Morten Hee ruller derud af: Frygtløs i fritiden

– Jeg hører tit, at jeg ligner Ebbe Langberg eller Damian Lewis. En sjælden gang har jeg fået at vide, at jeg ligner Heath Ledger, siger Morten Hee Andersen, der bestemt ikke bliver ked af sammenligningerne.

– Jeg hører tit, at jeg ligner Ebbe Langberg eller Damian Lewis. En sjælden gang har jeg fået at vide, at jeg ligner Heath Ledger, siger Morten Hee Andersen, der bestemt ikke bliver ked af sammenligningerne.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Karrieren blev skudt mod himlen i raketfart, efter at Morten Hee Andersen blev uddannet fra Teaterskolen i 2016. Straks fik han en hovedrolle i DR-serien ”Herrens veje”, en kontrakt med Det Kgl. Teater, og nu er han aktuel med endnu en sæson som den mandlige hovedrolle i TV2 Charlie-serien ”Sygeplejeskolen”.

Artiklen fortssætter under billedet ...

Hvordan det går sygeplejeelev Erik Larsen, kan man følge på TV2 Charlie hver mandag aften. (Foto: TV2)

Den 27-årige Nyborg-dreng, der i dag bor på Amager, sidder bestemt ikke stille. Han er allerede i gang med indspilningerne til en ny TV-serie og er i det hele taget ved at vænne sig til en tilværelse, hvor mange hundrede tusind danskere ser ham ugentligt i fjernsynet.

– Jeg oplever kun positiv respons. Jeg har spillet nogle meget sympatiske karakterer, så folk kommer med skulderklap og siger: ”Du er sgu en i orden fyr!”. De fleste mennesker kigger bare to gange, de siger ikke noget. Jeg har det meget stille og roligt, og jeg går stadig i Netto uden problemer, fortæller Morten Hee Andersen.

Artiklen fortssætter under billedet ...

– Jeg bliver stadig nervøs, når jeg snakker med journalister eller er på den røde løber, indrømmer Morten Hee Andersen. (Foto: Thomas Laursen)

Skaterdreng

Når der endelig er lidt fritid mellem optagelserne, og temperaturen er høj, hiver singlefyren sit skateboard frem og laver halsbrækkende akrobatik på den lokale bane.

– Jeg er ikke sådan god. Men jeg kan godt lide det, når det er sommer. Det får mig til at føle mig ung igen, når jeg kører rundt i København på skateboard ned til ramperne, siger skuespilleren, der dog må indse, at hans nye stjernestatus betyder, at den fritidsaktivitet skaber frygt.

– Engang lagde jeg et billede op på nettet af mig selv med et skateboard. En fra produktionen sagde så til mig, at jeg skulle have beskyttelse på, for de havde ikke råd til, at jeg faldt. Men så vildt er det, jeg laver, altså ikke. Det er ikke noget, jeg kommer til at brække benene på, forsikrer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På TV-hospitalet har Anna og Erik gang i en hed romance, men privat er Morten single – og Molly Egelind, 31, i øvrigt gift. (Foto: Kaspar Wenstrup)

I ”Sygeplejeskolen” spiller Morten Hee Andersen den sympatiske og snarrådige sygeplejeelev Erik Larsen. Selv har skuespilleren været forskånet for alt for mange hospitalsbesøg, men rullebrættet har alligevel givet anledning til et par lægebesøg.

– Da jeg var helt lille, havde jeg astma og lå meget på hospitalet i den periode. Siden har det bare været lægebesøg, i forbindelse med at jeg skatede – så slog jeg mig her og der, siger rødtoppen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

De mange unge skuespillere, der har de bærende roller i ”Sygeplejeskolen”, hygger sig godt sammen – også mellem optagelserne. Her pjatter Morten med Thue Ersted Rasmussen, 33, der i serien spiller reservelæge Christian Friis. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Dropper kød

Hans figur i ”Sygeplejeskolen” gør, hvad han kan for at gøre livet bedre for andre mennesker. Og den tilgang til tilværelsen forsøger Morten Hee Andersen også at følge.

– Jeg prøver at deltage så ofte, jeg kan, i noget, der hedder Klimapåmindelsen, ude foran Christiansborg om torsdagen. Der er jeg hver torsdag, hvis jeg ikke filmer. Vi snakker, drikker kaffe og synger nogle sange. Det gør jeg for at skabe bevidsthed om klimabevægelsen, siger Morten, der også har lavet om i sin hverdag for klimaets skyld.

– Jeg er stoppet med at spise kød. Det skete i sommeren sidste år. Det var ikke svært, for jeg spiste ikke så meget kød i forvejen. Men nogle gange er det svært – på den måde er jeg ikke ortodoks vegetar. For hvis jeg er virkelig fuld, kan jeg godt komme til at glemme det. Det sker ikke så tit mere, men lige i starten kom jeg til at købe en burger, og så kiggede jeg på den og tænkte ”Hov, det gør jeg jo ikke mere”, siger han med et stort smil.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close