Kendte 13. februar 2018

Ian myrdede 10-årige veninder: - Jeg tænker på dem hver dag

Britiske Ian Huntley myrdede i august 2002 slyngveninderne Jessica Chapman og Holly Wells. I dag afsoner han en dobbelt livstidsdom i fængslet, og fra sin celle fortæller han nu, at han angrer sin udåd ”hele tiden”, og at han hver dag tænker på de to piger, han myrdede med de bare næver
Foto: All Over

Fra sin fængselscelle i England beder den dobbelte barnemorder Ian Huntley nu om tilgivelse.

I august 2002 myrdede den britiske skolepedel de to slyngveninder Jessica Chapman og Holly Wells, hvorefter han smed ligene i en grøft. Få dage efter vendte han tilbage til stedet for at sætte ild til pigerne – for dermed at skille sig af med sporene.

Den dobbelte barnemorder modtog en dobbelt livstidsdom og blev en forhadt mand i hele England – alligevel håber den i dag 44-årige morder, at han bliver tilgivet af samfundet.

I en udtalelse fra sin fængselscelle, som det britiske medie The Sun er kommet i besiddelse af, fortæller Ian Huntley, at han er ”dybt, dybt ked af dét, han har gjort”.

- Jeg er oprigtigt ked af det, jeg har gjort, og det knuser mit hjerte, når jeg får at vide, at jeg ikke angrer, for det gør jeg, fortæller 44-årige Ian Huntley fra sin celle.

Han tilføjer i optagelsen, at han tænker de to tiårige piger ”hver dag”, og at han har accepteret, at han aldrig bliver en fri mand igen.

- Jeg ved, at jeg aldrig kommer ud. Det accepterede jeg fra dag et. Jeg vil aldrig ansøge om løsladelse. Jeg vil dø i fængslet, og det accepterer jeg. Jeg synes ikke, jeg skal blive en fri mand. Ikke fordi jeg ser mig selv som en farlig person, men fordi to unge piger er døde, og jeg fortjener ikke at blive en fri mand.

4. august 2002 forsvandt de dengang 10-årige veninder Jessica Chapman og Holly Wells, da de var på vej hjem fra slikbutikken i Soham, Cambridgeshire – og der skulle gå hele 13 dage, før at ligene af de to slyngveninder blev fundet af en bondemand nær byen Lakenheath i Suffolk.

De var på brutal vis blevet dræbt.

Kort forinden pigerne forsvandt, havde de deltaget i en grillfest hos Holly Wells’ familie i Redhouse Gardens, Soham. Og kort forinden de mødte deres morder, havde de smilene ladet sig fotografere – begge iført matchende Manchester United-bluser.

(Foto: All Over)

Det sidste foto af Holly og Jessica - taget få timer før deres død. Se flere fotos i bunden af artiklen. Foto: All Over

Lidt over klokken 18 forlod pigerne hjemmet for at købe slik. Og på vejen hjem mødte de deres morder: Skolepedellen Ian Huntley.

Ian Huntley har aldrig forklaret - heller ikke i de nye optagelser fra fængslet - hvorfor han koldblodigt myrdede de to piger. I retten kaldte han det selv for et ”uheldigt uheld”.

Han forklarede, at Holly ved et uheld druknede, da han kom til at skubbe hende ned i et fyldt badekar, da han hjalp hende med at stoppe hendes næseblod. Efterfølgende kom han til at kvæle Jessica, fordi hun skreg.

Noget tydede dog på, at han kort forinden havde haft et ophedet skænderi med sin kæreste, der var lærerinde på pigernes skole, i telefonen. Og at han derfor så rødt og myrdede pigerne i en eller form for hævnrus.

Efter han havde smækket telefonrøret på, havde han hvert fald mødt de to piger uden for sit hjem, og han inviterede dem indenfor.

Måske under påskud af at hans kæreste og deres skolelærerinde – Maxine Carr – også var der.

I virkeligheden besøgte hun noget familie et stykke væk.

I sit eget hjem myrdede han herefter pigerne, og han smed ligene af slyngveninderne i en grøft omkring 10 kilometer fra sit hjem. Han vendte tilbage til stedet efter nogle dage for at sætte ild til ligene.

I de 13 dage, hvor familie, venner og politi ledte efter Holly og Jessica, gav Ian Huntley flere interviews til de lokale medier.

Han fortalte, hvor ”forfærdeligt det hele var”, og han bønfaldt alle om at ”stå frem”, hvis de vidste, hvad der var sket med pigerne.

Han fortalte også, at han set pigerne den skæbnesvangre augustaften, hvor de forsvandt.

Under ét af de mange interviews med medierne udtalte en journalist, at Ian Huntley formentlig var ”den sidste, der havde set pigerne i live”.

- Ja, det lader det til, svarede Ian Huntley.

(Foto: All Over)

Ian Huntley lod sig flere gange interviewe om "den tragiske og mystiske sag". I virkeligheden var det ham, der havde taget livet af pigerne. Se flere fotos i bunden. Foto: All Over

12 dage efter de to piger forsvandt, blev både Ian Huntley og hans kæreste afhørt af politiet. Efterfølgende blev deres hjem ransaget, og her fandt politiet flere ”meget interessante genstande”. Det viste sig senere, at man havde fundet pigernes tøj – blandt andet de to røde Manchester United-bluser.

I de tidlige morgentimer 17. august 2002 blev Ian Huntley og Maxine Carr anholdt og sigtet for mordet på Holly og Jessica. På dette tidspunkt udtalte politiet også for første gang, at man frygtede, at pigerne var døde.

Det var da også samme eftermiddag, at en lokal landmand gjorde det makabre fund omkring 10 kilometer fra Ian Huntleys hjem.

Ian Huntley blev dømt skyldig i mordene i december 2003, hvor også hans daværende kæreste sad på anklagebænken. Maxine Carr blev ikke tiltalt for mord, men hun blev selv idømt tre et halvt års fængsel for at have beskyttet sin kæreste og vildledt efterforskerne.

Ian Huntley blev idømt livsvarigt fængsel for hver af drabene. Han skal som minimum afsone 40 år af sin dobbelte livstidsdom, men udtaler altså i dag, at han ikke agter at blive en fri mand. Han vil dø i fængslet.

Se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Ian Huntley myrdede Holly og Jessica

Sponsoreret indhold