Behas barndom: Ville ikke genkendes

Da bogen ”Kærligheden, kildevandet ... og det blå ocean” udkom i 1978, blev en dengang 12-årig Mikkel Beha brugt som blikfang.

Da bogen ”Kærligheden, kildevandet ... og det blå ocean” udkom i 1978, blev en dengang 12-årig Mikkel Beha brugt som blikfang.

(Foto: Thomas Laursen)

Da eventyreren Troels Kløvedal i 1978 udgav den første bog om sine jordomsejlinger, blev det en gigantisk succes, som danskerne straks tog til sig.

En enkelt 12-årig dreng følte sig dog lidt beklemt ved den store opmærksomhed. Et billede med Kløvedals søn Mikkel Beha Erichsen blev nemlig brugt som reklame for bogen, og den unge Beha opdagede billedet på et kæmpestort banner på gågaden i Aarhus.

– Jeg kom gående med mine kammerater, og så så jeg den plakat og tænkte: ”Åh nej, det er mig ude på Bora Bora i Polynesien”. 

– Og jeg håbede, at de andre ikke så det. For jeg gad ikke være ham, der hang to meter høj i et boghandlervindue, fortæller Mikkel Beha Erichsen i programmet ”Kulturdynastier: Familien Kløvedal”, som blev sendt på DR K i sidste uge.

– Jeg gad ikke skille mig ud. Jeg havde det sådan: Kan I ikke tage det billede ned? mindes den nu 51-årige TV-vært.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Troels Kløvedal gik bort den 23. december 2018.

75-årige Troels Kløvedal har brugt sit liv på at sejle rundt på verdenshavene, men er i dag stærkt svækket af sygdommen ALS. Eventyrlysten har han nået at give i arv til børn og børnebørn. (Foto: All Over Press)

Sejl og lær

I programmet fortæller Mikkel om sin utraditionelle og til tider kaotiske barndom med bopæl i kollektiver og konstante rejser til verdens yderste afkroge sammen med sin far. Den opdragelse gav dog TV-værten en fast tro på, at han kan klare sig igennem alle situationer.

Og den overbevisning har han givet videre til sine egne drenge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mikkel Beha sammen med familien: Sønnerne Emil, Theis, Alfred og konen Marian. (Foto: TV2)

– Vi er ikke verdens bedste til at sejle. Heller ikke til at sejle jorden rundt, fortæller ”Kurs mod fjerne kyster”-skipperen Emil Midé Erichsen, der fik et rygstød af sin far, Mikkel, da den 28-årige spurgte, om han ville kunne klare sådan en tur.

– Det, du ikke kan nu, kan du lære undervejs.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Selvom det var svært at være søn af en eventyrer, har Beha givet oplevelsen videre til sønnen Emil. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det viste sig da også at passe, og Emil og hans lillebror, Theis, gennemførte i årene 2013-2016 en jordomrejse med skibet Havana og blev dermed tredje generation eventyrere i Troels Kløvedals klan.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close