Kendte 28. november 2019

Kjær og Astani i landflygtighed: Alpehytte

Den fyrede hofjægermester Christian Kjær og hans lægefrue Susan Astani har forladt Danmark og er flyttet ind i schweizisk bjerghytte.
(Foto: Birger Storm)

Christian Kjær ramte bunden, da dronning Margrethe tidligere på året fratog ham titlerne som hofjægermester og kammerherre, men nu er han igen på toppen – alpetoppen.

Den 76-årige rigmand og advokat er sammen med hustruen Susan Astani, 49, flyttet til Schweiz, hvor de i det bjergrige og mondæne Villars-Sur-Ollon har overtaget et enormt såkaldt chalet, hvorfra der er udsigt til de schweiziske alper.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sønnen indlagt

Christian Kjær og Susan Astanis nye hjem har navnet Chalet Aloha. Huset ligger i kantonen Vaud, hvor hovedstaden er Lausanne, som har omkring 140.000 indbyggere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Googlemaps)

Susan og Christian er flyttet ind i denne prægtige bolig, hvorfra der er udsigt til alperne. (Foto: Googlemaps)

Det var på universitetshospitalet i Lausanne, at parrets nu 7-årige søn, Alexander, var indlagt, da han tidligere på året blev alvorligt syg – et to uger langt sygdomsforløb, han heldigvis kom igennem uden men.

Der tales fransk i området, som Alexander og hans forældre nu bor i. Her ligger nogle af verdens dyreste kostskoler, og i umiddelbar nærhed af Kjær Astani-familiens hjem ligger La Garenne International School, der underviser børn mellem fem og 15 år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

– Je t'aime. Der tales fransk i den del af Schweiz, som Susan Astani og Christian Kjær er flyttet til. (Foto: Birger Storm)

Urimelig behandling

En times kørsel fra den danske velhaverfamilies alpebolig ligger Lemania-Verbier International School, hvor prins Christian og hans søskende snart skal gå i skole.

Christian Kjær og Susan Astani truede tidligere på året med at flytte fra Danmark, fordi de følte, at Christian blevet urimeligt behandlet i forbindelse med en færdselssag.

Han tabte sagen, hvorefter han blev idømt 30 dages betinget fængsel, fik en bøde på 10.000 kr. og mistede  kørekortet – men værst af alt: dronning Margrethe tilbagekaldte hans kongelige hæderstitler som ridder af Dannebrog, kammerherre og hofjægermester.

Og Christian Kjærs' gode ven, prins Henrik, var ude af stand til at hjælpe ham – han var jo død.

Båndet til det danske kongehus, adgangen til de kongelige fester og jagterne var på ordre fra dronningen taget fra ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Jesper Sunesen)

En stolt Christian Kjær i sin kammerherre-uniform, inden dronningen flåede den af ham. Nu er han flyttet til Schweiz. (Foto: Jesper Sunesen)

Han græder og græder

Den nu tidligere kammerherre var så trist over situationen, at Susan Astani gik ud med sine bekymringer på Facebook:

– Christian er så ked af det, at jeg er bekymret for hans helbred. Han græder og græder, og intet kan trøste ham.

Nu har det celebre par fra Sandbjerg ført truslen om at flytte fra Danmark ud i livet, og Rudersdal Kommune mister en betydelig skatteyder.

Som barn boede Christian Kjær i en årrække i Schweiz med sin mor, hvis far var med til at grundlægge cementvirksomheden FLSmidth.

Stort millionlån

Parrets hidtidige hjem, Sandbjerggård i Nordsjælland, er udbudt til salg for 59 mio. kr., og Christian Kjær har taget forskud på glæderne ved at optage et kreditforeningslån på 20.338.000 kr. Penge, som højst tænkeligt er benyttet som betaling for køb af ejendom i Schweiz.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Skraafoto/Kortforsyningen)

Christian Kjær har netop lånt godt 20 mio. kr. med pant i Sandbjerggård, som er sat til salg. (Foto: Skraafoto/Kortforsyningen)

Kjær og Astani behøver ikke føle sig ensomme i alpelandet. En lang række kendte danskere har følt sig draget af det scweiziske flag med det lille, hvide kors i midten.

Bjarne Riis, Anne Dorthe Tanderup, Lars Seier, Lars Tvede, Rigmor Zobel og Diana Benneweis er nogle af de danske kendisser, som er flyttet til landet med den lave skat.

Sponsoreret indhold