Nyheder31. august 2007

SÅDAN DØDE DIANA

Konspirationsteorierne om prinsessens død for ti år siden er blandt de mest sejlivede i verden. Vi har nærlæst sagens akter igen og bringer her de fem stædigste
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/dianabil-jpg.jpg


ÆDRU CHAUFFØR?

Chaufføren Henri Paul omkom også i den parisiske tunnel, og efterfølgende blodprøver påviste betydelige mængder alkohol i chaufførens krop. Men på overvågningskameraerne, som viser Diana, Dodi, Henri Paul og bodyguarden Trevor Rees-Jones forlade Hotel Ritz, ser Henri aldeles ædru ud.
Teorien går på, chaufførens blodprøver blev byttet ud med en anden - fuld - mands, så det var simpel spiritus-kørsel, som førte til ulykken i tunnelen.
Alt imens den egentlige årsag og mændene bag aldrig ser dagens lys. Talrige vidner har erklæret, at Henri Paul ikke drak på den fatale aften.

DIANA GRAVID?

Det engelske efterretningsvæsen, MI6, så Diana som en trussel mod Englands sikkerhed og skaffede den "ubelejlige" kvinde af vejen. Da bruddet med prins Charles skabte forsider på alverdens aviser, blev en telefonsamtale mellem Diana og en elsker ved navn James Gilbey offentliggjort.
På båndet kalder Gilbey (arving til gin-dynastiet) kælent sin prinsesse for "Squidge" og "Squidgy" 53 gange, og Diana nævner, hun måske er gravid.
At MI6 overhovedet skulle have aflyttet Dianas telefon, gjorde den forfulgte prinsesse enormt populær i befolkningen. Snart talte alle om, at ægteskabet mellem dronning Elizabeth og prins Philip heller ikke var det bedste.
Teorien nævner også, at bodyguarden Trevor Rees-Jones var elitesoldat med en fortid i Nordirland, hvilket skaffede ham i nærkontakt med MI6. Jones overlevede på mirakuløs vis ulykken i tunnelen, selv om han sad tættest på det sted, som ramte betonsøjlen.
Teorien slutter med, Diana blev banket ihjel i ambulancen af lejemordere forklædt som læger.

MOHAMMED VAR MÅLET

En teori nævner en krig i forretningsverdenen med Dodi Al Fayeds far, Mohammed, som centrum. Ejeren af det enorme, luksuriøse stormagasin, Harrod's i London er mangemilliardær og ekstremt upopulær blandt sine konkurrenter.
De har gentagne gange forsøgt at smudse Fayed-navnet til, og anklager om urent, brutalt trav i branchen har gjort, at Mohammed Al Fayed er blevet nægtet britisk statsborgerskab.
Magnaten har doneret enorme summer til udvalgte, konservative politikere, og den bedste måde at hævne sig på ham var at dræbe enearvingen til Fayed-formuen, prinsesse Dianas kæreste - Dodi Al Fayed. Drabet på prinsessen var den perfekte afledningsmanøvre.

BANEDE VEJEN FOR CAMILLA

Vedholdende rygter tillægger det engelske kongehus skylden for Dianas død. At kærligheden mellem prinsessen og prins Charles var visnet, var efterhånden officielt, og det var ikke belejligt for et monarki, som helst skal forblive uplettet.
Endvidere stod Charles' rigtige kærlighed,
Camilla Parker Bowles, og trippede i kulissen. Ti måneder før sin død skrev Diana et brev, som hun gav til sin bodyguard, Paul Burrell som en "forsikring" for fremtiden.
I brevet nævner hun, hvem ved hoffet, som planlagde hendes død, men navnet er slettet i det engelske politis arkiver. "Denne fase af mit liv er meget farlig. Xxx planlægger en "ulykke" med min bil, bremsesvigt og alvorlige kvæstelser i hovedet, så vejen er fri for, at Charles kan gifte sig", skrev Diana.

LEVER I SKJUL

En af de vildeste teorier går på, at Diana og Dodi Al Fayed iscenesatte deres egen "død", fordi de efterhånden var godt trætte af offentlighedens søgelys.
Teorien baseres på, at Dodi Al Fayed skiftede sin sædvanlige chauffør ud med Henri Paul i sidste øjeblik inden den sidste køretur. De ansatte på Hotel Ritz betegnede Paul som en yderst tilbagetrukket mand, og hans navn blev først offentliggjort to fulde dage efter ulykken.
Bodyguard Trevor Rees-Jones sendte det celebre par af sted i en lille, hvid Fiat og sad selv i Mercedesen, da den kørte galt. Han overlevede imidlertid, hvilket læger har sagt er tæt på umuligt i en bil, som kører 193 km/t. ind i en betonpille. Så måske kørte den slet ikke så hurtigt.
Blot seks timer inden køreturen lod Diana sive til Richard Kray fra avisen Daily Mail, at hun planlagde at trække sig fuldstændig tilbage.

Sponsoreret indhold