Kendte24. august 2019

Et mageligt hundeliv: Trine Gadebergs hunde er godt kørende

Billie og Viggo kommer med Trine Gadeberg næsten overalt. De er nemlig ikke større, end hun kan have dem i Christiania-cyklen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trine_gadeberg_-_mig_og_min_hund_gregers_overvad_1.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Benene er små, men det forhindrer ikke Billie og Viggo på hver fire år i at komme vidt omkring.

Skal de på en længere tur, hopper de bare ombord i Trine Gadebergs Christiania-cykel, og lader sig transportere af sted med anstand.

Netop hundenes transportvenlige størrelse var en af årsagerne til, at Trine og hendes mand, Kasper Le Fevre, valgte racen Coton de Tuléar, populært kaldet bomuldshund.

– Vi ville have nogle hunde, vi kunne have med alle vegne. De vejer ikke meget og kan snildt være i en taske i en bus eller på fly, forklarer den 50-årige skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/trine_gadeberg_-_mig_og_min_hund_gregers_overvad_4.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Der er dårligt plads til to grand danoiser, men bortset fra golden retrievere, som Trine er opvokset med, er hun heller ikke udelt begejstret for store hunde. (Foto: Gregers Overvad)

I år har de f.eks. lige været tre måneder i sommerhus i Nordjylland i forbindelse med, at Kasper og Trine begge har spillet med i Hjørringrevyen.

Syg lille hvalp

De er begge to opvokset med hunde, så det var ikke svært for dem at blive enige om, at når de fik hus, fik de også hund.

Huset købte de på Amager for fire år siden, og så kom lille Billie til. En kær hvalp, som desværre fik en alvorlig immunforsvarssygdom, der var tæt på at slå hende ihjel.

– Dyrlægen gav hende 12 timer, men så kom hun sig heldigvis lige pludselig, fortæller Trine.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/trine_gadeberg_-_mig_og_min_hund_gregers_overvad_2.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

Både Billie og Viggo er bamseklippede. Formentlig pga. Billies sygdom som hvalp, har hun dog aldrig fået helt samme kraftige hårpragt som Viggo. (Foto: Gregers Overvad)

Billies overlevelse blev fejret med endnu en hvalp, nærmere betegnet Viggo, som derfor er et halvt år yngre end hende.

Men selv om Billie er den ældste, har hendes hårde start på livet gjort, at hun er forholdsvis lille rent fysisk i forhold til Viggo.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/viggo_og_bilie.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

– Billie (th.) og Viggo (tv.)er forskellige som nat og dag. Hun kan lære alle tricks. Det kan han ikke. Billie er også nem at have med på teatret, mens Viggo er for rastløs. Men jeg elsker dem begge lige højt, siger Trine om sine to bomuldshunde. (Foto: Gregers Overvad)

Hunhunde-power

Mentalt er der dog ingen tvivl om, hvem der bestemmer. Her er Billie den store.

– Han er slet ikke så kvik som hende, men sød og god og en værre pivskid, siger Trine med henvisning til Viggos klynk, når Billie af en eller anden grund er ude af syns- og lugtevidde.

– Så er han ikke meget værd. Han hyler og leder efter hende allevegne. Hun er imidlertid ret ligeglad med, hvor han er, konstaterer Trine.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/trine_gadeberg_-_mig_og_min_hund_gregers_overvad_3.jpg
 (Foto: Gregers Overvad)

– Bomuldshunde er ret kloge og lærenemme, men Billie scorer klart højest på den skala. Han er lidt mere hjælpeløs. Jeg spurgte engang en ekspert hvorfor. Tja, Viggo er jo en han, lød svaret. (Foto: Gregers Overvad)

Men ligesom Viggo går op i, om Billie er i nærheden eller ej, så går han også op i, hvad Kasper laver, og følger ham derfor helst overalt.

– Han er så meget fars hund. Men Kasper snakker også med både ham og Billie konstant. Så især Viggo, der altid holder sig tæt på ham, får alt at vide, uanset om det er omprioriteringer af kreditlån, eller hvad vi skal spise til aftensmad, afslører Trine.

Af og til kan Kaspers forhold til hundene godt gøre hende en anelse jaloux.

– Altså, han siger godmorgen til dem, før han overhovedet ser på mig, konstaterer hun en smule indigneret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/trine_gadeberg_og_kasper_foto_jesper_sunesen.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

– Kasper snakker med alle hunde. Store som små. Men jeg går aldrig hen til en schæfer for eksempel. Jeg ved godt, det nok er skørt, men jeg er en smule skræmt over store hunde, fortæller Trine. (Foto: Jesper Sunesen)

Vores børn

De to små uldtotter har da også lov til både at være i sengen og sofaen. Det på trods af, at aftalen mellem Kasper og Trine var klokkeklar fra begyndelsen af hunde-eventyret.

– Det er jo nærmest som at have to små børn. Jeg kan for eksempel godt forestille mig et liv uden hund, men ikke et uden Billie og Viggo.

De er i den grad en del af familien, slutter Gadeberg.

Sponsoreret indhold