Kendte 15. februar 2017

Myrdede 10-årige piger: Vil barnemorder nu være kvinde?

Den dobbelte barnemorder Ian Huntley planlægger ifølge et britisk medie at skifte køn og forlanger nu at blive kaldt et kvindenavn af indsatte og fængselspersonale i det britiske fængsel, hvor han afsoner to livstidsdomme
Foto: All Over

Hun lurede to 10-årige veninder ind i sit hjem under påskud af, at deres skolelærer var derinde. Kort efter myrdede han koldblodigt begge piger.

Skolepedellen Ian Huntley chokerede hele England, da han i august 2002 myrdede veninderne Jessica Chapman og Holly Wells.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ian Huntley blev idømt to livstidsdomme og afsoner i dag sin straf i mandefængslet HMP Frankland, der ligger i Durham.

Men ifølge det britiske medie The Sun forsøger Ian Huntley at blive overflyttet til et kvindefængsel, og ifølge kilder har han udtrykt ønske om at skifte køn.

Desuden har den i dag 43-årige morder bedt sine medfanger om kun at kalde ham det kvindelige navn Lian.

- Han får masser af opmærksomhed, og han føler sig lidt som en kendis derinde – og det får ham til at føle sig mere sikker, siger en kilde til The Sun.

- Kantinen sælger øjenskygge og foundation, så hvis han ønsker at ligne en kvinde mere, kan han det, tilføjer kilden.

Tidligere på måneden kom det frem, at Ian Huntley planlagde at ansøge om et kønsskifte, fordi han håbede på et mere ”bekvemmeligt liv” i et kvindefængsel.

En talsperson fra fængslet mener dog ikke, at der er hold i historien om, at Ian Huntley vil gå hele vejen og ansøge om et kønsskifte.

Ian Huntley skal som minimum afsone 40 år af sin dobbelte livstidsdom.

Han blev dømt skyldig i mordene i december 2003, hvor også hans daværende kæreste sad på anklagebænken.

Maxine Carr havde givet sin kæreste et alibi på morddagen og blev selv idømt tre et halvt års fængsel for at have beskyttet sin kæreste og vildledt efterforskerne.

Ian Huntley har aldrig kommet med en forklaring på, hvorfor han myrdede de to piger. Under retssagen forklarede han, at begge piger døde ved et uheld i hans hjem.

Han forklarede, at Holly ved et uheld druknede, da han kom til at skubbe hende ned i et fyldt badekar, da han hjalp hende med at stoppe hendes næseblod. Efterfølgende kom han til at kvæle Jessica, fordi hun skreg.

Efter mordene skjulte Ian Huntley ligene af pigerne omkring 10 kilometer fra hjemmet. Han vendte tilbage til stedet efter nogle dage for at sætte ild til ligene.

Jessica og Holly forsvandt 4. august 2002, mens de var til grillfest hos Wells’ familie i Redhouse Gardens, Soham. Lidt over klokken 18 forlod pigerne hjemmet for at købe slik. På vej hjem passerede de Ian Huntleys hjem.

Han lurede de 10-årige piger ind under påskud af, at deres skolelærerinde – Maxine Carr – også var der. I virkeligheden besøgte hun noget familie et stykke væk.

Kort efter tog han livet af begge piger.

Ligene af dem blev fundet 13 dage senere.

Du kan se billeder fra sagen herunder:

Ian Huntley myrdede Holly og Jessica

Sponsoreret indhold