Kendte7. januar 2021

DR ændrer populært program

Både udseende og den måde, man leverer indholdet, bliver anderledes allerede fra nu på søndag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_30r404089.jpg
 Foto: Birger Storm

Et af DR's faste programmer ændrer format.

Det er programmet "21 Søndag", der friskes op fra den 10. januar.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

"21 Søndag", der ses af omkring 650.000 seere hver gang, skal ud af de rammer, der gør, at programmet nemt kan forveksles med TV-Avisen, som programmet hidtil har delt jingle, studie og grafik med.

- Vi vil gerne gøre det klart for seerne, at det, vi præsenterer for seerne søndag aften, ikke bare er endnu en nyhedsudsendelse i rækken. "21 Søndag" er ugens mest eksklusive tv-tilbud fra DR Nyheder, og det skal det nye udtryk være med til at understrege, siger DR's nyhedsdirektør Sandy French.

Programmet vil fremover blive filmet i et nyt green-screen-studie. Hvordan det præcist kommer til at se ud, må man se på søndag, men det vil i hvert fald betyde, at værtens omgivelser stort set kun kommer til at være virtuelle.

Dropper korte nyheder

Indholdet bliver også anderledes. Det er stadig meningen, at programmet skal altså stadig stille skarpt på den aktuelle dagsorden, men det bliver helt slut med de kortere nyhedsopdateringer. Derimod vil man gøre formatet mere magasin-agtigt med længere formater og mere grafisk udtryk.

Noget, der dog ikke rykker sig ved programmet, det er værten Kåre Quist.

- Selv om jeg de sidste fem år har været på arbejde stort set hver søndag, glæder jeg mig til det hver eneste gang. For det er en fantastisk følelse at stå i spidsen for "21 Søndag", som jeg altid har haft et blødt punkt for. Jeg glæder mig helt vildt til de muligheder, der åbner sig med de nye, avancerede grafiske muligheder, der udvider rammene for, hvordan vi kan formidle på en levende og spændende måde, siger den 49-årige vært i pressemeddelelsen.

"21 Søndag" har været sendt siden år 2007.

Sponsoreret indhold