Tina Dickow

Foto: All Over Press

Tina Dickow, den blonde østjyde med det blændende flotte smil og den ligeså smukke stemme, har siden årtusindeskiftet haft succes med at levere følsomme og romantiske sjælere til de danske øregange ...

Tina Dickow, den blonde østjyde med det blændende flotte smil og den ligeså smukke stemme, har siden årtusindeskiftet haft succes med at levere følsomme og romantiske sjælere til de danske øregange.

Tina voksede op i og omkring Aarhus, hvor hun også blev introduceret for musikken. Gennem gymnasiet spillede og sang hun i flere bands, men i 1997 – da hun gik i 3. G - scorede hun sig en rolle i den erotiske TV-serie ”Karrusel”.

Klippet, med den purunge, og ganske bare sangsild, kan ses her – siden er dog nok en, du ikke skal åbne i bussen eller sammen med børnene.

Hun blev dømt så talentfuld, at hun blev tilbudt at forsætte med skuespillet. Men det var hun ikke interesseret i. Hun følte, at hun låste sig fast i rollen som en ”jysk pige” og ville hellere hellige sig musikken.

Hun nåede dog både at læse religionsvidenskab og gå på musikkonservatoriet i Aarhus, inden hun besluttede sig for at satse hundrede procent på at leve af at skrive, udgive og optræde med egne sange.

Og det må man sige lykkedes for hende. Allerede i 2004 vandt hun en titel som årets komponist, og siden da har hun solgt over 300.000 album, optrådt over hele Danmark og i flere steder udlandet.

Men når Tina er udenlands går hun under navnet Tina Dicko, for Dickow betyder tissemand og ko i ét ord på engelsk, og den forvirring ville den kønne pige gerne undgå.

Og nu har hun både boet i London, Berlin, København og Reykjavík.

- Jeg havde lige fra starten et ønske om at spille musik i udlandet. Det tror jeg, de fleste unge, håbefulde musikere drømmer om; at udleve ’rock’n’roll’-historien. Og så synger jeg jo på engelsk, så det gav god mening at flytte derover (til London, red.), sagde Tina til IN.

Tina blev i 2014 gift med Helgi Jónsson – sit bandmedlem - i en trækirke ved foden af en gletsjer i den islandske ødemark, omkring tre timers kørsel fra den islandske hovedstad, Reykjavík.

Helgi begyndte at spille i hendes band i 2010. Dengang havde hun turneret alene og var ved at være træt af sine egne sange, men Helgi gav hende magien ved musikken tilbage.

Efter en uge som kærester i Island, begyndte de at kigge efter hus, og i dag er de gift og bor i et lille hus med udsigt over vandet, vulkanen og fiskerbådene.

Men Tina sagde faktisk nej første gang hendes Helgi Jónsson friede. Det var dagen derpå efter en vild nat i Berlin, så sangerinde bad ham om at spørge hende igen, når tømmermændene var faldet lidt til ro.

Men Helgi tog sig sin tid, og ventede helt til julen 2013, med at spørge igen. Tina sagde selvfølgelig ja, men der kom også sangen ”Ask Again” ud af den anekdote.

Sammen har parret børnene Emil og Josefina, som blev født i henholdsvis 2012 og 2014.

Tina har boet både i London, i Berlin og nu har hun altså slået sig ned på Island med manden Helgi Jónsson, sine to børn og lydstudiet kælderen.

- Jeg har fundet en ro her – også i mig selv – som er helt unik. Men det er ikke kedeligt. Her er også en vildskab, det hele bobler under overfladen, bogstaveligt talt, og den vildskab bidrager på en eller anden måde til roen. Jeg har fundet en energi her, som matcher min egen, har Tina Dickow sagt til Berlingske om at bo på Island.

Og siden hun ikke er at finde i Danmark, men i stedet lever en anonym tilværelse på Island, så har hun valgt at give sine fans noget af sig selv via de sociale medier.

- Jeg har ikke behov for at være kendt for kendthedens skyld. Derfor bruger jeg sociale medier til at give mine fans noget af mig selv, som har en relevans i forhold til musikken. Det må ikke være hult. Jeg har en stor ydmyghed overfor mine fans. Så jeg vil ikke belemre dem med noget, som ikke giver mening, som billeder af mit tøj eller de cremer, jeg bruger. De er da fuldstændig ligeglade med, hvad jeg har på, lød det fra Tina Dickow til Netto-magasinet LIME.

Tina Dickow Danielsen
Tina Dicko
14. oktober 1977
44 år
Theodór Dickow Helgason (søn, f. 2017)
Jósefína Dickow Helgadóttir (datter, f. 2014)
Emil Dickow Helgason (søn, f. 2012)
Helgi Jònsson (gift siden 2014)
Singer/songwriter, musik

Find din favorit kendis her:

Close