James Price

Foto: All Over Press

Smørguru. Så enkelt kan det gøres, hvis man kort skal beskrive James Price. Man kunne dog også tilføje "erfaren kapelmester" ...

Smørguru. Så enkelt kan det gøres, hvis man kort skal beskrive James Price.

Vi kender ham nemlig for sammen med sin bror Adam at bringe smørret tilbage i de danske kødgryder. ”Spise med Price” piskede, stegte og bagte sig ind i vores hjerter i 2008 på DR2, men rykkede fra tredje sæson til DR1 på grund af den store popularitet. Og med succesopskriften bestående af smør, fløde, mere smør og kreative episodetitler som ”Tihvertifald kylling” og ”Fise med Price” forstår man jo godt hvorfor.

Efter TV-succesen har de to brødre både udgivet kogebøger og åbnet restauranterne ”Brdr. Price” i indre København og i Tivoli.

James Price har dog været en væsentlig del af det danske kulturliv længe før ”Spise med Price”. Han har nemlig komponeret og skrevet musik til alt fra revy over TV-serier til Melodi Grand Prix. Også her har bror Adam tit haft en finger med i spillet, når de helt rigtige ingredienser skulle sættes sammen.

Anerkendelsen for både musik og madprogrammer er stor, men James Price er faktisk ikke uvant med opmærksomheden. Som barn af et kendt skuespillerpar, Birgitte og John Price, lå det lige for, at han også skulle være noget ved musikken. Og det blev han i bogstavelig forstand. Allerede som 20-årig begyndte han som kapelmester og komponist, og fem år senere blev han uddannet fra musikkonservatoriet.

James var i mange år gift med skuespillerinden Kirsten Iversen, som han har den i dag voksne søn Julius med. Men samme år som ”Spise med Price” så dagens lys, gik det ned ad bakke for forholdet, og parret blev skilt. Hurtigt derefter mødte han Anette og lige før jul i 2012 blev de gift ved et romantisk bryllup.

 

 

James Price
20. november 1959
62 år
Har sønnen Julius fra et tidligere ægteskab. Er søn af Birgitte og John Price og bror til Adam Price.
Kirsten Iversen
Gift med Anette Price
”Spise med Price”

Find din favorit kendis her:

Close