lars hjortshøj

Nyeste artikler om lars hjortshøj

De fleste mennesker forbinder Lars Hjortshøj med hans uforglemmelige rolle som den stupide, dovne og brystfikserede kameramand, Robert Dølhus, i den danske sitcom “Langt fra Las Vegas”.

Lars Hjortshøj har været en central spiller på den danske comedy-scene siden begyndelsen af 90’erne, hvor han vandt DM i standup.

De følgende år brugte han på at etablere den danske standup-scene og udvikle en række succesfulde programmer sammen med Casper Christensen, blandt andet ”Husk Lige Tandbørsten”, hvor han var i Casper Christensens øresnegl under showet, og ”Casper og Mandril-aftalen”, hvor han spillede adskillige populære karakterer.

Lars Hjortshøjs komik-karriere tog allerede sin begyndelse, da han på sin efterskole blev opfordret til at optræde og senere drog til North Carolina i USA på et udvekslingsophold i midten af 80’erne.

Her blev han introduceret for standup, og især Eddie Murphy inspirerede ham til selv at prøve kræfter med kunsten at underholde, da han kom hjem til lille Danmark igen - nærmere betegnet Marselisborg Gymnasium i Aarhus.

Privat bor Lars Hjortshøj i nærheden af Farum med sin kone Tina Bilsbo, der er journalist og også tidligere vært på musikprogrammet ”PULS” på TV2. Ægteparret bor med deres to børn, Emma og Oscar, i det 216 kvadratmeter store hus, som kostede parret 7,2 millioner kroner, da de i 2013 flyttede fra deres gamle bondehus i Slangerup.

Pengene til villaen har Lars Hjortshøj blandt andet skaffet sig via sine mange værtsjob, både på radio og TV, ligesom han har turneret landet rundt med flere one-man-shows. I 2009 forlød det således også, at Hjortshøjs årsløn lå på klækkelige godt 2,5 millioner kroner.

Lars Hjortshøjs medvirken i ”Klovn”, hvor han ligesom resten af castet spiller en ekstremt karikeret udgave af sig selv, er milevidt fra hans egen personlighed.

Det samme kan man sige om den svært populære ”Langt fra Las Vegas”-karakter, Robert Dølhus, der kaster om sig med dumme, sexistiske bemærkninger og fik en hel generation af unge drenge til at citere ham med ordene ”vis mig dine patter, kælling!”.

I ”Klovn” lader figuren ”Lars Hjortshøj” tit sin desperate liderlighed gå ud over sagesløse unge piger, men i virkeligheden er Lars Hjortshøj slet ikke en skidt karl. Han er faktisk lidt ”kedeligt” og lykkeligt gift med Tina Bilsbo siden 2002.

- Det er en beslutning, man træffer, som jeg tager meget for pålydende: At man skal dele sit liv med en anden. Det tager jeg meget alvorligt, sagde han til Femina i 2013.

Og modsat kollegaen Casper Christensen, der skiftede Iben Hjejle ud med den yngre model, Isabelle Friis-Mikkelsen, så er det ikke en mulighed for Lars Hjortshøj.

- Jeg ved godt, andre siger: "Børnene kan man ikke skifte ud, men konen kan man altid skifte ud." Men sådan tænker jeg egentlig ikke. Jeg tænker det ikke som en option. Jeg har heller ikke haft lyst til det, lød fra Hjortshøj i Femina.

At være en moderne voksen ægtemand er i det hele taget noget, der tiltaler Lars Hjortshøj meget. Han befinder sig godt i voksenrollen, er familiefar med stort F, elsker at lave især italiensk mad, og så tager han tit på sommerferie med hele familien til deres sommerhus i Toscana.

Senest har han haft succes som radiovært med ”Hjortshøjs Badabing Show” på P4, men i 2015 turnerer han igen landet rundt – denne gang med one-man-showet ”Omvendt”, hvor han vil tilbage til det klassiske standup-show.

 • 1984-1985: På udvekslingsophold i North Carolina
 • 1992: Vinder DM i stand up
 • 1996: Danner par med Tina Bilsbo
 • 1997: Datteren Emma fødes
 • 1999: Medvirker i ”Casper og Mandrilaftalen”
 • 2000: Sønnen Oscar fødes
 • 2001-2003: Medvirker i ”Langt fra Las Vegas”
 • 2002: Gift med Tina Bilsbo
 • 2005-2009: Medvirker i ”Klovn”
 • 2008: Vært på ”Sandhedens Time” på TV3
 • 2014: Vært på ”Hjortshøjs Badabing Show” på P4
 • 2015: Turnerer med one man showet i ”Omvendt”

Sponsoreret indhold