Kendte4. februar 2024

Cillemouse i modvind: Beskyldes for hykleri efter DR-interview

Cecilie Haugaard kom ikke sejrrigt ud af sit ”Deadline”-interview om sin nye bog ”Instagrim” lørdag aften
Premiere på A beautiful life med ChristofferDato: 30.5.2023Sted:ImperialJournalist:Laura Dalgård Hansen. Nikolaj Bonde. Amalie LindeburgFoto: Copyright : Martin Høien/Aller Media Danmark
Cecilie Haugaard, der danner par med Christopher, bliver lige nu beskyldt for dobbeltmoral i forbindelse med sin nye bog "Instagrim".
 Foto: Martin Høien

Må man skrive en bog om det uperfekte, når man selv fremstår perfekt?

Det er muligt, men det er ved første øjekast ikke lykkedes for den populære influencer Cecilie Haugaard, der på Instagram er kendt som Cillemouse.

Hun var torsdag taget en tur til DR-byen for at fortælle om sin nye bog, ”Instagrim”, der er skrevet som en guide til ikke at lade sociale medier styre en.

- De sociale medier har på godt og ondt fyldt meget i Cecilie Haugaards liv. I denne bog undersøger hun, hvordan de sociale medier påvirker vores mentale sundhed og viser en vej til, hvordan vi kan bruge dem uden at blive negativt påvirket, lyder beskrivelsen på bogen blandt andet.

Men det skriger til himlen, når de selv samme negative følelser af mindreværd og utilstrækkelighed er nogle, som Cillemouse-profilen med de perfekte billeder fremkalder.

Det mener blandt andet Thomas Balslev, der er kulturjournalist hos Heartbeats.

Fredag måtte han derfor til tasterne for at udtrykke sit problem med Cecilie Haugaards ord i ”Deadline”.

- Det er en nobel ambition, men det er også meget svært at tage budskabet seriøst, når det kommer fra Cillemouse, der ernærer sig ved at tage pæne billeder af sig selv og sine designertasker og poste dem på Instagram.

- Hun lukrerer direkte på at skabe det indhold, der som bekendt er med til at smadre unge pigers selvværd, skrev Thomas Balslev blandt andet.

Han mener desuden, at hendes budskaber i interviewet ”var så himmelråbende hyklerisk, at man kunne græde”.

Noget tyder på, at kulturjournalisten ikke var den eneste, der bed mærke i interviewet torsdag aften.

På det seks dage gamle opslag, hvor Cillemouse afslørede, at bogen nu kunne forudbestilles, er det pludselig væltet ind med negative kommentarer, hvor ord som dobbeltmoral og privilegieblindhed går igen.

- Tænk, at du med din profil vælger at give præcis samme følelse videre til så mange andre piger og drenge. Vildt, du ikke selv kan se, hvordan din profil er indbegrebet af, hvad du kritiserer, skriver en bruger.

”Instagrim” udkommer 8. februar hos forlaget Lindhardt og Ringhof.

I bogen har flere kendte danskere givet deres besyv med – blandt andre Emma Holten, Abdel Aziz Mahmoud, Christopher, Rasmus Brohave og Philine Roepstorff.

Sponsoreret indhold