Kendte1. juni 2020

Kåre kåret: Nyhedskongen

Quist skyder mod legendestatus efter ny undersøgelse.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kaare_0.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Kåre Quist er på den grønne gren, efter en opinionsundersøgelse har cementeret hans position som Danmarks helt store Mr. News.

I undersøgelsen, som YouGov har lavet for B.T., har man spurgt danskerne om deres foretrukne DR-nyhedsvært, og her fik kollegaer som Johannes Langkilde og Klaus Bundgaard Povlsen altså baghjul af den 48-årige nyhedsstjerne, der også har vundet prisen som årets mandlige nyhedsvært seks år i træk ved Billed-Bladets TV-guld.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kaare_4.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

TV 2 Nyhedernes værter er også blevet vurderet i en lignende undersøgelse, hvor 49-årige Cecilie Beck var den, som flest foretrak. (Foto: Mikael Rieck)

Alt sammen tegn på, at TV-Avisens frontfigur er ved at have kørt sig i stilling til titlen som sin generations helt store fjernsynshelt, mener ekspert i kommunikation og medier Henrik Byager.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ulla_og_jes.jpg
 (Foto: Krestine Havemann)

Holder Kåre kadencen, vil han snart være nået til en status som nyhedslegende i samme liga som TV 2-profilerne Ulla Terkelsen, 76, og Jes Dorph, 61. (Foto: Krestine Havemann)

– Jes Dorph havde den status som landets foretrukne Mr. News i mange år, og han var virkelig også fantastisk god. Og når først man har nået den status, får man også flere af de opgaver, som er med til at bibeholde populariteten, siger Henrik Byager og nævner blandt andet de store royale begivenheder som jobs, der giver point til popularitetskontoen.

Har mange talenter

Det skyldes, at de mest populære værter også er dem, der viser, at de kan mange forskellige ting.

– Kåre Quist har både lune, skarphed, seriøsitet og frækhed, og det skal man alt sammen have, når man præsenterer nyheder lige fra flystyrt til royalt taffel, siger Henrik Byager.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kaare_3.jpg
 (Foto: René Schütze)

Quists evner til at virke troværdig i både meget alvorlige og mindre alvorlige situationer giver ham mulighed for også at være vært på mere hyggelige programmer end TV Avisen. Her som Stéphanie Surrugues medvært til "Kronprinsparrets Priser". (Foto: René Schütze)

Det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Quist ville blive hele Danmarks kæledægge tidligere i karrieren. Han har været journalist på Euroman og Berlingske, før han blev chefredaktør på gratisavisen Urban og siden en af klassens frække drenge på Ekstra Bladet. Og i et halvt år udgav han sig for at være alfons, mens han infiltrerede kyniske menneskehandlere som undercover-journalist på programmet "Operation X".

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kaare_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Derhjemme er det fruen, Tine, der hjælper med at holde den 194 centimeter høje Kåres fødder solidt plantet i jorden.
– Min kone er fantastisk. Hun er god til at løfte mig op, når jeg er nede over noget, og så er hun også god til at holde mig jordbunden, når jeg er helt oppe at køre – eksempelvis over sådan en afstemning her, siger han til B.T. (Foto: Thomas Laursen)

Faldt ikke langt fra stammen

Den mere lune side af sig selv har Kåre selv givet sin far æren for.

– Min far bærer en stor del af det tunge ansvar for min hang til humor og til at lege med ordene. Han er lektor i sprog, og jeg er vokset op i et hjem med masser af godmodigt sprogligt drilleri, har Quist fortalt Billed-Bladet.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Ægte far-humor

Kåre Quist viser ofte sit lune, når han stiller videre til DR’s vejrværter med en vandet vits, og på Twitter deler han også gerne ud af guldkornene. Her er nogle af de seneste eksempler:

– Hvis corona kan smitte til kvæg, så bliver der nok køer ved håndvasken.

– 1. maj-taler er afløst af 1. maj digi-taler.

– Før der er fundet en vaccine, kommer vi næppe til at bruge udtrykket “en hård nyser.”

– De vejrværter, der lover mest solskin, fortjener at stige i graderne.

Og muligvis var det lille glimt i øjet med, da B.T. interviewede den succesfulde vært om den nye popularitetsmåling – og om de tilbud fra villige kvinder, der følger med, når man er en vaskeægte skærmtrold.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kaare_2_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Det er ikke kun tv-seerne, der elsker Kåre. Det gør damerne også – i 2009 giftede han sig med Karen Pallisgaard, men to år senere gik parret fra hinanden. Efterfølgende fortalte eksfruen åbent om, at hun blev diagnosticeret med stress og panikangst lige efter skilsmissen. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg fylder 49 år nu, så det er ikke, hvad det har været, lød det diplomatisk til avisen.

Sponsoreret indhold