Peter Tanev raser: Sindssygt at krydse landet på sommerdæk

Portrætbillede af Peter Tanev

Portrætbillede af Peter Tanev

Kaspar Wenstrup

Det snedækkede landskab og bilister på motorvejen fik natten mellem lørdag og søndag Peter Tanev til tasterne. Efter en køretur fra Jyderup i Nordvestsjælland til København var den ellers altid glade vejrgud blevet gal på sine medtrafikanter. Mange af dem havde nemlig ikke skiftet til vinterdæk, selvom vejrværten i flere dage i bedste sendetid havde advaret om snevejret.

- Det er jo sindssygt, ikke at der kommer sne i Danmark og slet ikke når det har været forudsagt i flere dage, men at folk mener de kan krydse landet på sommerdæk, skrev Tanev på sin Facebook-profil. 

- Selvfølgelig skal det tage sin tid, når der er glat og snevejr, men biler, der kører 30 km i timen på motorvejen på sommerdæk, burde få en bøde, og så har jeg ikke nævnt dem, som ikke kan komme op ad bakkerne rundt omkring og stopper trafikken og er skyld i farlige situationer, fortsatte han sin skæld ud i den Facebook-opdatering, som 27.684 mennesker i skrivende stund har tilkendegivet, at de synes godt om.


TV2-værten opfordrede folk, der endnu ikke havde fået iklædt bilen vintersokkerne, til at blive hjemme resten af weekenden eller tage toget. Men han er især fortørnet over lovgivningen, der betyder, at man ikke får en bøde for at skøjte rundt på de danske snedækkede veje med sommerdæk på bilen. 

- Man får en bøde på 1000 kroner for ikke at have sit kørekort med, hvad koster det at stoppe al trafik, sætte andre folks liv og førlighed i fare osv. ikke en rød øre. Fair nok man ikke vil have vinterdæk på eller bruge penge på det, men så må man blive hjemme en dag som i dag. 
Så har du sommerdæk på bilen så bliv hjemme søndag eller tag toget.

 

Peter Tanev var tydeligvis ikek tilfreds med sine medtrafikanter i weekenden. (Foto: Facebook/Peter Tanev)

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close