Kendte28. april 2020

Kåre Quist under coronakrisen: Sønnen tilbage i skole

DR-værten sender sønnike på skolebænken igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kaare_quist_5.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Da Kåre Quist i marts vendte tilbage til jobbet på TV-Avisen efter to ugers ferie i Caribien, var verden forandret. Det blev hans liv naturligvis også – men nu begynder hverdagen snart igen.

I sidste uge begyndte hans 6-årige søn Carl nemlig i skole igen. Det sker efter flere ugers hjemmeskoling hos ”Lektor Quist” i det nordsjællandske.

– Carl starter igen i skole nu. Det bliver rigtig godt for ham. Som start på det her lagde vi ud med en ferie i et par uge i Caribien. Så vi var jo allerede sammen 24/7 i flere uger inden, og selv om det er mange uger nu, er det jo fantastisk, at man kan være så meget sammen som familie, siger Kåre Quist, 48, til SE og HØR.

Masser af hjemmehygge

Han fortæller, at han selvfølgelig kommer til at savne Carl, når de ikke er sammen. Den nye tilstand af konstant samvær har på mange måder været rar for familien. For eksempel har Kåre lært sønnike at spille skak.

– Men han skal af sted i skole nu. Og vi skal på en eller anden måde have noget hverdag tilbage derhjemme. Han har jo også godt af at komme hen til nogle børn. Han har kun haft en enkelt legekammerat på besøg, og de var ude i fem timer for at spille fodbold i haven. Og vi tog på fisketur sammen, siger han.

Tv-værten er så heldig, at hans hustru, Tine Røgind, arbejder hjemmefra. Så når Kåre har været i DR-Byen, så har hun passet Carl.

– Vores kabale kunne ikke gå op uden min seje viv. Hun har været helt fantastisk til at få den her kabale til at gå op. Hun har jo rygende travlt med møder derhjemmefra, mens jeg er væk, og Carl er hjemme, siger han.

Fars fødselsdag ramt

Kåre har selv forældre, der er pensionister og dermed i højrisikogruppen for at blive smittet med corona.

– Forleden holdt min far fødselsdag, og vi har jo holdt os mest isoleret fra de ældre og dem i risikogrupperne for deres skyld. Og jeg ville egentlig komme forbi og drikke kaffe med tre meters afstand.

Men på en eller anden måde virkede det forkert. Fordi vi er i det beredskab, vi er i nu. Så vi endte med at gå en lang tur udenfor. Og så kunne jeg så aflevere kagen foran døren, siger han.

Afhængig af træning

Når man ser Kåre på tv-skærmen, står han altid knivskarpt. Det er der en grund til.

Privat er Hr. Quist nemlig decideret afhængig af træning. Da coronakrisen ramte, så han sig derfor nødsaget til at tage sagen i egen hånd. Normalt bruger han flere timer på at tage ned i fitnesscentret, men nu måtte han være kreativ.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kaare_quist_1.jpg
 (Foto: Privat)

I huset har tv-værten købt bænkpres og håndvægte, så han kan træne. (Foto: Privat)

– Jeg er afhængig af at få passet min styrketræning. Så uden overhovedet at vende det med nogen så fik jeg lige købt træningsudstyr til hjemmet. En bænkpres. Håndvægte. Så kører det! Jeg er simpelt hen så glad for det. Når familien sover, så står jeg op tidligt og går i gang, fortæller han.

Normalt i studiet

Kåre er en af de danskere, der har kunnet passe sit arbejde, selv om samfundet har været lukket ned. Det sætter han pris på – også selv om arbejdet på TV-Avisen er blevet anderledes.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kaare_quist_3.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Kåre Quist guider danskerne sikkert igennem coronatiden i TV-Avisen på DR1. (Foto: Birger Storm)

– Der er to steder i Danmark, hvor det hele er ret normalt. Inde i tv-studiet og hjemme i Rungsted. Men DR ligner ellers overhovedet ikke sig selv. Der er ingen mennesker, kun os, der laver nyheder. Selv sminken foregår med masker og med kitler. Det er som en operation!

Og så derhjemme. Fordi når man bor på landet, som vi gør, med skov og frisk luft, der fortsætter vi jo, som vi plejer. Der er jo god afstand til de andre, når man går eller løber en tur, siger Kåre Quist.

Sponsoreret indhold