Mia Lyhne

Foto: All Over Press

Mia Lyhne er efterhånden legendarisk for sin rolle i TV-serien ”Klovn”, hvor den autodidakte skuespillerinde spiller Frank Hvams kæreste...

Fulde navn: Mia Lyhne

Fødselsdato: 6. juli 1971

Familie: Mogens Lyhne (far, f. 1945), Grethe Lyhne (mor, f. 1947), Andrea og Asta (tvillingepiger, f. 2010)

Scoringer: Peter Kaplers

Kendt fra: ”Klovn”, ”Vild med dans” ”Sover Dolly på Ryggen”, ”Blå Mænd”

”Ej, Frank altså!”. Mia Lyhne er efterhånden legendarisk for sin rolle i TV-serien ”Klovn”, hvor den autodidakte skuespillerinde spiller Frank Hvams (småirriterende) kæreste, der må stå model til det ene vanvittige stunt efter det andet.

I ”Klovn” dummer Frank Hvam sig gang på gang overfor Mia, som alligevel altid ender med at tilgive ham. Anderledes kræsen og handlekraftig har Mia Lyhne været i sit eget privatliv, hvor hun trods ihærdig søgen aldrig har fundet ”Mr. Right”, men alligevel er blevet mor til et par tvillingepiger.

Siden Mia var 24 år har hun nemlig haft to altoverskyggende drømme: Hun ville være skuespiller, og hun ville være mor.

Hun har derfor søgt ind på skuespillerskolen og været til optagelsesprøve hele syv gange, men fik afslag hver gang. Så til sidst endte hun med at blive selvlært skuespiller. Mia Lyhne giver nemlig ikke bare op, hun finder selv en løsning, hvis ikke verden indretter sig efter hendes bestemte hoved.

På samme måde var Mia Lyhnes anden store drøm, moderskabet, stødt ind i den forhindring, at de mænd, som hun har været sammen med gennem årene, ganske enkelt ikke var interesseret i at få børn.

Så selv om Mia målrettet er gået efter at få børn siden 20’erne, så endte hun alligevel i en situation, hvor tiden var blevet hendes fjende, og det snart var ved at være for sent, hvis hun skulle nå at blive mor.

Mia Lyhne valgte derfor at blive alenemor med en donorfar. Det kom der tvillingerne Andrea og Asta ud af, som hun fødte i 2010.

- For mig har det ikke været et valg at få børn alene. Jeg mødte bare ikke manden. Og derfor var det sådan, det blev, har Lyhne sagt til SØNDAG.

Men Mia Lyhne har ikke haft det helt nemt som alenemor, hvilket betød, at hun flyttede tæt på sine egne forældre, som så hjalp til, da børnene var små. Mia Lyhne lægger heller ikke skjul på, at det sommetider ville være nemmere at være mor til tvillingerne, hvis der også fandtes en far.

- Jeg må indrømme, da børnene var helt små, og det var op hver tredje time og give mad, da ønskede jeg tit, at vi havde været to om det. Og sådan har jeg det for så vidt stadig, lød det fra Mia til SØNDAG i 2014.

Selvom de fleste forbinder Mia Lyhne med sejren i ”Vild med Dans” i 2005, de humoristiske og pinlige roller som i ”Klovn” eller filmen ”Sover Dolly på Ryggen”, så er der også en anden, mere alvorlig side af hende som kunstner.

I ”Krøniken”, hvor der mildt sagt er langt mellem grinene, spiller hun Eriks hustru, ligesom hun har flere såkaldt ”alvorlige” teaterroller på CV’et. I 2012 udgav hun tilmed et album, ”Den Rygende Pistol”, hvor hun synger om livet i al dets forunderlighed.

I 2015 er Mia Lyhne dog tilbage i rollen, som vi alle kender og elsker hende for, nemlig som Frank Hvams kæreste i filmen ”Klovn Forever” – der har hele den gamle bande af ”Klovn”-skuespillere på rollelisten.

 

Tidslinje:

Find din favorit kendis her:

Close