Det vidste du ikke om Frank Hvam: Klovnen bag masken

Svømmer til Sverige

Hele Danmarks Klovn er faktisk lidt af en actionmand i fritiden, og han er især glad for det våde element.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

– Forrige sommer svømmede jeg til Sverige. Vi meldte til Drogden Fyr, at vi var på vej, så de kunne orientere kaptajnerne på de russiske containerskibe om, at der plaskede nogle danskere rundt ude i sejlrenden. Det tog mig cirka 10 timer, har komikeren tidligere fortalt til herremagasinet Dossier.

Ultra privat

Mens “Klovn”-kollegaen Casper Christensen ikke er bange for at invitere pressen ind bag facaden, så er Frank Hvam noget mere forsigtig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Krestine Havemann)

Fakta er dog, at han i 2014 giftede sig med filmklipperen Anja Louise Farsig Hvam, som han har to sønner med.

Udsigt til Øresund

Det kan godt betale sig at være sjov. Efter at have boet både på Vesterbro og i Lyngby flyttede Frank Hvam og familien i 2016 til Dragør i en godt 150 kvadratmeter stor villa helt ud til Øresund.

Hele herligheden kostede komikeren 10,5 millioner kroner.

En finger i røven

Før komikerkarrieren for alvor tog fart, læste Frank Hvam på Landbohøjskolen, men pludselig fik han nok.   

– Noget af det sidste, jeg gjorde på studiet, var at stå og presse analkirtler på en dalmatiner. Man stikker lige fingeren ind og trykker. Det var egentlig ikke, fordi det gjorde mig noget, men jeg stod og tænkte: ”Det går ikke, det her.” Jeg var nødt til at komme på scenen, har Hvam tidligere fortalt til Euroman.

Tilbudt 200.000

Familien Hvam var ikke ligefrem lykkelige, da Frank i 90’erne sagde farvel til dyrlægestudiet for at hellige sig den danske standup-scene.

 

Faktisk var bekymringen så stor, at Frank Hvams far tilbød sin søn 200.000 kroner for at droppe komikken og fortsætte sit studie.

Hjælper Narkomaner

Selv nøjes han med en årlig joint, men i flere år var Hvam med i projekt Fixelancen, som skulle hjælpe narkomanerne på Vesterbro, og han modtog da også en pris af Hus Forbi for sit arbejde.

Alt under kontrol

Før Frank Hvam fik sit endelige gennembrud med det syrede DR2-program “Casper og Mandrilaftalen” sammen med Casper Christensen, 52, lavede han hjemmevideoprogrammet “Alt under kontrol” sammen med standup-kollegaen Mikael Wulff, 48.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Forfærdelig tid

Som 18-årig rejste Hvam rundt i Australien, men måtte tage hjem, da han skulle ind i Beredskabsstyrelsen, og det kunne jyden ikke se det sjove i. 

– Jeg var forbitret, allerede inden jeg startede, og jeg var en forfærdelig menig. Jeg gad jo ikke. Hver morgen skulle man binde et knob, man skulle fremvise, og ret hurtigt fik jeg for en kasse øl hyret en til at binde mine morgenknob, siger Frank Hvam til Euroman.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close