Folkets prinsesse: Her er billederne, vi aldrig glemmer

Mandag den 31. august 2015 var det 18 år siden, at vi mistede prinsesse Diana i en tragisk bilulykke. SE og HØR har her samlet et galleri med de billeder, vi aldrig glemmer

Mandag den 31. august 2015 var det 18 år siden, at vi mistede prinsesse Diana i en tragisk bilulykke. SE og HØR har her samlet et galleri med de billeder, vi aldrig glemmer

Foto: All Over

I dag, onsdag den 31. august 2016, er det præcis 19 år siden, at en hel verden blev efterladt i chok og sorg.

Lige efter midnat den 31. august bragede en sort Mercedes ind i Pont de l’Alma-tunnelen i Paris – og med ét blev dagen, søndag den 31. august 1997, en dag som de færreste nok vil glemme.

For i den knuste limousine sad ”Folkets Prinsesse” – den 36-årige prinsesse Diana.

Trods redningsmandskabets hurtige indsats stod hendes liv ikke til at redde.

Klokken fire om morgenen blev prinsesse Diana erklæret død, og en hel familie - og en hel verden - blev efterladt i chok og sorg.

SE og HØR har nederst i denne artikel samlet en række af de billeder, vi aldrig glemmer fra tiden omkring Dianas død.

Verdens mest kendte prinsesse hed Diana Frances Spencer indtil den 29. juli 1981. Her giftede hun sig med den 13 år ældre Charles, der er prins af Wales, ved et storslået eventyrbryllup.

Diana var blot 19 år, da hun sagde ja til prins Charles, men trods sin unge alder og sit stille og lidt forsigtige væsen blev hun hurtigt elsket og kendt som ”Folkets Prinsesse”.

Men eventyret og smilet forsvandt ligeså langsomt. For Diana sagde ikke blot ”ja” til at blive Charles’ kone ved deres storslåede bryllup.

Hun sagde også ”ja” til at blive folkeeje og evig gestand for mediernes interesse.

Noget som den unge prinsesse havde svært ved at vænne sig til.

Derudover måtte hun sande, at forholdet til Charles slet ikke fungerede, men parret nåede dog at sikre tronfølgen med sønnerne William og Harry, før de lod sig separere i 1992.

I 1995 blev dramaet mellem Diana og Charles for alvor kendt.

Dét år lavede prinsessen nemlig et hudløst ærligt interview med BBC-journalisten Martin Bashir. I interviewet, der blev vist på TV, fortalte "Folkets Prinsesse" åbent om sit forliste forhold til Charles – og hun berettede også om,  hvordan hun kæmpede mod både spiseforstyrrelse og selvskadende adfærd.  

Året efter blev skilsmissen officiel.

Det hudløst ærlige interview skabte stor debat over hele England – og det var i disse år, at prinsessens popularitet for alvor toppede.

Hun havde konstant horder af fotografer i hælene, og medierne kunne flere gange berette om ”nye, hede bekendtskaber” hos Diana.

Omkring 1997 begyndte rygterne så at svirre igen. Diana havde angiveligt fundet sammen med milliardærsønnen Dodi Fayed.

Og der var derfor igen utallige fotografer, der fulgte efter Diana, da hun søndag den 31. august satte sig ind på bagsædet af den sorte Mercedes sammen med Dodi.

Men bilturen endte i tragedie. Klokken 00:25 bankede bilen ind i Pont de l’Alma-tunnelen i Paris. Og "Folkets Prinsesse" var død.

Dødsfaldet sendte straks chokbølger gennem hele verdenen, og sørgende lagde i ugevis tusindvis af blomster og hilsner foran Kensington Palace.

Prinsesse Diana blev begravet 6. september i Westminster Abbey i London. Man formoder, at omkring to milliarder seere fulgte Diana på hendes sidste rejse.

Du kan se billeder fra begravelsen nederst i denne artikel:

Prinsesse Dianas død samt billeder fra hendes liv

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close