Kendte 30. november 2020

Beha-familiens guldbåd: Kurs mod flere knaster

Danskerne er vilde med sejler-programmerne – og det har gjort familien bag særdeles velhavende
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ikke siden den franske legende og maritime opdagelsesrejsende Jacques Cousteau huserede på og under verdenshavene, har nogen som familien Beha Erichsen formået at tryllebinde danskerne, når der sendes fjernsyn fra det våde element.

Seertallene er enorme – op imod millionen – når Marian og Mikkel sammen med sønnerne Emil, Theis og Alfred og senest også med sviger- og børnebørn stævner ud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hannelore Dörner)

Familien Beha Erichsen – med sønnerne (fra venstre) Theis, 27, Alfred, 21, og Emil, 30, har det hele – undtagen konflikter, mens kameraet er tændt. (Foto: Hannelore Dörner)

Unge og gamle danskere sulter åbenbart efter et alternativ til de talrige realityprogrammer, som er fyldt med konflikter, og hvor deltagerne stemmes ud.

Tilskud fra staten

I “Kurs mod fjerne kyster”, “Kurs mod nord” og “Kurs mod danske kyster” kender man ikke ordet konflikt – her er sikkerheden i orden, man skændes ikke, men taler derimod pænt til hinanden, viser hensyn og hjælpes ad om bord – det er sejlende Morten Korch-romantik for fulde skvulp.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Niels Aage Skovbo)

Mikkel Beha Erichsen er, ligesom faren Troels Kløvedal var det, en efterspurgt foredragsholder. (Foto: Niels Aage Skovbo)

Når man som Beha-familien formår at tiltrække op imod en million seere pr. program og sælge masser af dvd’er, bøger og foredrag, ja, så bliver man automatisk rig.

Ifølge det seneste regnskab for Mikkel Beha Erichsens produktionsselskab Havana ApS havde selskabet fra 1. juli 2019 til 30. juni 2020 en indtjening på 7,3 mio. kr.

Heraf blev næsten 5,4 mio. kr. trukket ud som løn og udbytte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Teis Bruno)

Mikkel Beha Erichsen, 54, og Marian Midé, 60, blev gift på Københavns Rådhus, men de fik aldrig købt vielsesringe. (Foto: Teis Bruno)

Trods den enorme indtægt og en millionformue i selskabet følte Mikkel Beha Erichsen sig ikke for fin til at benytte sig af statens tilbud om at modtage covid-19-refusion.

Ifølge regnskabet har Havana modtaget 159.000 kr. fra det offentlige.

Barnesko i kollektiv

Selv om Mikkel er opvokset i kollektivet Maos Lyst, så tyder intet på, at han foragter kapitalen, som kan være nøglen til mange ellers uopnåelige drømme.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Mikkel og Marian ejer fortsat dette kolonihavehus i København. (Foto: Claus Poulsen)

Allerede da han som yngre boede med Marian og drengene i familiens kolonihavehus og cyklede til sit velbetalte job som vært på “Go’ aften Danmark”, satsede Mikkel stort på at tjene kassen som ejendomsspekulant.

Beha købte for lånte penge en lejlighed i den nybyggede Ørestad og gik derefter i gang med at installere køkken, bad, og hvad der ellers skal til for at gøre boligen salgbar.

Om det var køkkenet i psykedeliske hippiefarver, der gjorde det svært at sælge Beha Erichsens lejlighed, vides ikke.

Tabte formue

Men landkrabbeeventyret endte med at koste Mikkel Beha Erichsen flere hundredtusinder kroner og tre års opslidende salgsarbejde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Niels S. Andersen)

I denne bebyggelse forsøgte Mikkel at sætte en lejlighed i stand og score kassen på et salg, men det endte med at koste ham en formue. (Foto: Niels S. Andersen)

Beha tabte simpelt hen på boligrouletten.

Siden er økonomien kommet på ret køl igen.

(Foto: Dan Mariegaard)

Palæet syd for Hundested er stort nok til at kunne huse hele familien. (Foto: Dan Mariegaard)

Parret betalte 7.375.000 kr. for ejendommen, der ligger i første række til vandet og ganske tæt på Lynæs Havn, hvor deres landskendte fartøj Wallenberg ligger til kaj.

De har beholdt kolonihavehuset i København.

Desuden ejer Wallenberg-kaptajnen sammen med sine søskende på deres afdøde mors side et sommerhus nær Haderslev.

Skulle coronakrisen trække ud, klarer Mikkel Beha og familien sig et stykke tid endnu.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Formuen i kaptajnens holdingselskab er på 10,6 mio. kr. (Foto: Martin Høien)

Formuen i Behas pengetank, anpartsselskabet BEHA ERICHSEN HOLDING, er på 10,6 mio. kr.

Kaptajn Mikkel og hans besætning ligger således lige i kølvandet på farmand Troels Kløvedal, når det handler om popularitet.

På indtjeningssiden har de overhalet ham.

Og intet tyder på, at danskerne har fået nok af skumsprøjt, familiehygge og dykkerhistorier – så mon ikke eventyret mod flere kyster og knaster fortsætter?

Sponsoreret indhold