”Mødregruppen”-stjernerne helt privat: Nære veninder

36-årige Marijana Jankovic hjalp veninden med at komme ind på skuespilleruddannelsen. 33-årige Danica Curcic har hovedrollen i komedien ”Mødregruppen”, hvor hun spiller den nybagte mor Line.

36-årige Marijana Jankovic hjalp veninden med at komme ind på skuespilleruddannelsen. 33-årige Danica Curcic har hovedrollen i komedien ”Mødregruppen”, hvor hun spiller den nybagte mor Line.

(Foto: Thomas Laursen)

De har begge Balkan-rødder, er skuespillere med et smukt ydre og kan lige nu ses i Charlotte Sachs Bostrups nye film ”Mødregruppen”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Danica har tidligere fortalt, at hun blev helt skruk af at arbejde med de små babyer. – Det tror jeg, at alle kvinderne, som ikke havde børn, gjorde. (Foto: Nordisk Film)

Ja, der er mange ligheder mellem 33-årige Danica Curcic og 36-årige Marijana Jankovic – og faktisk er de to stjerner mere end bare kollegaer.

– Marijana er en god veninde, så det var så dejligt at arbejde sammen med hende, siger Danica til SE og HØR ved Det Danske Filminstituts præsentation af forårets film.

Mens Curcic er født i Serbien og kom til Danmark, da hun var et år gammel, stammer Marijana Jankovic oprindelig fra Montenegro, men flyttede som seksårig – i 1988 – med sin familie til Nørrebro.

Jankovic støttede op om skuespil

De to skuespilleres venskab går tilbage til dengang, Danica som 14-15-årig for alvor begyndte at drømme om at blive skuespiller.

– Vores forældre kendte hinanden. Hun (Marijana, red.) var skuespiller, og jeg var ved at blive interesseret i det, så vores forældre ”hookede” os op, fortæller Curcic.

Hun afslører, at Jankovic havde en finger med i spillet, da hun i 2008 kom ind på Statens Teaterskole.

– Hun hjalp mig i den grad med at komme ind på skolen.  Jeg kan huske, at hun sagde: ”Du skal søge ind – du har noget”. Hun var virkelig støttende omkring det. Jeg læste også lidt op med hende, siger skønheden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den 36-årige skuespiller Marijana Jankovic tog kegler ved Robert Prisen iført sin sorte drøm af en kjole.

Også sidste år strålede Jankovic, da hun mødte op til Robert Prisen i en sort kjole. (Foto: Thomas Laursen)

Hygge efter optagelser

Nu er de så begge aktuelle i komedien om den nybagte mor Line, spillet af Curcic, der bor i Hongkong med sin direktørmand. Efter at have fanget ham i en affære med barnepigen rejser jetsetkvinden tilbage til hjembyen på Fyn, hvor hun bliver en del af fællesskabet i den lokale mødregruppe, som Jankovic’ karakter også er med i.

– Jeg synes kun, at det giver alt muligt godt, at vi kender hinanden så godt og kender hinandens humor. Vi kan mærke, hvad den anden har brug for. Det er kun positivt, at man har det venskab, siger Danica om samarbejdet med Jankovic.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ud over Curcic og Jankovic medvirker bl.a. Julie Agnete Vang, Stephanie Leon og Martin Buch i ”Mødregruppen”. (Foto: Nordisk Film)

– Vi boede jo på Boltinggaard (gods, red.) på Fyn, og efter optagelserne var det bare ind at hygge. Jeg havde det godt med alle – det er ikke det. Men det er klart, at det er ekstra fedt at have en tæt ven med på settet også.

Danica øver serbisk

For tiden holder Danica Curcic fri i to måneder, hvor hun bl.a. øver sit serbiske, da hun skal medvirke i en serbisk film.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Danica Curcic. (Foto: Thomas Laursen)

Stjernen, der på billedet herover ses til Robert Prisen 2018, taler sproget i forvejen.

– Men mit ordforråd er ikke helt så stort, og jeg skal også ned at lave en dialekt, fordi det er en film, der foregår i Kosovo. Så man skal lige sætte sig ind i nogle ting for at gøre det så autentisk som muligt, forklarer Danica, der fast hver sommer besøger familien i Serbien.

– Jeg har også lige været der for en uge siden. Jeg elsker at være der!

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close