36 år siden det store bryllup: Her er historien om Prins Charles og Diana

Foto: All Over Press

Historierne om Lady Diana vælter frem i medierne for tiden. Det gør de, fordi det i år er 20 år siden, hun omkom i en tragisk bilulykke i Frankrig. 

I dag er dog en mærkedag for noget helt andet. I dag er det nemlig 36 år siden, at Diana giftede sig med Prins Charles og blev til folkets prinsesse. 
 
Det lå ellers ikke ligefrem i kortene, at de to skulle blive et par. 
 
 
De mødte hinanden første gang, da Prins Charles var begyndt at se Dianas søster, Sarah Spencer. Det var i 1977, men der skulle gå yderligere et par år, før det for alvor udviklede sig. 
 
Tre år efter deres første møde, begyndte Diana og Charles at lade forholdet udvikle sig. 
 
I lang tid formåede parret at holde forholdet hemmeligt, selvom mange medier var meget optagede af prinsens kærlighedsliv. 
 
Tre år efter romancens start nåede forholdet dog til et nyt stadie. I 1980, da Charles var i starten af 30’erne og Diana var 19 år gammel, var der stort pres på på prinsens kærlighedsliv. Omgivelserne mente, at prinsen snart måtte gifte sig, og her kom Diana ind i billedet. 
 
Alt virkede derfor meget idyllisk, da han inviterede hende med på flere weekendture med både kongeskibet og til Skotland. Det var også i denne periode Diana mødte Dronning Elizabeth og Prins Philip. 
 
Den 6. februar 1981 var prinsens klar til at stille det store spørgsmål. Han gik på knæ og friede til den unge Diana, og smaskforelsket sagde hun naturligvis ja med det samme. 
 
I dag er det alment kendt, at Prins Charles i virkeligheden ikke var forelsket i den unge Diana Spencer. Men hun var fra en god familie og et godt navn i de kredse, de kongelige kom i. 
Diana Frances Spencer kom fra familien Spencer, der er en af de ældste adelige familier i England. Derfor var forholdet til kongehuset særdeles godt, og det var også derfor helt naturligt, at prins Charles og Diana fandt sammen. De blev gift i 1981, og de fik som bekendt sønnerne William og Harry. Parret blev separeret i 1992 og skilt i 1996, angiveligt fordi at prinsen havde været utro. Lady Di afgik desværre ved døden i en tragisk bilulykke i Paris i 1997.
 
Kort efter forlovelsen flyttede parret sammen på Buckingham Palace. 
 
Noget af det, der ellers vakte opsigt ved forlovelsen, var ringen. Normalt havde de kongelige fået speciallavede forlovelsesringe, men Prins Charles havde i stedet købt en ring hos en guldsmed. Den samme slags ring kan stadig købes i dag. Den bestod af 14 diamanter med en safir i midten, og havde en værdi af 700.000 kroner. 
 
Den 29. juli 1981 blev det tid til århundredet bryllup i England. 
 
Den unge og håbefulde prins skulle giftes med en smuk, ung kvinde fra en god familie. Det bragte håb til kongehuset, der ellers ikke var populært i befolkningen på det tidspunkt. Diana blev derfor hurtigt til folkets prinsesse. 
 
Vielsen foregik i St. Pauls Cathedral, og der var over 2000 gæster inviteret. Samtidig var over 600.000 englændere taget på gaden for at fejre brudeparret på deres tur rundt i gaderne i London. 
 
Brylluppet blev set af mere end 750 millioner TV-seere. 
 
Det var bestemt heller ikke sparret på noget ved det overdådige bryllup. Prinsesse Dianas brudekjole med det ikoniske lange skæg havde alene kostet 100.000 kroner. 
 
Brylluppet markerede altså starten på en tid, der under normale omstændigheder skulle være lykkelig og var for evigt. 
 
Sådan gik det desværre ikke for Diana og Charles. 
 
Selvom de udadtil virkede som et lykkeligt par, der i løbet af de første tre år kunne udvide familien med fødslen af Prins William og Prins Harry, var alt ikke idyl. 
 
Prins Charles gamle kærlighed til Camilla Parker-Bowles spøgte nemlig stadig i kulissen. Hun var oprindeligt gift med Charles’ ven, men det afholdt dem ikke fra at genoptage forholdet. 
 
Prins Charles’ affære blev opdaget af de engelske medier, og i 1992 brød helvede løs. 
 
Det viste sig nemlig, at folkets prinsesse heller ikke selv havde holdt sig til sine bryllupsløfter. Hun havde haft en affære med James Gilbey, og i dag er det også alment kendt, at hun også havde haft et forhold til sin ridelærer, James Hewitt. 
 
Parret kunne ikke undgå en skilsmisse, men den kom først i 1996 efter tre års separation. 
 
Året efter gik verden i stå for mange, da nyheden om Lady Dianas død kom frem. Hun blev dræbt i en voldsom trafikulykke i Frankrig, hvor hun forsøgte at flygte fra paparazzi-fotografer. 
 
Hjemme i London efterlod hun sine elskede sønner på henholdsvis 15 og 12 år, og de har siden forsøgt at håndtere deres mors død. 
 
Diana var nemlig mor med stort M, og selvom forholdet til Prins Charles ikke blev det eventyr, der ellers var blevet spået, betød det overdådige bryllup mellem den unge forelskede pige og den rastløse prins, at England fik to skønne prinser mere i den kongelige familie. 
 
Og så var brylluppet en stor fest i sig selv. 
 
Du kan se alle billederne fra det smukke bryllup i galleriet herunder:

Prins Charles og Prinsesse Dianas bryllup

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close