Christian Kjær

Foto: All Over Press

Erhvervsadvokat, hofjægermester, rigmand og nær ven af kongehuset...

Christian Kjær har altid bevæget sig rundt på de bonede gulve i kraft af sin position i det danske erhvervsliv. Han er erhvervsadvokat, hofjægermester, rigmand og nær ven af kongehuset – men det var først, da han i 1988 blev gift med Simon Spies’ enke, Janni Spies, at han blev et rigtigt kendt ansigt.

Christian Kjær er søn af overkirurg Tage Kjær, og gik som barn på kostskole i Haslev. Christian er samtidig barnebarn af Poul Larsen, der var den ene af de tre grundlæggere af FL Smidth-koncernen, og de mange penge har han derfor efter arven fra familiefirmaet FL Smidth.

Christian manglede med andre ord ikke noget, og i 1976 - kun fire år efter, at han blev cand.jur. - havde han sin egen advokatvirksomhed.

Christian Kjær og Janni Spies blev gift i 1988 og fik så børnene Michala og Christopher sammen. Efter 20 års ægteskab i sus og dus gik parret dog hver til sit i 2008, og i løbet af de næste fem udspillede sig en bitter strid om de mange millioner, parret havde tilsammen.

Da Janni og Christian blev gift var Jannis formue på 737 mio. kroner, mens Christian Kjær havde 311 millioner kroner. Hver især fik særeje i tilfælde af skilsmisse, så de mange millioner ikke pludselig skiftede til de forkerte hænder.

Men lige lidt hjalp det. Skilsmissen gik på trods af det føromtalte særeje totalt i hårknude over de mange millioner, som hver part havde i sin formue.

Janni Spies stævnede sin eksmand, fordi hun mente, at Christian Kjær havde udnyttet, at han både var hendes ægtemand og økonomiske rådgiver.

Da parret blev gift var Janni med en formue på 737 mio. kr. sin mand økonomisk overlegen - men da parret år senere gik fra hinanden var rollerne byttet om - Christians formue var vokset betydeligt, mens Jannis var blevet væsentligt reduceret.

Blandt andet fordi Christian gennem årene fik Janni til at betale millioner for at bo i sit eget hjem på Sandbjerggård.

Striden resulterede i, at de to tidligere ægtefæller i 2013 mødtes i en meget medieomtalt retssag, hvor Janni endte med at vinde. Retten besluttede, at Janni Spies skulle have 35 mio. kr. af Christian Kjær.

Christian mødte trods sin høje alder hurtigt en ny kæreste i form af den irakiskfødte alenemor og læge, Susan Astana, som han højst overraskende fik sønnen Alexander med.

Den tabte retssag mod Janni skabte spild i familien og blandt parrets børn, hvilket betød, at Christians eneste datter Michala udtalte, at hun ikke ville have noget med sin far at gøre mere.

Det gjorde angiveligt Michala så rasende, at farmand fik et barn igen i så sen en alder med en ny kvinde, at hun helt slog hånden af ham.  Hun dukkede derfor heller ikke op til sin nye halvlillebrors barnedåb.

Men hofjægermesteren har ikke opgivet Michala. Han stadig nærer hjertevarme følelser for sin datter trods hendes kolde afvisninger.

- Jeg hygger mig med børnene (Susan Astanis af første ægteskab, red.), jeg elsker at være sammen med dem, de er så søde. Ligesom mine egne er fantastiske… For det meste, sagde han til Billed Bladet om sine voksne børn, Philip, Michala, og Christopher, og uddybede beklagende:

- De store kan jeg godt lide bare at være sammen med, forklarer han om sine ældste tre børn. Men står det til Michala, kommer det altså aldrig til at ske igen.

En udtalelse, datteren ikke umiddelbart har tænkt sig at modsige:

- Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at jeg ikke ser min far. Jeg har ikke haft kontakt med ham i snart halvandet år og har heller ingen planer om at få det, sagde Michala Kjær til Ekstra Bladet i forbindelse med Christian Kjærs 70-års fødselsdag.

Christian Kjær og Susan Astani blev i 2014 gift ved et hemmeligt bryllup med prins Henrik som gæst på Christians private ø i Caribien.

Det er faktisk ikke den eneste ø, Christian Kjær har fingrene i. Han ejer også 40 % af danske Venø, og har flere ejendomme på øen.

Ægteskabet med Susan Astani er Christians tredje, og man må jo håbe, at det er lykkens gang.

 

Tidslinje:

 

Poul Christian Tage Kjær
22. april 1943
79 år
Gift med Susan Astani, som han har sønnen Alexander med. Har børnene Philip, Michala og Christopher fra to tidligere forhold.
Janni Spies, Jette Pøhlsgaard, Fritzy Koch
Susan Astani
Erhvervslivet, Jetsettet, Hoffet

Find din favorit kendis her:

Close