Karen Thisted

Den rapkæftede journalist og debattør Karen Thisted blev kendt for sin værtsrolle i eftermiddagsprogrammet på P3, ”Den Løse Kanon” ...

Fulde navn: Karen Thisted

Fødselsdato: 31. juli 1946

Familie: Poul Birger Thisted Knudsen (far), Agnes Thisted (mor), datter (f. 1969)

Scoringer: Klaus Kjellerup, Niels Barfoed, tidligere gift med Ole Thisted

Kendt fra: ”Den Løse Kanon” på P3 med Huxi Bach, ”Mormors Bordel” på TV2 med Suzanne Bjerrehus

Den rapkæftede journalist og debattør Karen Thisted blev kendt for sin værtsrolle i eftermiddagsprogrammet på P3, ”Den Løse Kanon”, som hun sammen med kollega og medvært Huxi Bach gjorde til en af kanalens helt store lyttersuccesser. Senest har hun haft succes med TV2-serierne ”Mormors Bordel” og ”Mormors Vilde Ungdom”, hvor hun sammen med Suzanne Bjerrehus personligt går i dybden med blandt andet prostitution i Danmark og udlandet.

Karen Thisted har haft sit at se til. I hendes bog, ”Så skal der leves”, fortæller hun om sin karriere og sit turbulente kærlighedsliv, hvor skilsmissen fra eksmanden, Ole Thisted, blev sat i værk af hendes store forbillede, journalisten og Matador-forfatteren, Lise Nørgaard.

På det tidspunkt arbejdede Karen Thisted i hendes første journalistjob på Hjemmet, hvor Lise Nørgaard var chefredaktør. Karen Thisted havde på det tidspunkt været gift med Ole Thisted, der arbejdede for DR, i ti år, men det var ikke et lykkeligt ægteskab. En dag blev Karen Thisted kaldt ind på chefens kontor.

- Jeg blev kaldt ind på Lise Nørgaards kontor. Og der sagde hun til mig: ”Hvorfor tror du, alle flygter fra dig, når du kommer op i kantinen? Du snakker altid om dit dårlige ægteskab. Du skal se at blive skilt i en fart”, fortalte Karen Thisted i ”Talkshowet Meyerheim” i 2014.

- Lise sagde, at den nemmeste måde at blive skilt på var, hvis der var utroskab indblandet. Og så sagde hun ”jeg skaffer elskerinden”, og så kaldte hun en af de nye journalister ind, som meget gerne ville bevise noget. ”Karen skal skilles i en fart, og du skal være elskerinden” lød ordren.

Eleven, der skulle agere elskerinde og skilsmissegrund, hed Bente Friis.

- Og sådan blev det, sagde Karen Thisted til Michael Meyerheim.

Udover Ole Thisted var der også en anden mand, der gjorde et vældigt stort indtryk på Karen Thisted.

Det var Klaus Kjellerup, bassisten fra bandet 'Tøsedrengene', som hun kalder ”sit livs forelskelse”. De fandt hurtigt sammen, selvom Kjellerup var 28 år og Karen Thisted på daværende tidspunkt var 36 og enlig mor til den datter, hun havde fået med Ole Thisted.

Karen og Klaus mødte hinanden i 1981 og blev kærester – det forhold varede i otte år. Men forholdet sluttede brat, da Thisted ”kom til” at introducere Klaus for sin ekskæreste, Niels Barfoed, og hans datter, Wencke Barfoed.

Forholdet begyndte at skrante, og hvad der må betegnes som et mareridt for enhver kvinde ramte pludselig Karen Thisted. Kæresten Klaus Kjellerup var faldet for Wencke – en yngre model – og tilmed datteren af Thisteds egen eks-kæreste.

- Det var hårdt, især fordi hun var yngre, smukkere og tyndere end mig, lyder det ærligt fra Karen Thisted i hendes bog.

Karen kom sig over bruddet og karrieren tog også pludselig fart. Hun blev en af idemagerne bag det populære TV2-program ”Eleva2eren”, hvor hun blandt andet fandt på navnet, og var i en årrække også chef for ”Go’ Morgen Danmark”.

Det gik strygende for Karen Thisted, så i 2006 sagde hun ja til at fungere som spindoktor for daværende minister for Familie- og Forbrugeranliggender, Lars Barfoed. Det skulle hun nok aldrig have gjort.

- Det, der med at lave spin, det var det helt modsatte af min natur, jeg synes jo bare, at man skal sige tingene som de er, men det holdt ikke hos det publikum, sagde hun til TV2 i 2013.

Hendes manglende spin-evner resulterede da også i, at ministeriet blev nedlagt og Lars Barfoed blev fyret som minister.

- Det er gået skidt for en del særlige rådgivere gennem tiden, men det er sjældent, at de gør deres arbejde så dårligt, at det ender med, at et helt ministerium bliver lukket, lyder det selvironisk og muntert fra Thisted selv i sin biografi.

Det er alligevel ikke kun lutter lagkage og benhård optimisme, der har præget Karen Thisted.

- Jeg vil gerne fortælle folk om den store depression, jeg havde på et tidspunkt i mit liv. Jeg vil ikke lade, som om jeg bare er et super lykkeligt menneske. Jeg har været meget syg. I bogen fortæller jeg om, hvordan jeg kom ud af min depression, sagde hun til Ekstra Bladet i forbindelse med en reception for sin biografi.

Depressionen kom hun ud af og det var også i sidste ende hendes gode humor og bramfri personlighed, der i 2009 skaffede hende jobbet som medvært i ”Den Løse Kanon”, som rundede en imponerende halv million lyttere, da populariteten var på sit højeste.

I ”Den Løse Kanon” tog Karen og Huxi Bach fat på aktuelle emner, som de med humor, spydighed og varme kommenterede på – til stor glæde hundredetusindevis af P3’s lyttere, da værtsparrets gode kemi ikke var til at tage fejl af.

Derfor kom det også som noget af en overraskelse, da DR valgte at nedlægge en bragende succes kun halvandet år efter, at programmet var blevet lanceret. Programstoppet blev lækket af Karen Thisteds gode veninde, Suzanne Bjerrehuus, der på sin blog i 2010 skrev, at hun var ked af, at programmet stoppede efter nytår.

DR ville egentlig gerne forsætte med Huxi Bach på eftermiddagsfladen, men altså ikke med Karen Thisted. Det ville Huxi Bach ikke være med til, og programmet blev derfor nedlagt.

I selskab med førnævnt veninde Suzanne Bjerrehus har Karen Thisted i kølvandet på fyringen fra ”Den Løse Kanon” prøvet kræfter med et par nyskabende TV2-serier: ”Mormors Bordel”, hvor de to bedstemødre i hvert afsnit forsøgte at klarlægge, hvad der er op og ned på købesex i Danmark og i udlandet - skal det forbydes eller ej? Suzanne Bjerrehuus sagde nej - Karen Thisted sagde ja.

I programmet ”Mormors vilde ungdom” gik de to kvinder i kødet på den danske ungdom, og forsøgte at komme tættere på og forstå aktuelle emner som legalisering af hash og seksuel frigørelse.

I dag drager Karen Thisted landet rundt og holder foredrag med Suzanne Bjerrehus og Huxi Bach, hvis hun da ikke nyder tilværelsen i sit sommerhus ved vandet og sit barnebarn Adam.
 

Tidslinje:

 • 1967: Gift med Ole Thisted
   
 • 1972: Datter fødes
   
 • 1977: Skilt fra Ole Thisted
   
 • 1981: Bliver kæreste med Klaus Kjellerup
   
 • 1989: Går fra Klaus Kjellerup
   
 • 2009-2010: Vært på P3’s succes ”Den Løse Kanon” med Huxi Bach
   
 • 2011: Laver ”Mormors Bordel” på TV2 med Suzanne Bjerrehus
   
 • 2013: Laver ”Mormors vilde ungdom” på TV2 – igen med Suzanne Bjerrehus
   
 • 2013: Udgiver erindringsbogen ”Så skal der leves”

Find din favorit kendis her:

Close