Hugos mørke hemmelighed

20-årige Hugo Helmig måtte sidste weekend sove sin cokerus ud i detentionen.

20-årige Hugo Helmig måtte sidste weekend sove sin cokerus ud i detentionen.

(Foto: Jannick Børlum)

Virkeligheden indhentede Hugo Helmig natten til forrige lørdag.

Indhyllet i en rus af hvidt pulver kunne han ikke længere skjule sandheden:

Han var høj på kokain og kunne ikke tage vare på sig selv.

Politiet i Aarhus måtte tidligt lørdag morgen tage Thomas Helmigs blot 20-årige søn i deres varetægt, fordi han simpelthen ikke kunne styre sig selv.

Det betød, at Hugo måtte sove cokerusen ud i detentionen.

– Det, der er sket, er, at Hugo er blevet taget med af politiet natten til lørdag. Det er mere en forvaring end en anholdelse, for han har ikke gjort noget ulovligt.

– Han har ikke gjort skade på nogen eller forulempet nogen, men han har ikke været i kontrol, og derfor har han overnattet i detentionen til i morges, siger Helmigs manager Jakob Sørensen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hugo tog selv bladet fra munden efter weekenden. – Tusind tak for al den kærlighed og forståelse, jeg har modtaget de sidste par dage. Jeg er dybt taknemmelig og glæder mig meget til at komme ud og spille i weekenden. Jeg er ked af mine fejl, men ser fremad, og nu skal det handle om musikken. Vejle – undskyld – vi ses en anden gang. Kh Hugo, skrev han på Instagram. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Livet så ellers ud til at køre på skinner for Helmig. På bare to år har han banket en solid popkarriere op og er lige nu et af de mest eftertragtede navne på den danske musikscene.

I august fortalte sangeren til SE og HØR, at han også havde fået sin egen lejlighed i Aarhus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sammen har Hugo Helmig og Helena Christensen haft utrolig god kemi på arbejdet i forbindelse med Zalandos nye modekampagne, som Hugo lægger ansigt til og Helena har fotograferet.

I sommeren 2018 sprang han også ud som model – her fotograferet med Helena Christensen, 50, under modeugen. (Foto: Kaspar Wenstrup)

hugo helmig Aflyste koncert

Da unge Helmig endelig kom til sig selv lørdag morgen, var det formentlig til sit livs værste nedtur. Hurtigt stod det klart, at han måtte have hjælp, og at han var nødsaget til at aflyse den koncert, han havde planlagt lørdag aften i Vejle Musikteater.

Det fik hans manager til at komme med en særdeles ærlig udmelding til pressen:

– Hugo er meget ked af, hvad der er sket. Han har det, som når man har meget dårlige tømmermænd.

– Men han er også indstillet på, at vi har aflyst jobbet, som han skulle spille i Vejle.

For nu handler det om, at han kommer tilbage, og at han fortsætter sin behandling, fastslår manageren.

Hvad næsten ingen vidste, var, at Hugo havde kæmpet med kokainafhængighed.

hugo Med i ”X Factor”

Weekendens uheldige episode fik ingen konsekvenser for Hugos planlagte optræden i ”X Factor”.

– Ja, vi har en aftale med Hugo Helmig om, at han skal optræde i ”X Factor” på fredag. Det har vi fortsat. Det er dumt at tage stoffer, og det er ulykkeligt, når unge mennesker roder sig ud i den slags.

- Derfor er det også godt at opleve, at Hugo Helmig har så mange støtter omkring sig i en svær situation. Vi har selvfølgelig været i dialog med hans management.

- Hugo Helmig er i behandling, og han og hans management håndterer hændelsen med stor alvor, åbenhed og beklagelse. Derfor har vi besluttet at holde fast i vores aftale, og vi glæder os til at byde Hugo Helmig velkommen på ”X Factor”-scenen fredag, understregede TV2’s underholdningsredaktør Dorte Borregaard før fredagens liveshow.

I behandling

– Hugo er i løbet af det sidste år faldet i et par gange med at tage kokain, og det har vi sammen med ham taget hånd om.

Han startede i behandling i starten af det her år, og alt er faktisk gået rigtig godt. Han har udsendt en plade, men det, der sker i går, er, at han falder i igen, uddyber Jakob Sørensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Thomas Helmigs datter, 25-årige Ida Marie, venter en pige i august. Renées ældste søn, 22-årige Jens Kristian, bliver onkel.

Hele familien Helmig støtter Hugo i denne svære tid. – I dag holder vi hjertet åbent hjemme hos os, skrev Reneé Toft Simonsen, 53, i weekenden. Her med Thomas Helmig, 54, Hugo og Ida Marie, 26. (Foto: Thomas Laursen)

Indtil videre ved ingen præcis, hvad der fik den unge popsanger til at falde i med begge ben fredag aften. Men misbrugsekspert Henrik Rindom ved, hvad det er, der gør, at unge bliver fristet af coke.

– De sidder nogle stykker og tager det sammen.

Men hvor de førhen lavede alle mulige ting sammen, så handler det nu kun om kokainen.

Det er det, der er omdrejningspunktet. Det er uhyggeligt at se, at det overtager alt, forklarer Rindom.

Paranoid opførsel

Han understreger, at han ikke kender til omstændighederne omkring Hugo Helmig.

– Men nogle mennesker bliver decideret psykotiske af kokain. De bliver paranoide og tror, at der er nogen efter dem.

Det kan nærmest virke, som om de lider af skizofreni, men det er stoffet, der gør det, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Misbrugsekspert Henrik Rindom siger, at man sagtens kan behandle kokainmisbrug. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Hugo kan sagtens komme ud af det skræmmende misbrug, hvis han vil:

– Nogle af de mest glade mennesker er folk, der kommer ud af kokainmisbrug. De bliver så lykkelige for, at de har fået deres liv tilbage, siger Rindom.

SÅDAN FÅR DU HJÆLP

Hvis du kæmper med misbrug af kokain, eller hvis du kender en, der gør, er der råd at hente. Alle danske kommuner skal ifølge Henrik Rindom tilbyde anonym rådgivning, hvis du er studerende eller fuldtidsansat.

Ring omgående til Stofrådgivningen på tlf. 30 59 37 33. Alternativt kan du kontakte Cocaine Anonymous på tlf. 27 43 40 44 eller på www.ca-denmark.dk

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close