Kendte4. august 2018

Fundet efter 13 dage: Myrdet af pedel

Det rystede hele verden, da Ian Huntley dræbte de tiårige fodboldfans Holly og Jessica, der gik på hans samlevers skole.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/holly_wells_og_jessica_chapman.jpg
 (Foto: All Over Press)

De var lige blevet færdige med grillmaden hos Hollys forældre i Soham, da de besluttede sig for at gå ud for at købe noget slik cirka kvart over seks om aftenen. Holly Wells og Jessica Chapman var klædt i ens røde Manchester United-T-shirts, da de tilsyneladende forsvandt ud i den blå luft den 4. august 2002.

Hollys forældre troede, at de to veninder var på hendes værelse, men fandt ud af, at de var væk mellem otte og halv ni. Begge familier forsøgte selv at finde pigerne ved at cykle og køre rundt, men meldte dem savnet kort efter.

I 13 dage ledte politiet med hjælp fra flere hundrede lokale efter de to piger. David Beckham, der var deres store helt, og hvis navn og nummer de havde bag på trøjerne, opfordrede dem til at komme hjem.

Men håbet blev slukket, da pigernes forkullede lig blev fundet af tre lokale i et øde område tæt på Lakenheath-luftbasen i Suffolk lige over middag den 17. august.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/holly_wells_og_jessica_chapman_2.jpg
 (Foto: All Over Press)

Holly og Jessicas Manchester United-trøjer blev fundet i en skraldespand. (Foto: All Over Press)

Lokkede pigerne ind

Samme morgen var pedellen Ian Huntley og hans samlever Maxine Carr blevet anholdt og sigtet for at have myrdet Holly og Jessica. 28-årige Ian Huntley arbejdede på en nærliggende skole, og den tre år yngre Maxine Carr var hjælpelærer i de to veninders klasse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ian_huntley_0.jpg
 (Foto: All Over Press)

Ian Huntley var 28 år, da han dræbte de to piger Holly og Jessica. I dag er han 44 og kommer til at sidde i spjældet resten af livet. (Foto: All Over Press)

Begge havde ladet sig interviewe, i de knap to uger hvor politiet ledte efter pigerne. Han havde blandt andet fortalt om, hvordan han formentlig var den sidste, der havde set dem.

Motivet til drabene har Ian Huntley aldrig afsløret, men han fik lokket Holly og Jessica ind i sit hjem. Han har formentlig opfordret dem til at komme ind for at hilse på Maxine Carr, men hun var slet ikke hjemme. Hun var i Grimsby, men gav sin kæreste et falsk alibi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/maxine_carr.jpg
 (Foto: All Over Press)

Hjælpelærer Maxine Carr fremviste et kort, som Holly havde tegnet til hende. Maxine gav sin daværende kæreste et falsk alibi – hun blev idømt fængsel i mordsagen. (Foto: All Over Press)

I årene op til dobbeltmordet havde Ian Huntley flere gange været i politiets søgelys for at have haft sex med mindreårige og for at have voldtaget en teenagepige. Men han var ikke blevet dømt. Det vakte kraftig kritik, at han havde været i stand til at få et job, hvor han var tæt på børn.

Dobbelt livstid og selvmordsforsøg

Den 17. december 2003 blev Ian Huntley idømt to gange livsvarigt fængsel for sin udåd, og en højesteretsdommer fastsatte siden, at han skal afsone mindst 40 år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/wells_og_chapman_familien.jpg
 (Foto: All Over Press)

Forældrene Kevin og Nicola Wells, Sharon og Leslie Chapman ankommer til retssagen. (Foto: All Over Press)

Pedellen påstod under retssagen, at han ikke havde dræbt pigerne med vilje. Sidste vinter indrømmede han dog endelig, at han havde taget livet af Jessica Chapman. Hun skulle ikke kunne slå alarm, efter at hun havde set Holly Wells ligge død i badekarret, forklarede han i en båndet optagelse fra fængslet, som The Sun er i besiddelse af.

Det var første gang i ti år, at dobbeltmorderen lod høre fra sig. Han påstod, at han næsten hver dag tænkte på, hvorfor han sad inde, men han fastholdt, at Holly var død ved et uheld.

– Jeg er så frygtelig, frygtelig ked af, hvad jeg har gjort (...) ked af den smerte, som jeg har påført Holly og Jessicas familier og venner, ked af den smerte, som jeg har påført min egen familie og venner.

– Jeg kan ikke ændre noget. Jeg kan ikke fjerne den dag fra historien, hvad jeg har gjort. Jeg ved, at pigerne ville være 26 i år med egne familier, job og liv. Jeg tænkte på dem, da de fyldte 21, og da de fyldte 18, sagde han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ian_huntley_2.jpg
 (Foto: All Over Press)

Den 3. april 2004 blev huset, hvor pigerne blev myrdet, jævnet med jorden. (Foto: All Over Press)

Ian Huntley har to gange forsøgt selvmord i de fængsler, hvor han har siddet, og er også forsøgt dræbt af en anden fange.

Maxine Carr, der gav sin samlever et falsk alibi og rengjorde parrets hjem efter dobbeltdrabet, blev idømt tre et halvt års fængsel. Hun blev løsladt efter 21 måneder og blev beskyttet af en ny identitet. Hun fylder 41 i år og blev gift og fik et barn for fire år siden.

Sponsoreret indhold