Kendte 23. februar 2020

”Når støvet har lagt sig”-stjerne om at være mor: Ka’ ik’ altid gøre det rigtige

Den 33-årige rødtop fra "Når støvet har lagt sig" fandt kærligheden på skuespillerskolen. I dag bor hun i et haveforeningshus på Amager med mand og børn.
(Foto: Dan Mariegaard)

Kære Filippa! Selv om du ikke er min rigtige mor, så synes jeg, du er en rigtig god mor.

Sådan står der i et lille sammenrullet brev, som Filippa Suenson modtog i en flaskepost fra sin tv-datter, Viola Martinsen, 10, efter optagelserne af DR's "Når støvet har lagt sig".

– Det var den sødeste julegave. Den flaske er jeg så glad for! Den står hjemme på min kommode, og mine børn leger med den, siger Filippa til SE og HØR.

I DR-serien spiller hun Louise, der er enlig mor til Marie – og selv om skuespilleren ikke selv er eneforsørger, men lever sammen med manden Janus Elsig, 37, som hun har en dreng på fem og en pige på to år med, har rollen været meget genkendelig for skuespilleren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Filippa er opvokset i Sorgenfri nord for København. Da hun skulle studere, flyttede hun til Aarhus, hvor hun gik på skuespillerskole, men er i dag tilbage på Sjælland, hvor hun bor i et lille haveforeningshus på Amager med mand og to børn. (Foto: Dan Mariegaard)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kort for hovedet

– Jeg kan spejle mig enormt meget i Louise, selv om hendes situation er anderledes. Hun kæmper og skal have tjent nogle penge til den her lille tomandsfamilie, så hun knokler på restauranten, og hun skal studere. Der er ikke særlig meget tid tilbage til hende selv. Og alene af den grund kommer hun måske også nogle gange til at være lidt kort for hovedet, siger Filippa.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR: Jason Alami)

– Det er helt klart min største gennemgående rolle i en tv-serie, siger skuespilleren om Louise. (Foto: DR: Jason Alami)

– Jeg kender alt for godt det med, at man som mor prøver alt, hvad man kan, at være lyttende, pædagogisk, klare de svære tider, og, hvis børnene bliver hysteriske, at klare konflikter på en rolig måde og vise dem et godt eksempel. Og der kan jeg så bare sige, at det nogle gange ikke lige går, som man havde set, det skulle gå. Lige pludselig er det mig, der står og råber, og ikke min dreng. Og det er jo en frygtelig sand del af livet: Vi kan ikke gøre det rigtige hele tiden, uddyber hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR: Jason Alami)

– Den her historie betyder så meget for mig. Det går meget tæt på, og det gør det også, når jeg sidder og ser det færdige resultat nu, lyder det. (Foto: DR: Jason Alami)

Scorede på skolen

Filippa og Janus Elsig, der også er skuespiller, har været sammen i over 10 år. De mødte hinanden i Aarhus, hvor hun boede i fire år, mens hun studerede.

– Vi gik på teaterskolen sammen. Man er otte mennesker på et hold, så det var et ægteskab mellem otte mennesker og så lige os to midt i det hele, siger hun med et smil.

At få et familieliv til at hænge sammen, når begge er skuespillere med skæve arbejdstider, kan give praktiske udfordringer.

– De (børnene, red.) har nogle rigtig gode bedsteforældre, siger Filippa – og understreger, at der bestemt også er fordele ved, at de begge er inden for samme fag.

– Vi arbejder på nogle tidspunkter, hvor man rigtig gerne ville sidde sammen med ungerne derhjemme eller med til familiefest. Men vi får altså også rigtig meget tid med vores børn og til os selv en gang imellem. Vi har bare et andet slags liv end så mange andre, siger rødtoppen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2: Henrik Ohsten)

Udover "Når støvet har lagt sig" har Filippa Suenson bl.a. lavet meget teater og TV 2-programmerne "Live fra Bremen", "Klipfiskerne" og "Rundt på gulvet", hvor hun her ses i forbindelse med sidstnævnte sammen med bl.a. Christian Fuhlendorff, 37, Andreas Bo, 52, og Lars Hjortshøj, 52. (Foto: TV 2: Henrik Ohsten)

Kolonihaveliv

Parrets bolig er heller ikke som så mange andres. Familien har nemlig slået sig ned i et lille haveforeningshus på Amager.

– Det er, fordi det er noget af det skønneste! Vi bor på en grussti, og der er en åben himmel. Der er et fællesskab i en haveforening, som er helt utroligt. Hvis man ikke vil flytte fra der, hvor man bor, skal man ikke tage ud at besøge nogen i en haveforening på en dejlig majdag med solskin. Fordi så kommer man selv til at flytte derud, siger hun og griner.

Et af årets højdepunkter for Filippa bliver, når hendes søn til sommer skal starte i skole.

– Det fylder lige så meget – mindst! – som mit fag at være mor til mine to børn og forælder sammen med min mand. Det bliver rigtig spændende og en stor ting, at han skal starte i skole, lyder det om sønnike.

Se "Når støvet har lagt sig" søndag kl. 20 på DR1. 

Sponsoreret indhold