Amalie Dollerup genser ”Badehotellet”: En anden Amanda

I de afsnit, som TV2 sender for tiden, spiller Amalie Dollerup den 19-årige Amanda. Skuespilleren var selv 26, da optagelserne gik i gang.

I de afsnit, som TV2 sender for tiden, spiller Amalie Dollerup den 19-årige Amanda. Skuespilleren var selv 26, da optagelserne gik i gang.

(Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Seks år er rigtig lang tid.

Det må skuespillerne i ”Badehotellet” sande for tiden, når de tænder fjernsynet og genser deres egne præstationer på den nordjyske hyggekro hver lørdag aften, når TV2 genudsender serien.

– Det er underligt at se tilbage på sæson ét, der føles som meget lang tid siden, hvilket det selvfølgelig også er.

Vi kendte ikke vores karakterer så godt endnu, og vi er alle ret unge, fortæller Amalie Dollerup, som igennem alle seks sæsoner har haft en bærende rolle i komedien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det er da dejligt, at vores serie er blevet så stor en succes, at mens vores seere venter på sæson 7, ruller 1. sæson over skærmen lørdag i bedste sendetid. Det er for vildt! jubler Amalie over genudsendelserne. (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Det er altså en helt anden Amanda, som seerne møder i 1. sæson, end den, vi sagde farvel til i den netop afsluttede sæson 6.

På samme måde har 33-årige Amalie Dollerup også selv ændret sig.

Fra at være en 26 år ung skuespiller, der kæmpede for at bryde ud af et image som barnestjerne, er hun i mellemtiden blevet et af de store navne på de danske scener – og privat har hun fået vielsesring på fingeren og en flot, gravid mave.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Forældrene ved allerede, hvad der gemmer sig i maven på Amalie Dollerup, 32. – Vi holder kønnet hemmeligt lidt endnu, siger den kommende mor.

– Vi glæder os sådan til at møde vores lille dreng til juni, lyder det fra Amalie Dollerup, 33, som først nu afslører termin og babyens køn. (Foto: Martin Høien)

Misser optagelser

Næste sæson af ”Badehotellet” bliver også med Amalie Dollerup i rollen som Amanda, men det kræver, at den snarlige mor holder en ret kort barsel.

Første optagedag ligger nemlig samme dag, som den førstegangsfødende har termin midt i juni. Heldigvis er det hele planlagt således, at Dollerup først skal møde på arbejde to måneder senere.

Indtil den store dag kommer, gør hun klar til omvæltningen sammen med skuespillergemalen Andreas Jebro.

– Graviditeten går heldigvis stadig godt. Ventetiden bliver især brugt på at få en masse praktiske ting klar til, når baby kommer og vender op og ned på alting, fortæller Amalie Dollerup.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Til august er det to år siden, at skuespilleren Andreas Jebro, 198 cm, og Amalie Dollerup, 163 cm, sagde ja til hinanden i Vor Frelsers Kirke. (Foto: Martin Høien)

Muligt teaterbarn

Den lille ny bliver en dreng, og arver han forældrenes talent, bliver han utvivlsomt skuespiller.

Dollerup begyndte selv i en særdeles ung alder med rollen som purung Lise Nørgaard i filmen ”Kun en pige” for 24 år siden.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

– Nogle af de mennesker, der arbejder på ”Badehotellet” bag kameraet, var også med dengang, og så er der nogen, der siger til mig: ”Neeeej, hej, Amalie. Jeg var også med på ’Kun en pige’”. Så bliver de så kede af det, når jeg ikke kan huske det, har Amalie fortalt til Appetize om filmen, hun lavede som otteårig. (Foto: Aller Media)

Da hun var 11, fik hun sin hidtil eneste Bodil-nominering for rollen i ”Nonnebørn”, og siden lærte hele Danmark hende at kende som Sille i ”Strisser på Samsø”.

Netop den serie blev TV2’s største seriesucces – lige indtil ”Badehotellet” tonede frem 15 år senere.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Alle blev charmeret af tiårige Amalie Dollerup, som var Lars Boms strisserdatter på Samsø i slut-90’erne.

Alle blev charmeret af tiårige Amalie Dollerup, som var Lars Boms strisserdatter på Samsø i slut-90’erne. (Foto: Claus Poulsen)

– Ulempen ved at være barnestjerne er, at jeg blev for hurtigt voksen.

Legen var lidt for hurtigt væk i mit liv, fordi jeg altid omgikkes voksne og blev vant til at være en del af de voksnes hold på et filmhold, har Dollerup fortalt til magasinet Appetize, men afviste ikke, at bebsen har en fremtid i fars og mors branche.

– Om jeg ville lade mit eget barn lave film og teater?

Jeg ville synes, at det er o.k. med teater, fordi det er mere legende og frit end film og TV.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close