Marijana vil gerne have børn, men… Jeg er ikke skruk

Marijana Jankovic er for tiden aktuel i ”Fred til lands” på DR.

Marijana Jankovic er for tiden aktuel i ”Fred til lands” på DR.

(Foto: Peter Grosen)

I DR’s psykoligiske thrillerserie ”Fred til lands” spiller hun mor til teenagesønnen Kasper. Og det har været en noget uvant rolle for Marijana Jankovic, 37.

– For mig var det som at få lov til at rykke op i de voksnes rækker, at jeg skulle spille mor til en stor dreng.

– Jeg har før haft roller, hvor jeg har haft børn, men en stor teenagesøn i problemer– det har været en udfordrende opgave. For hvordan er man voksen over for en, der på en eller anden måde selv er voksen? siger Marijana Jankovic til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Marijana Jankovic og Sylvester Byder spiller mor og søn i "Fred til lands". (Foto: DR/Tine Harden)

 Selv har den montenegrinsk-fødte skuespiller ingen børn.

– Alt er åbent, og vi får se, hvad der sker. Jeg har heldigvis et dejligt liv – om jeg får dem eller ikke, siger skønheden, der har en – endnu – hemmelig kæreste.

– Men er det noget, du gerne vil?

– Det vil jeg da nok gerne. Men jeg er ikke skruk på den måde. Jeg synes, børn er enormt søde, og det kan da godt være, jeg selv skal have mine egne. Men lige nu nyder jeg bare mit liv, som det er, lyder det fra stjernen, der da også har haft nok at se til på det seneste.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg synes, børn er enormt søde, og det kan da godt være, jeg skal have mine egne. Men lige nu nyder jeg bare mit liv. (Foto: Peter Grosen)

En bypige

Hun sprang nærmest direkte fra rollen som efterforskeren Stine i DR’s ”Bedrag” over til ”Fred til lands”, hvor hun spiller Anna.

– Anna er meget udholdende og sådan en, som ofrer sig for andre, og det har hun også gjort for sin søn. For Anna havde jo meget større drømme og ambitioner for sit liv, men endte – af forskellige grunde – med at blive i den her lille landsby, siger Marijana og fortsætter:

– Jeg tror, jeg kan genkende noget i den der længsel efter mere, længslen efter noget større. Forskellen på mig og hende er så bare, at jeg har fået lov til at udleve mange af mine drømme, hvor Anna stadig sidder lidt fast i provinsen.

Hun vil jo på en eller anden måde gerne ud i storbyen, hvor der sker noget, og hvor der er lidt højere til loftet end at være i sådan en lille provinsby, hvor alle kender alle, og sladderen går, lyder det fra skuespilleren.

Stjernefrø

I ”Fred til lands” har Marijana rollen som Anna, der er mor til teenagesønnen Kasper, som bliver spillet af Sylvester Byder.

 

Og den 37-årige skuespiller er meget imponeret over sin 20-årige seriesøn.

 

– Han er virkelig en ny stjerne på stjernehimlen, synes jeg, lyder det fra Marijana om Sylvester, der er søn af skuespillerne Anne Sofie Espersen og Søren Byder.

 

– Hans mor har jeg fået lov at spille sammen med i ”Norskov”, som vi lavede på TV 2 for nogle år siden – så nu har jeg både spillet sammen med mor og søn, siger Jankovic med et smil.

 

– Jeg spår en stor fremtid for ham. Han er virkelig, virkelig dygtig – og meget sød.

Marijana Jankovic kom som 7-årig til Danmark og voksede op på Nørrebro, hvor hun også bor i dag.

– Jeg er klart en bypige, fastslår hun.

– Jeg tror, at landet for mig er dejligt at komme til, men jeg skal også tilbage til byen. Jeg kan godt lide, når der sker noget – der skal være gang i den. Jeg kommer hurtigt til at kede mig, hvis tingene står stille.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jankovic i selskab med kollegaen Trine Dyrholm, 47, til Søren Le Schmidt-modeshow i august. (Foto: Thomas Laursen)

Forsømt vennerne

Men der skal også være tid til at puste ud – som nu, hvor skuespilleren nyder en tiltrængt pause.

– Jeg har haft nogle rigtig travle år og har lavet to tv-serier i rap. Så lige nu holder jeg fri, og så går jeg i gang igen, siger Marijana om det indtil videre hemmelige arbejde, hun skal i gang med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

52-årige Dejan Cukic uddelte kys til kollegaen, da hun vandt en Robert som instruktør for kortfilmen ”Maja”, som Cukic også medvirker i. – Han kommer fra præcis den samme landsby som min familie i Montenegro. Hans forældre og min faster tog til Danmark sammen som gæstearbejdere i 70’erne, så Dejan Cukic har også præget mit ønske om at blive skuespiller. Han fik lov til at spille gode roller, og jeg tænkte: ”Når han kan, så kan jeg også,” har hun fortalt til Berlingske. (Foto: Birger Storm)

Sin ferie skal hun tilbringe herhjemme.

– Jeg har rejst så meget, så jeg er helt sulten efter at få lov til at være hjemme i København og se mine venner, som jeg synes, jeg har forsømt i lang tid, fordi jeg har arbejdet og rejst så meget.

– Så nu vil jeg være hjemme og lave nogle spontane aftaler – og så er der lige pludselig gang i den igen.

Se hende i ”Fred til lands” søndag på DR1.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close