Kendte10. februar 2020

Amalie Dollerup: Optog “Badehotellet” med ammehjerne

Det er en forvandlet kvinde, der i denne sæson inviterer seerne ind på Andersens Badehotel hver mandag aften.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/amalie_7.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

I mandags fik seerne en forklaring på, hvorfor Amanda Berggren i "Badehotellet" ser lidt rundere ud end i de foregående seks sæsoner af hitserien på TV 2.

Men det er ikke kun den nye koks gode kager, der er skyld i, at skuespilleren Amalie Dollerup har ændret sig til den nye sæson.

Optagelserne gik nemlig i gang, kort tid efter at hun havde født sit første barn, sønnen August.

– Der er nogle dage, som jeg simpelt hen ikke kan huske. Jeg har været væk i tåger, fortæller Amalie Dollerup, som trak i arbejdstøjet bare to måneder efter fødslen af sønnen August sidste sommer.

Alligevel klarede hun sig ganske udmærket igennem optagelserne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/amalie_2.jpg
 (Foto: Mike Kollöffel)

Rollen som Amanda har udviklet sig for Amalie Dollerup. I første sæson var hun en rebelsk teenager – nu er hun blevet ejer af Andersens Badehotel. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Vigtigere end tv

Det er de færreste kvinder, der i dagens Danmark vender så hurtigt tilbage til arbejdet, og det skete da også kun, fordi skuespilleren i forvejen kendte sin arbejdsplads så godt efter seks sæsoner på settet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/amalie_1.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Det er syvende sæson af "Badehotellet", som kører over skærmen for tiden, og Amalie Dollerup har været med lige fra starten.
– Hvis det havde været en anden arbejdsplads, som jeg ikke kendte så godt, ville jeg nok ikke have sagt ja til at vende tilbage så hurtigt efter fødslen, siger hun.
(Foto: Jesper Sunesen)

– De første dage tænkte jeg: "Nu må vi se, om jeg kan huske det". Man sover ikke en skid, og man har et andet fokus.

Jeg havde selvfølgelig forberedt mig, men jeg håbede bare, at jeg kunne huske det. Det kunne jeg heldigvis, siger Dollerup til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/209098.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Kæmper med tysk
Til forskel fra tidligere er der masser af fremmedsprog i dette års "Badehotellet". Og det gav især udfordringer for Amalie Dollerup, som får meget at se til med den tyske løjtnant Kiessling, som spilles af den tyske skuespiller Anton Rubtsov, 33.
– Jeg er glad for, at replikkerne allerede var skrevet, og jeg ikke skulle improvisere! Det er mange år siden, at jeg havde tysk i skolen, så det var noget af en udfordring. Jeg blev bedre og bedre til det under optagelserne.
En ting er at lære tyske replikker udenad, en anden ting er at spille det, siger Amalie, som blev meget glad for at spille over for sin tyske kollega – som hun dog talte engelsk med mellem optagelserne.(Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Og heldigvis er det ikke teater, så vi kunne lave det om, hvis det gik galt for mig. Men det er også bare en tv-serie. Der er et lille liv, som jeg skal tage mig af, og det betyder mere.

Det er noget helt andet, end da jeg var med i første sæson, hvor jeg boede i Aalborg og tog til Sjælland for at optage, fortæller Amalie, som havde August og hans far, Andreas Jebro, med i studierne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/amalie_4.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Under optagelserne var både sønnen August og hans far, Andreas Jebro, 35, med i studierne, så mor og barn ikke var adskilt for længe af gangen. (Foto: Birger Storm)

– Når jeg var sammen med dem, var jeg til stede der, og når jeg optog, var jeg tilstede der.

Det kunne jeg kun gøre, fordi jeg vidste, at det gik rigtig godt med min mand og babyen.

Rejser med familien

Både den nybagte mor og far er skuespillere – og lever derfor liv med meget skæve arbejdstider.

Men de har begge tænkt sig at fortsætte karrieren.

– Vi skal være kreative for at få det til at fungere, og vi er heldigvis kreative mennesker. Og så har vi fået opbakning hjemmefra fra vores familier, som er med til at hjælpe.

Det er selvfølgelig noget, vi skal finde ud af, men det er sådan, livet er.

Rosalinde Mynster har to skuespillerforældre, og det er jo gået meget godt. Det samme med Lue Støvelbæk, siger Amalie og tænker på to af sine "Badehotellet"-kollegaer, hvis forældre også står på scenerne aften efter aften.

– Politibetjente og sygeplejersker har jo også mærkelige arbejdstider.

Andre gange har Andreas og jeg jo fri sammen i perioder – nu skal vi for eksempel holde barsel sammen i nogle måneder.

Der tager vi ud og rejse sammen med bedsteforældrene, og forhåbentlig bliver der også mulighed for at være en lille smule spontane, fortæller Amalie Dollerup, som heldigvis synes, at den lille nye hovedperson i hendes liv er helt igennem skøn.

Sponsoreret indhold