Stuepigerne er lærer og elev

Mia Højgaard hjælpes på vej af kollegaen Ulla Vejby.

Mia Højgaard hjælpes på vej af kollegaen Ulla Vejby.

Foto: TV 2/Mike Kollöffel

Hun var bare 15 år, da hun fik debut i TV 2’s store seriehit ”Badehotellet”, og selv om hun har været med i adskillige sæsoner siden da, har nu 22-årige Mia Helene Højgaard slet ikke fået nok af skuespillet.

Derfor drømmer hun om at blive optaget på en af landets skuespilskoler, så hun kan blive ved med at optræde for danskerne – også længe efter at ”Badehotellet” er en saga blot.

Men det kræver benhårdt arbejde at komme igennem det lille nåleøje, så fynboen har fundet hjælp på arbejdspladsen.

- Jeg spurgte de andre, om de kendte en skuespiller, jeg kunne læse ved. Så sagde Ulla: ”Jeg kender da mig selv!” fortæller Mia Helene Højgaard om kollegaen, der spiller stuepigen Edith.

Derfor tager hun nu turen fra Odense til den 13 år ældre Ulla Vejbys hjem i Nordsjælland en gang om ugen for at forberede sig til optagelsesprøver.

- Vi er hjemme hos hende, og jeg har valgt en tekst, jeg gerne vil op i. Så øver vi teksten og leger lidt med den, og hun udfordrer mig og gør nogle forskellige ting for at bringe det bedste frem i mig, siger Mia.

Hun er ikke bange for, at hendes første store rolle spænder ben, når hun skal bedømmes.

- Jeg gik også op sidste år, og jeg ved, at det ikke har nogen indvirkning på optagelsesprocessen. Jeg er ikke Ane fra ”Badehotellet”, når jeg træder ind ad døren, der er jeg bare Mia, og de skal se, hvad jeg kan.

- På den anden side har ”Badehotellet” givet mig sindssygt meget, og jeg er nærmest uddannet igennem serien på en måde, lyder det fra Mia, der har været en del af holdet på Andersens Badehotel i fem sæsoner nu.

Allerede fra start var der skuespiltricks, hun måtte lære af de mere garvede kræfter på settet.

- Alle er vildt gode til at rose og give en hjælpende hånd, hvis der er noget, jeg har svært ved.

Og lærerinden Ulla nyder at have sin kollega under vingerne.

- Mia er flittig og laver sine lektier, og jeg tror, det er en fordel, at vi kender hinanden så godt i forvejen. Og så har hun en herlig humor, fortæller Ulla Vejby.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close