Frank Hvam holdt fast: Ikke helt til grin

Mens sjællænderen Casper Christensen flittigt deler ud af sit privatliv og har købt en bemærkelsesværdig tidligere nazi-borg i Hornbæk, så lever jyske Frank Hvam en noget mere tilbagetrukket og anonym tilværelse.

Den 49-årige komiker ses sjældent på den røde løber, og han foretrækker for det meste at lade op med familien i Dragørs mest langstrakte hus; en Øresundsvilla på godt 200 kvadratmeter, som han og hustruen Anja Farsig i 2016 betalte 10,5 millioner kroner for.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Familien bor i denne lange luksusbolig – i første parket til Øresund. (Foto: Skraafoto/kortforsyningen)

Frank Hvam var flere år inde i dyrlægestudiet, da han til stor fortrydelse for sin far rendte ind i Jan Gintberg, der inspirerede ham til at prøve tilværelsen som standupper.

Turné med Øgendahl

Franks far tilbød sin søn hele 200.000 kroner, hvis han holdt fast i dyrlægestudiet. En karriere som dyrlæge ville sikre Frank et spændende job og en god løn, mens det der håbløse standup-pjat i 90’erne var uprøvet og usikkert land.

Som alle ved, endte det med, at jokes og klapsalver fra publikum trak mere i Frank end vaccinering af hundehvalpe og kattekillinger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I et kvart århundrede har Frank haft succes med sin tåkrummende komik. (Foto: Benjamin Kurstein)

De 200.000, som Frank Hvam fik tilbudt af sin far, er småpenge i forhold til de beløb, som Viborg-drengen senere har tjent på at få folk til at grine.

​Efter en succesrig turné med Mick Øgendahl og masser af solgte billetter havde Frank i 2019 en indtjening på 10.850.482 kroner i sit anpartsselskab KVABS.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det har været et indbringende valg for Frank Hvam at satse på komik i stedet for at blive dyrlæge. (Foto: Maj-Britt Larsen Behi)

Efter løn på 1,4 millioner og betaling af skat og diverse omkostninger landede overskuddet i selskabet på 6,7 millioner kroner.

En god indsats skal belønnes: Formuen i anpartsselskabet var ved udgangen af 2019 9,8 millioner, så Frank Hvam hævede et udbytte på 5.330.000 kroner.

Så store beløb var Hvam formentlig ikke kommet i nærheden af, hvis han havde valgt dyrlægegerningen.

Uheldig landing

Frank Hvam er den ældste af to brødre, moderen var sygeplejerske og faderen smed. I familien, som også drev en lille hundekennel, blev der grinet af det meste – også det alvorlige. For eksempel dengang Franks morfar skulle begraves. Da kisten skulles sænkes ned i graven, mistede en af bærerne grebet om rebet, så kisten landede i en 30 graders vinkel – med morfars hoved nedad. Præsten fortsatte bare ceremonien, og ingen orkede at gøre noget ved den uheldige landing – men bagefter blev der i familien joket med hændelsen, der kunne ligne en scene fra “Klovn”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den moderne version af Gøg og Gokke, Dirch og Kjeld eller Fy og Bi: Frank og Casper. (Foto: Martin Høien)

Samarbejdet med Casper Christensen begyndte med “Casper & Mandrilaftalen”, som Casper og Lasse Rimmer inviterede ham med i. Forinden havde han søgt ind på skuespillerskolerne i Odense og København, men begge steder blev han afvist.

Rolle i “Game of Thrones”

Lysten til at beskæftige sig med underholdning kunne ikke holdes nede, og mødet med Casper fik tingene til at ske. Frank Hvam satte sit fingeraftryk på “Langt fra Las Vegas”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

“Klovn”-figuren har bragt Frank Hvam vidt omkring – her til Hollywood. (Foto: Todd Seliman)

“Klovn” som tv-serie og film blev en drønende succes, og som kronen på værket har Frank Hvam medvirket i en scene i “Game of Thrones”. Hans replik blev godt nok indtalt af en engelsktalende skuespiller, idet Franks danske accent var for voldsom.

Selv om dyrlægekitlen ikke kommer i brug, så interesserer Frank sig fortsat for naturvidenskab og biologi, og han vedkender sig gerne, at han bare er et biologisk væsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Frank Hvam med sin “Klovn”-hustru Mia Lyhne samt Casper Christensen og Iben Hjejle. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg gider da ikke skamme mig over, at jeg har lyst til at være sammen med alle mulige kvinder. Det, jeg koncentrerer mig om, er ikke at være det, har han engang sagt i et interview med Dagbladet Holstebro Struer.

– Jeg erkender bare, at det biologiske apparat pisker mig hen mod alle de unge kvinder, der kommer ind ad døren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Frank Hvam med sin hustru Anja – deres egne børn værner de mod pressen, men her har de et par lånte børn med: Malene og Kristian. (Foto: Mikael Rieck)

Frank Hvam har siden 2014 været gift med filmklipperen Anja Farsig Hvam, som han har to sønner med.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close