Kendte4. marts 2020

”Badehotellets” stuepiger står sammen: I lære hos Ulla

Mia Helene Højgaard får hjælp af sin kollega til at udleve den helt store drøm.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mia_3.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Hun var bare 15 år, da hun fik debut i TV 2’s store seriehit ”Badehotellet”, og selv om hun har været med i adskillige sæsoner siden da, har nu 22-årige Mia Helene Højgaard slet ikke fået nok af skuespillet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mia_1.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

– Det er så vildt. Jeg havde overhovedet ikke regnet med, at det ville blive så stort, fortæller Mia Helene Højgaard, der er blevet så bidt af skuespillet, at hun også vil have uddannelsen. (Foto: Jesper Sunesen)

Derfor drømmer hun om at blive optaget på en af landets skuespilskoler, så hun kan blive ved med at optræde for danskerne – også længe efter at ”Badehotellet” er en saga blot.

Men det kræver benhårdt arbejde at komme igennem det lille nåleøje, så fynboen har fundet hjælp på arbejdspladsen.

– Jeg spurgte de andre, om de kendte en skuespiller, jeg kunne læse ved. Så sagde Ulla: ”Jeg kender da mig selv!” fortæller Mia Helene Højgaard om kollegaen, der spiller stuepigen Edith.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ulla.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Mia er flittig og laver sine lektier, og jeg tror, det er en fordel, at vi kender hinanden så godt i forvejen. Og så har hun en herlig humor, fortæller Ulla Vejby, der for tiden agerer sin kollegas mentor en gang om ugen. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Er ikke Ane altid

Derfor tager hun nu turen fra Odense til Ulla Vejbys hjem i Nordsjælland en gang om ugen for at forberede sig til optagelsesprøver.

– Vi er hjemme hos hende, og jeg har valgt en tekst, jeg gerne vil op i. Så øver vi teksten og leger lidt med den, og hun udfordrer mig og gør nogle forskellige ting for at bringe det bedste frem i mig, siger Mia, der ikke er bange for, at hendes første store rolle spænder ben, når hun skal bedømmes.

– Jeg gik også op sidste år, og jeg ved, at det ikke har nogen indvirkning på optagelsesprocessen. Jeg er ikke Ane fra ”Badehotellet”, når jeg træder ind ad døren, der er jeg bare Mia, og de skal se, hvad jeg kan.

På den anden side har ”Badehotellet” givet mig sindssygt meget, og jeg er nærmest uddannet igennem serien på en måde, lyder det fra Mia, der har været en del af holdet på Andersens Badehotel i fem sæsoner nu.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mia_3.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

– En af grundene til, at jeg elsker at komme her på ”Badehotellet”, er de unge piger, jeg har i køkkenet, har Bodil Jørgensen, 58, fortalt om samarbejdet med Mia Højgaard, Amalie Dollerup, 33, Ulla Vejby, 35, og Laura Kjær, 23. (Foto: Jesper Sunesen)

Måtte lære jysk

Allerede fra start var der skuespiltricks, hun måtte lære af de mere garvede kræfter på settet.

– Alle er vildt gode til at rose og give en hjælpende hånd, hvis der er noget, jeg har svært ved.

Man skal tale på en meget bestemt måde – både på grund af tiden, som ”Badehotellet” foregår i, og også fordi det foregår på jysk. Så jeg tog fra Fyn til København for at optage en serie, der foregår på jysk. Det var lidt af en proces. Der hjalp de andre mig meget, mindes Mia Højgaard, der er helt klar på en ny tilværelse som studerende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mia_2.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Rollen som Ane Kjær har ændret sig meget i de år, Mia Højgaard har spillet med i TV 2-serien.
– I fjerde sæson var Ane meget ung og vild og ville ikke så gerne følge reglerne. De følgende sæsoner har hun taget følgerne af det – først som ny mor, og nu har hun været mor i flere år og har fundet balancen i det. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Sidste sommer flyttede hun hjemmefra – men blev i barndomsbyen Odense.

– Jeg har både været på efterskole og været ude at rejse i et par måneder i Asien. Så jeg følte mig meget klar til at flytte hjemmefra, allerede inden jeg tog af sted, fortæller det 22-årige stjerneskud.

Sponsoreret indhold