Kåre Quist

Foto: All Over Press

Kåre Quist er kendt som en skarp journalist, der vand danskernes tillid i DR'-programmet ”Kontant”...

Kåre Quist er kendt som en skarp journalist, der med værtsrollen i over 100 afsnit af programmet ”Kontant” vandt mange danskeres tillid ved, med sin kompromisløse stil, at afsløre stribevis af svindlere og bedragere i erhvervslivet.

Karrieren som journalist har ført ham forbi både aviser, magasiner og tv-stationer, men det var hos DR, at den garvede journalist fandt sit kald – blandt andet med programmet ”Kontant”, som han gjorde meget populært.

Men allerede som helt ung var han med til at afsløre bedragere. Den ihærdige Kåre Quist blev belønnet med et job på Euroman – som var et relativt nyt magasin – og det var drengerøven i ham stolt over.

- Euroman var min vilde og vådeste drøm. Jeg begyndte at bombardere dem med artikel-idéer og skrev blandt andet en artikel, hvor jeg afslørede en psykolog, som misbrugte sin stilling, har Kåre Quist fortalt til lixen.dk

Kåres historie betød blandt andet, at Euroman blev citeret i den øvrige presse, og det var stort for et helt nyt herremagasin.

- Det var jo ret vildt, for det var i 1997 – dengang Peter Linck var chef derinde, og Mads Christensen var moderedaktøren. Vi boede inde på Købmagergade, og det var et rimelig hektisk miljø. Når vi ikke sad der, så var vi i byen, huskede Kåre til lixen.dk

De afslørende historier blev Kåres varemærke, og han bevægede sig efter Euroman videre til blandt andet Berlingske og Ekstra Bladets gravergruppe inden han blev vært for ”Kontant”.

Det var oprindeligt DR, der kontaktede Kåre Quist om muligheden for at blive castet som vært i programmet. Eneste betingelse var bare, at han skulle have en interviewperson med ind til castingen.

- Jeg havde Morten Messerschmidt med, der var venlig at komme med ind i sin fritid. Det blev til et hårdtslående interview om sagen, hvor han angiveligt skulle have heilet nede i Tivoli, fortalte Kåre til lixen.dk om det casting interview, der sikrede ham jobbet på ”Kontant”.

Privat har Kåre været gift to gange. Første gang var med journalisten Karen Pallisgaard, som sagde ja til Kåret i sommeren 2009 i Tibirke Kirke. Men ægteskabet holdt kun et par år inden TV-værten meldte ud, at han skulle skilles.

Der gik dog ikke længe, før journalisten fandt sig en ny kæreste. Den heldige pige var den 10 år yngre Tine Røgind, en journalist, der tidligere var blevet dømt for ulovlig kontakt til sin narkodømte ekskæreste.

Tine Røgind var dengang på Kanal5-programmet KRIMI5 sammen med Thomas Mygind, men oven på narkosagen, blev hun pillet af skærmen.

Tines brogede fortid generede dog ikke Kåre Quist, som flyttede ind i hendes andelslejlighed i rigmandsforstaden Hellerup, og et år senere blev de gift. Frieriet havde Kåre sørget for på en ferie i romantiske Venedig.

Men Kåre og Tine mødte faktisk oprindeligt hinanden, da de begge arbejdede på Ekstra Bladet i 2006.

- Jeg har faktisk arbejdet sammen med Tine, og det første, jeg lagde mærke til ved hende, var, at hun er superstædig og superdygtig. Dengang - har hun fortalt mig siden hen - kunne hun godt tænke sig at gafle mig. Det har hun så gjort nu, fortalte en smaskforelsket Kåre Quist til SE og HØR.

Efter vielsen var der reception for 75 gæster og derefter middag, hvor 50 af de nærmeste venner og familie var inviteret.

Og hvis man spørger lækre Tine Røgind, så har hun fundet det helt rigtige match i Kåre Quist. Da Seoghør.dk mødte hende på den røde løber til gallapremieren på "My week with Marilyn", var hun heller ikke et sekund i tvivl om, hvad hun tænder på i en mand. Og kodeordet her er Kåre.

 - Uh, jeg tænder helt klart på selvsikkerhed og Kåres øjne, storsmilede frøken Røgind, inden hun styrtede tilbage i armene på sin mand.

Og det forelskede par ventede heller ikke længe med at forplante sig. I 2013 blev Kåre Quist far for første gang, da Tine Røgind fødte ham en søn.

- Knægten skal hedde Carl. Han vejer fire kilo og er 55 centimeter lang. Iagttagere mener, han ligner sin far. Men han har heldigvis sin mors næse. Både mor og Carl har det er godt, og vi er meget lykkelige, og lidt trætte, skrev Kåre Quist ovenpå fødslen i en sms til Ekstra Bladet.

Kåre Quist er primært kendt for at være den kontante journalist, der med mikrofon og kamera afslører andre menneskers forbrydelser. Men i 2014 var TV-værten en anelse for kontant i sine udmeldinger og blev dømt for injurier i Østre Landsret.

Kåre og tre af hans DR-kolleger skulle betale godtgørelse, dagbøder og sagsomkostninger for at have beskyldt boligadministratorer Ole Ostenfeld for at have ”snydt, narret, fuppet, benyttet prispumper og løgn og for at have oppebåret et stiftelsesgebyr på 7 mio. kr. fra Andelsboligforeningen A/B Ringertoften” i udsendelsen ”Boligsnyd for millioner”.

I programmet langede Kåre Quist ud efter boligadministratoren Ole Ostenfeld, som blev beskyldt for at have snydt og fuppet.

Ole Ostenfeld lagde sag an, og ved Københavns Byret blev Kåre Quist og kollegerne i første omgang frifundet i 2011.

Sagen blev derfor indbragt for landsretten, som altså i 2014 gav Ole Ostenfeld ret i, at anklagerne, som Kåre Quist og hans journalistkorps havde fremsat i udsendelsen, var for voldsomme.

De fire dømte journalister skulle hver betale ti dagbøder á 1.000 kroner. De skulle også betale sagens omkostninger på 187.500 kroner.

Kåre Quist arbejder i dag som vært på TV-Avisen.

- Jeg satser også på at være på DR om fem eller ti år, hvis de stadig gider betale løn til mig, og folk orker at se mig. Det fantastiske ved det er, at du kan være der et helt liv. Det kunne godt være, jeg skulle blive korrespondent en dag. Det kan godt være, hvis der er nogen, der spørger mig, sagde han til lixen.dk

Kåre Røgind Quist
26. maj 1971
51 år
Carl (søn, f. 2013)
Karen Pallisgaard (ekskone)
Tine Røgind (kone)
TV ("Kontant", "TV-Avisen")

Find din favorit kendis her:

Close