Hollywood22. april 2018

Lige inden sin død: Avicii stod klar med nyt album

To dage før sin død ringede Avicii til sin pladechef for at tale om et nyt album, som han stod klar med
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/26.03721545.jpg
 Foto: All Over

Fredag eftermiddag blev den verdenskendte DJ Avicii fundet død på et hotelværelse i Oman.

- Det er med stor sorg, at vi må meddele, at Tim Bergling, kendt under navnet Avicii, er død. Han befandt sig i Muscat, Oman, da han blev fundet død fredag eftermiddag lokal tid, skrev hans PR-agent Ebba Lindqvist i en pressemeddelelse.

Bare to dag før talte han i telefon med sin pladechef, Neil Jacobsen, og afslørede deltaljer om sit nye album, som han var klar med. Det fortæller Neil Jacobsen til Variety.

- Det var den bedste musik, han har lavet i flere år. Virkelig. Han var så inspireret. Og han havde arbejdet intensivt med det i måneder, fortæller pladechefen.

Avicii, der havde det borgerlige navn Tim Berling, var netop også taget til Oman for at slappe af og fejre, at han var færdig med sit nye album efter hårdt og intensivt arbejde.

Neil Jacobsen fortæller også, at der var planlagt en masse nye featurings på pladen - altså andre kunstnere, som var med til at lave nogle af numrene.

Avicii havde ifølge pladechefen en hel liste over folk, som han håbede, ville være en del af hans nye album. Og det var også, derfor han ringede til Neil Jacobsen 18. april.

Pladechefen vil dog ikke afsløre, hvilke kunstnere Avicii havde i tankerne.

Det vides endnu ikke, om albummet bliver udgivet, da Neil Jacobsen i første omgang skal drøfte det med Tim Berglings familie.

Det er ikke kommet frem. hvad Avicii døde af, men han har selv fortalt åbent om, at han havde alvorlige helbredsproblemer, som også var skyld i, at han for to år siden stoppede som DJ.

Men lørdag oplyste politiet, at de har fundet ud af, hvad der skete med den blot 28-årige verdensstjerne. Det bekræfter en talsmand overfor det svenske medie SVT.

- Vi har alle informationer. Vi ved, hvad der er skete, men vi giver ikke oplysningerne videre til medierne, lyder det.

Politiet siger dog, at de ikke har mistanke om, at der er sket en forbrydelse.

Avicii blev kendt over hele verden som DJ, og han står blandt andet bag sange som "Hey Brother" og "Wake me Up".

To gange nåede han at blive nomineret til en af verdens mest prestigefulde musikpriser, den amerikanske Grammy. Den første nominering var for hans samarbejde med David Guetta på sangen "Sunshine" i 2012. Allerede året efter var han nomineret igen for sangen "Levels".

Sponsoreret indhold