Hopper du med på årets sextrends?

FOTO: MEGA

Vil du være hip first mover på sexfronten, så er det nu, du skal hoppe med på disse frække trends.

Trekanter og swingersex er old hat. Det samme er sexlegetøj og analsex. Tantra og BDSM hører 10'erne til. Så hvad skal du så kaste dig ud i for at være fremme på beatet og med på trenden?

LIGE NU: Spar op til 50 procent på nyt sexlegetøj

Åbenhed

Well, ifølge den britiske sexpert Kate Moyle fra svenske Lelo, der gør sig i seksuel wellness (det vi andre kalder sexlegetøj), er vi på vej ind i en æra med åbenhed:

Moyle mener, at seksuelle lyster, handlinger og holdninger, som tidligere har været tabu, i højere grad er blevet normaliserede.

Nu kan man så sige, at seksualmoralen er forskellig i Storbritannien og i Danmark - men derfor kan hun alligevel godt have ret i, at også følgende tendenser vil vokse herhjemme.

Sex uden penetration

Hør hov, er det overhovedet sex, hvis dilleren ikke kommer indenfor? tænker du måske.

Ja, det er det. Tænk på alle de sanselige lege - erotisk massage, våde kys, oralsex, fælles onani og så videre - som en masse frække retter i stedet et stort tungt hovedmåltid (penis i skede), der kan være skuffende og hurtigt overstået.

Ifølge Moyle giver sex uden penetration også fremragende muligheder for at bringe et andet vigtigt og trendende element i spil: Samtykke.

I den lidt langsomme og udforskende sex uden penetration er kommunikation i højsædet, så der spørges ind til lyster, sættes grænser og findes fælles nydelse.

Heterofleksibilitet 

I 00’erne var pigesex da shit. Råsnavende piger på landets klubber var til stor glæde for de måbende fyre - og sikkert også til pigernes glæde. 

Nu er denne flirt med bi-seksualitet, som med et mere moderne ord kaldes heterofleksibilitet, angiveligt også noget for mænd. 

Vi tror dog stadig, vi er et stykke fra, at Jan og Jørgen fra den lokale produktionsskole tungekysser til næste skolefest. Men det kan da godt være de hyggeonanerer sammen senere.

Pegging

Manden har også erogene zoner i numsen, og man kan endda stimulere hans prostata den vej.

Det har mange fået øjnene og andet op for. Så med en strap on dildo kan mandens kvindelige kæreste tage ham analt. Det kaldes så pegging. 

For mange fans handler pirringen i høj grad om det mentale aspekt. De faste roller er byttet om, så manden bliver taget, kvinden dominerer.

Back to basics

Du kan selvfølgelig også bare mærke efter indeni og dyrke den form for sex, du bedst kan lide, med en person du virkelig holder af - men det er også slags trend i sig selv, der handler om nærvær.

Det fremhæver den danske sexolog og parterapeut, Bastian Larsen, der håber, at vi fremadrettet vil knalde mere hjertet. Coronaen har nemlig påvirket vores kærligheds og sexliv, mener Larsen:

- Efter nogle uger i isolation var singler desperate efter menneskelig kontakt. Dem med partner klarede ofte isolationen bedre. Vi mennesker er ikke lavet til at være alene, og vi søger hinandens selskab. Mange fandt sig en coronakæreste og isolerede sig sammen af den grund.

- Så en god trend i 2022, håber jeg, bliver, at folk har forstået, at engangsknald ikke er særligt tilfredsstillende på den lange bane - og de vil nu istedet søge en dybere relation. Ikke nødvendigvis med villa, vovse og Volvo, men mere end overfladesex. For sex bliver altid bedre med mennesker, man har et nært forhold til. Det handler det ikke om mængden af sex, vi har, men om kvaliteten af den sex, vi har, siger Bastian Larsen. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close