Efter 34 år: Her er de ”hemmelige” Diana-billeder

Usete Diana og Charles-billeder

Omkring 750 millioner seere fulgte med, da en ung Diana Spencer forsigtigt, men smilende gik op ad kirkegulvet for at sige ja til prins Charles i 1981.

Den begivenhedsrige dag blev foreviget af både rullende kameraer og utallige fotografer, men faktisk var der en række bryllupsbilleder – taget på Buckingham Palace – der aldrig så dagens lys.

Du kan se 12 af billeder øverst i denne artikel.

Billederne, der blev taget af den officielle fotograf Lord Lichfield, blev skrottet, men er nu – 34 år senere – dukket op.

De er nemlig blevet sat på auktion hos det amerikanske auktionshus RR Auction.

De 12 billeder er ifølge The Telegraph vurderet til at kunne indbringe mellem 6.800 og 13.500 danske kroner per styk. Nogle af billederne viser prinsesse Diana, der har den lille brudepige Clementine Hambro i favnen.

Et andet billede viser den nyslåede prinsesse Diana stå og kigge ud på den enorme folkemængde, der havde taget opstilling foran Buckingham Palace i forbindelse med brylluppet den 29. juli 1981.

Ifølge The Telegraph er det mest eksklusive billede et foto af dronning Elizabeth, der sidder i sin turkisfarvede dragt foran det fjernsyn, der tv-transmitterede det storslåede bryllup.

Auktionen slutter den 24. september.

Diana var blot 20 år gammel, da hun blev gift, men trods sin unge alder og sit stille og lidt forsigtige væsen blev hun hurtigt kendt som ”Folkets Prinsesse”. Diana og Charles nåede at få to børn sammen, før de lod sig separere i 1992. Fire år senere lod de sig skille.

Prinsesse Diana omkom blot 36 år gammel i en bilulykke i 1997. Omkring to milliarder så med, da Diana blev begravet.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close