Peter Tanev

Foto: All Over Press

Peter Tanev fik sin debut som vejrvært på TV 2 i 1996, og blev hurtigt kendt som en ”gøgler” på TV, der formåede at dele vandene med sin kantede personlighed ...

Fulde navn: Peter Tanev

Alias:

Fødselsdato: 19. juni 1968

Familie: To døtre

Scoringer:

Partner: Gift med Agnieszka Lichtenbaum

Kendt fra: TV 2, vejrvært

 

Peter Tanev fik sin debut som vejrvært på TV 2 i 1996, og blev hurtigt kendt som en ”gøgler” på TV, der formåede at dele vandene med sin kantede personlighed.

- Peter kunne ikke være så god en vært, hvis han ikke også vidste noget om vejret. Men han kunne heller ikke være så god en vært, hvis han ikke var god til at optræde. Man er nødt til at kunne begge dele, fortalte vennen og TV-kollega Jes Dorph-Petersen til Politiken og tilføjede:

- ”Showman” kan misforstås, men han kan enormt godt lide at være i fjernsynet, var Jes Dorphs mening om vennen.

Som barn var Peter meget fascineret af vejret, men også et besøg hos det helt store vejridol Henrik Voldborg gjorde indtryk på den muntre vejrhane.

- Som 14-årig fik jeg lov til at besøge Henrik Voldborg og vejrredaktionen. Han satte tid af til mig, og jeg fik lov at overvære det hele. Det var meget spændende, for han var jo både kendt og dygtig. Den dag i dag tager jeg også tit imod børn og unge, der har lyst til at opleve, hvordan man arbejder med vejret på TV, sagde den sympatiske meteorolog til SE og HØR.

Vejrværten, som har en bachelorgrad i klimatologi fra Københavns Universitet, er en yderst populær herre, som TV 2 er glade for. Men han har også kritikere, og flere seere har klaget over, at han ikke skal ”gøgle” så meget og i øvrigt klæde sig bedre til fjernsynet.

Kritikken tager Peter Tanev ikke så tungt. Han vil gerne fortælle den gode vejrhistorie, og smører også gerne lidt tykt på, så man får en oplevelse, når man ser vejrudsigten.

- Hvis der er sol mandag, sol tirsdag, sol med chance for en sort tordensky onsdag, sol torsdag og sol fredag, så vil jeg altså holde på at fortælle om tordenskyen midt på ugen. Det er der, den gode vejrhistorie ligger, sagde Peter Tanev bramfrit til Politiken.

Privat bærer vejrguruen følelserne på trøjen, og han er ikke bange for at fælde en tåre, når han bliver følelsesmæssigt berørt – og han er heller ikke bleg for at indrømme, at han ofte græder.

I et interview med kvindesitet Alive.dk blev han spurgt om sit mest tøsede træk og svarede prompte:

- Jeg har let til tårer, og det kan man godt kalde en tøset kvalitet, men det trækker ikke nødvendigvis ned hos kvinder.

Peter Tanev har dog ikke brug for at imponere andre end sin polske kone, Agnieszka, som han har været sammen med i over 25 år.

Desværre er hun ikke en af de kvinder, der tænder på hans tårer. Tværtimod kan hans tuden godt blive for meget for hende.

- Jeg kan da også blive rørt over at se mine børn stå på ski for eksempel - eller hvis noget bliver sørgeligt eller rørstrømsk. Så kan min kone sige: ”Du græder sgu da ikke over det”, afslørede vejrprofeten med et smil.

 

Tidslinje:

 • 2014: Taber sig spektakulært
   
 • 2007: Datter nummer to fødes
   
 • 2002: Datter fødes
   
 • 1999: Gift med Agnieszka Lichtenbaum
   
 • 1996: Debut på TV 2

 

Find din favorit kendis her:

Close