Kendte12. februar 2024

Husker du disse kendis-shitstorms? Derfor optager de os så meget

I kendisland lurer mediestormen konstant under overfladen, og følgere såvel som offentlighed er altid parate til at tage "unfollow"-knappen og høtyvene i brug
Det suser om ørerne på de danske kendisser fra tid til anden. Her er nogle af de kraftigste eksempler på medieblæsevejr 
Det suser om ørerne på de danske kendisser fra tid til anden. Her er nogle af de kraftigste eksempler på medieblæsevejr
 Foto: Colourbox, Lars H. Laursen, Kaspar Wenstrup, Dan Mariegaard, Hanne Juul

Det trækker fra tid til anden op til stiv kuling i det danske medielandskab, og det er tit og ofte kendisser og influencere, der befinder sig i midten af orkanens øje.

Allerede lidt over en håndfuld uger inde i 2024 har offentligheden haft ualmindeligt travlt med to store eksempler på kendte følgermagneter, der er kommet galt afsted.

Katherine Diez lagde hårdt for med et væld af plagiatanklager, der blev efterfulgt af både larmende radiotavshed og sågar et kendisbrud.

Dog lader Cecilie "Cillemouse" Haugaard til at have tænkt: "Hold min Pepsi Max - jeg kan også", da hun kastede sig ud i en stærkt omtalt bogdebut med "Instagrim", der lynhastigt akkumulerede en god gammeldags shitstorm.

Folk får pludselig lov til at være den lille dreng i “Kejserens nye klæder”, og det kan folk godt lide at være, tror jeg 

Anna Thygesen om vores behov for at følge de kendtes møgsager tæt 

Og den slags er der nok af at slå ned på gennem de seneste år, så SE og HØR har fundet et par stykker frem fra gemmerne.

Herunder kan du således mæske dig lidt i de møgsager, som de danske kendisser nok helst så forsvinde i glemslen.

Føles det lidt forbudt? Frygt ej. Ifølge kommunikationsekspert Anna Thygesen er det nemlig ganske naturligt, at man føler behov for at pege influencere og kendissers fejltrin ud.

– Folk får pludselig lov til at være den lille dreng i “Kejserens nye klæder”, og det kan folk godt lide at være, tror jeg, siger hun til SE og HØR, før hun fortsætter:

– Det er bagsiden af medaljen, når du banker så mange følgere op, som folk får en opfattelse af, du har ført bag lyset.

Og med det: God læselyst!

Jencels tur til Egypten

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-09/20220916_jsu1278-1.jpg
Radioparrets Egypten-tur endte med at blive et mareridt - på flere forskellige parametre
 Foto: Jesper Sunesen

"Atlantisgate" ramte for fulde drøn det danske radioægtepar, Maria og Pelle Peter Jencel, som egentlig på helt tilforladelig vis skulle en familietur til varmere himmelstrøg.

Det hele startede, da familien Jencel var mere end småutilfredse på rejsedestinationens faciliteter, og når man har en betragtelig følgeskare, så har man som bekendt også en vis magt.

Og det afslørede den 34-årge podcastvært Maria Jencel sig selv i at have forsøgt at benytte sig af, da hun taggede Atlantis Rejser i et beklagende indlæg i kommentarsporet hos sangerinden Szhirley.

Den henvendelse ramte hende dog som en boomerang, da selskabet besluttede sig for at svare på værtens kommentar.

Her skrev de nemlig blandt andet, at parret skulle have forsøgt at bruge deres følgerantal til at score en opgradering på deres ”skodferie”.

- Hej Maria. Vi fik ellers indtrykket af, at I var tilfredse med at blive opgraderet gratis til en ret lækker suite i Royal Club-afdelingen med pool og clublounge reserveret alene til gæster i suiterne. I din kommunikation med os har du lagt vægt på jeres mange følgere (din mand og dig) – vi har ikke forstået på jer, at I ikke er tilfredse med suiten? Vi kunne endda se, at du har lagt billeder og video op derfra, lød det således nådesløst fra Atlantis’ svar.

Det hele udviklede sig til en regulær krig på ord, og mens familien stadig befandt sig i Egypten, blev sagen sværere og sværere for dem at forklare.

Og mens de havde allerstørst besvær ved at stå fast i medieblæsevejret, blev Pelle Peter Jencels sygdom så slem, at han måtte indlægges.

– I dag har vi været på hospitalet med Pelle, og hans nyre har desværre taget skade af maveforgiftningens intensitet, skrev hun blandt andet.

Jencel-parret var i øvrigt uheldige igen på en tur til Norge i efteråret, ligesom de desuden ikke fik succes med deres klage og krav om refusion i Pakkerejse-Ankenævnet.

Smilet stivnede med SmileBright

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-09/20220818_lhl3011.jpg-2.jpg
Peter Falktoft kom i uføre, da han reklamerede for SmileBright
 Foto: Lars H. Laursen

De kendte linede sig pludselig op i en lang kø til håndvasken, da det i 2019 kom frem, at tandblegemidlet SmileBright indeholdt 75 gange så meget brintoverilte, som det egentlig er tilladt i den slags produkter.

Både Peter Falktoft, Annemette Voss, Geggo og Boris Laursen gjorde heftig reklame for produktet på de sociale medier, men i forbrugerprogrammet "Kontant" på DR blev bukserne trukket godt og grundigt ned over anklerne på det middel, der skulle give hvidere tænder ved hjælp af en gel og noget blåt lys, og så rullede shitstormen over alle de kendte ansigter, der havde billiget blegningerne.

Troværdighedsmæssigt gik det formentlig værst ud over Peter Falktoft, som lovede sine lidt over 200.000 følgere på Instagram, at det var totalt ufarligt, men efter DR-afsløringen trak "Her går det godt"-værten i land med lynets hast.

– Jeg har bedt firmaet bag produktet om en redegørelse. Jeg har desuden bedt firmaet om at fjerne annoncer og reklamer, hvor jeg optræder, indtil et tilfredsstillende svar foreligger, proklamerede han.

Det hvide pulver og Sophie Elise Isachsen

Oslo 13.12.2022 Magasinet Subjekt har fest og deler ut priser på Sentralen - Sophie Elise Isachsen
Norske Sophie Elise Isachsen lagde et rimelig skelsættende billede på Instagram
 Foto: Andreas Fadum

Vi skal sammen med skandaleinfluenceren Sophie Elise Isachsen en tur til broderlandet, for at undersøge, hvor galt det også går for vores naboer mod nord, hvis man rager uklar med eksempelvis sin arbejdsgiver – efter et øjensynligt uskyldigt billede fra en bytur.

Isachsen mistede sit podcastjob på den norske tv-kanal NRK, efter hun postede et foto på Instagram, hvor hun poserer med en lille gennemsigtig pose og et hvidt uidentificeret pulverindhold.

Nåeh jo, og så var shitstormen ikke nødvendigvis afværget, for de to festlige tøser, for ved siden af Sophie Elise Isachsen stod nemlig realitydeltageren Nora Haukland, som ikke var kæreste med hvem-som-helst, men derimod dannede par med den norske kronprinsesse Mette-Marits søn, Marius Borg Høiby.

Og så kan det nok være, at det norske kongehus kom på overarbejde.

Der er tilsyneladende kommet mere ro på for den skandaleombruste influencer og ophavsmand bag det kritiserede billede, Sophie Elise Isachsen, siden. I november kom det frem, at hun nu skal være mor for første gang.

– Jeg tror helt sikkert, at skandalerne det sidste år har banet vejen og gjort mig klar til morrollen. Jeg tror, at alt sker af en grund – det var det her (graviditeten, red.), der skulle få mig ud af mørket og give mit liv mening igen, fortalte hun til norsk Elle.

Veninden Nora har tilsyneladende forholdt sig tavs i forhold til skandalebilledet.

Sofie Lindes TUI-ballade

OPGAVE: X Factor - første liveshowSTED: Priorparken 230JOURNALIST: Majken, Anja og SigneFOTOGRAF: Hanne JuulDATO: 20210225
Linde havde i "X Factor" et lille påmalet Ukraine-flag på kinden, og derfor ramte kritikken ekstra hårdt, da hendes samarbejde med TUI - med russisk storaktionær i spidsen - blev peget ud
 Foto: Hanne Juul

Bevares, vi befinder os måske her i den milde ende at uvejrsbarometeret, men tv-vært og influencer Sofie Linde fik da også drøje hug for snart et år siden, da hun samarbejdede med rejseselskabet TUI.

Årsagen var det faktum, at selskabet har en russisk milliardær med tætte bånd til Vladimir Putin som storaktionær, og Sofie Linde valgte da også selv at tage afstand fra den russiske præsident for i stedet at udvise sympati og ”uforbeholden støtte” til ukrainerne i stedet.

Lavinen rullede først i kommentarsporet under hendes opslag fra familiens Thailand-tur, der naturligvis var en del af samarbejdet med TUI, og her skrev følgere ting som:

– Fedt, du lige kan være med til at finansiere Putins krig mod uskyldige ukrainere.

Og: – Hvor klamt er det at reklamere for et firma, der er ejet af en fra Putins inderkreds og samtidig lige stille op med et ukrainsk flag på kinden i "X Factor"?

Min uforbeholdne støtte går selvfølgelig til ukrainerne.

Sofie Lindes udtalelse efter kritikken 

Lindes manager erkendte overfor Ekstra Bladet, at de ikke var klar over ejerskabet, inden de indgik samarbejdet med TUI, men at de i kølvandet på kritikken har været i kontakt med rejseselskabet angående dette.

– (...) og jeg kan forstå, at det forholder sig sådan, at den her ene russiske investor har været sanktioneret siden krigens begyndelse, så hans aktier er indefrosset, han drager ikke økonomisk fordel af TUI, og at TUI støtter myndighederne, som de har arbejdet sammen med siden krigens begyndelse, lyder det fra Sofie Linde gennem manageren.

– Det skal understreges, at jeg naturligvis på ingen måde støtter Ruslands krig i Ukraine. Det gør TUI heller ikke, og det har de sagt offentligt flere gange, fortæller de mig. Min uforbeholdne støtte går selvfølgelig til ukrainerne.

Stormene krøb ind under huden på Ghita Nørby

Ghita Nørby blev hårdt ramt af mediestormvejr to gange indenfor få år
Ghita Nørby blev hårdt ramt af mediestormvejr to gange indenfor få år
 Foto: Søren Jul Lamberth

Det rystede skuespiller Ghita Nørby i hendes grundvold, da hun blev kaldt en ondskabsfuld krukke og sågar mistænkt for at være begyndende dement.

Det har hun i hvert fald siden forklaret i bogen om netop det, som denne artikel handler om – ”Shitstorm” som hun skrev sammen med sin gode ven Jim Lyngvild.

– Jeg forstår godt dem, der holder kæft. For det er ikke sjovt. Det gør da ondt. Men ved du hvad? Du kommer videre. Og at komme videre er vigtigt.

Inden for bare få år var hun centrum i to store mediestorme, da hun først gav et langt interview til Radio24syvs Iben Maria Zeuthen, og herefter var det et ”Aftenshowet”-indslag med Simi Jan, som fik skub i debatten, kommentarsporet og rygterne.

Det har særligt været hendes facon under interviews, der har fået Ghita Nørby kastet ind i det ene og det andet stormvejr.

På live-tv sagde hun til udenrigskorrespondenten Simi Jan, som agerede sommervært på DR-programmet, at spørgsmålene var ganske idiotiske.

– Det er faktisk umuligt at svare på dit spørgsmål. For det er ikke noget spørgsmål, som et professionelt menneske kan svare på. Det er ganske idiotisk, skal jeg sige dig, kom det fra Ghita Nørby.

Nørby var også i vælten inden – da hun i 2019 blev portrætteret i ”Hele Danmarks Ghita”, hvor hun kaldte intervieweren for ”dybt åndssvag”, ”overfladisk” og ”sindssyg”.

– Det er meget overraskende for mig. Jeg synes jo, at jeg nærmest er blevet voldtaget i den her sag. Så hvorfor skal jeg lægges for had, når man snarere burde sige, at det var godt, at jeg sagde fra, sagde Ghita Nørby til sn.dk dengang radiointerviewet blev sendt.

Ghita Nørby, der i dag er 89 år, har desuden efterfølgende fortalt, hvordan hun modtog terapi efter turene i mediemøllen.

Hamann krænkede med kjoleopslag

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-12/20240203_lh0741.jpg
Tobias Hamann blev ramt af en serie af shitstorms, hvor den ene efter den anden undskyldning blot startede den næste, i 2019
 Foto: Lars Horn / Baghuset

”Bagedyst”-kendissen blev fyret fra samarbejdet med møbelfirmaet Formel A med øjeblikkelig virkning, da han i 2019 iførte sig en rød kjole i forbindelse med et reklamesamarbejde på sin profil.

Hamann skrev nemlig til billedet, at han var endt ”som appelsinjonglerende trans i sin kærestes blomstrede sommerkjole.”

Det var Tobias Hamanns brug af ordet ”trans” der fik flere til tasterne, og den i dag 35-årige bageinfluencer måtte undskylde.

Men det blev faktisk kun værre, for selve undskyldningen endte med at give bagslag. I den skrev Tobias Hamann nemlig, at opslaget ”kun var seks bokstaver fra at være rigtig godt” – altså de resterende v-i-s-t-i-t.

I sin nye undskyldning beskrev han herefter det at være transkønnet som en seksuel orientering, hvilket mange hurtigt påpegede var forkert, da transkønnet betegnes som en kønsidentitet.

”Bagedyst”-vinderen måtte beklage igen-igen, og denne gang forklarede han, at ”dagens lektie er, at trans intet har med en seksuel orientering at gøre”.

Selv om shitstormen rasede omkring Hamann, så fik han også opbakning, da mange mente, at han gik imod ”krænkelseskulturen”.

Tobias Hamann forsøgte at vende kritikken til noget positivt, da han lancerede en chokoladeæske i samarbejde med foreningen LGBT Danmark, og ved salget donerede 5 kroner til LGBT+ Ungdom og deres arbejde.

Diamantdatter filmede afklædt au pair-pige

Premiere på - True Love 2022 -
Hun er vant til at poste stort og småt fra sin dagligdag, men en episode i 2019 har fået Thalia Pitzner til at tænke over, hvad hun smider ud til sine 145.000 følgere
 Foto: Mikael Rieck

Thalia Pitzner tænkte vel egentlig bare, at det var en ganske tilforladelig ting at poste på sin story, men hun endte med en politianmeldelse og en overordentlig lærestreg, da hun filmede sin nabos afklædte au pair-pige gennem et vindue, hvorefter hun postede videosnasen på profilen med over 60.000 følgere.

– Tager lige sin aftenrutine her i sit undertøj foran os, lød det grinende fra Pitzner-datteren i videoen af au pair-pigen, der står i sit private værelse iført undertøj og smører creme i ansigtet.

Det var tilsyneladende en slet skjult forargelse over, at au pair-pigen stod afklædt til fuldt skue for naboerne, der fik Thalia til at poste, mens mor Katerina Pitzner i videoen stemte i:

– Jeg bliver helt flov på hendes vegne, sagde hun.

Men det var formentlig sig selv, Pitzner-datteren endte at være lidt flov over, for Nordsjællands Politi bekræftede overfor BT, at der forelå en politianmeldelse, ligesom den anonyme au pair-pige udtalte sig til samme medie.

– Det har gjort mig paranoid, og det overrasker mig meget, at det sker i Danmark, hvor jeg ellers føler mig meget tryg.

Thalia Pitzner satte ord på den yderst uheldige episode overfor SE og HØR i marts 2019.

– Først og fremmest har jeg begået en fejl, og det er jeg rigtig ked af. Der var ingen bagvedliggende tanker om den story. Det var et øjebliks tankeløshed og dumhed, skrev hun i en mail.

Podcastmakkere jokede med vold og voldtægt

https://imgix.seoghoer.dk/2024-02-12/20230615-dm-folkemode-0038.jpg
De kendte podcastværter Thomas Skov og Emil Thorup måtte undskylde efter et par grove vittigheder fortalt for åben mikrofon
 Foto: Dan Mariegaard

Emil Thorup og Thomas Skov fik vendt lidt af hvert i deres podcast ”Livet ifølge Emil og Thomas” i 2022. Men kendisduoen ramte uden for skiven, da de for to år siden lavede vittigheder om både vold og voldtægt.

I forbindelse med en snak om en dengang biografaktuel ”Avatar”-efterfølger sammenligner de filmens blå væsner med kvinder, der bliver kvalt under sex – og altså derfor får en blå farve i ansigtet på grund af iltmanglen.

– Hun ikke blå i hovedet – hun er bare lige kommet, lyder det eksempelvis fra en grinende Thomas Skov i podcasten.

Senere i episoden fulgte makkerparret op med endnu en ”morsomhed” – denne gang om voldtægter – da snakken falder på Emil Thorups kærestes tendens til at falde i søvn under filmaftener i sofaen.

– Hvis hun var lige så nervøs for dig, som mange af de piger, der historisk har været hjemme ved dig, så ville hun ikke turde at falde i søvn, svarer Thomas Skov, hvorefter begge værter bryder sammen af grin.

Klippet fra podcasten blev hurtigt delt hos Everyday Sexism Project, hvor kritikken begyndte at hagle ned over de to podcastere.

– Det løber mig koldt ned ad ryggen … shit det så vildt, hvordan de flækker af grin over jokes om vold mod kvinder, lød det blandt andet.

Efter de mange vrede kommentarer tog Thomas Skov plads under netop Everyday Sexism Projects opslag, hvor han undskyldte:

– Jeg vil gerne på vegne af Emil og mig selv og ”Livet ifølge Emil og Thomas” undskylde over for alle, der er blevet kede af og stødt over de to bider her. Det har naturligvis aldrig været vores intention at hylde eller forherlige partnervold, og vi er meget kede af, at det virker sådan. Heldigvis bliver både Emil og jeg klogere hver dag, men det undskylder naturligvis ikke de to klip her. Så undskyld til alle – og lad os slå fast én gang for alle – vi er imod vold, lød det.

Sponsoreret indhold