Kendte 20. november 2019

James Price fylder 60 år: Jeg har været svineheldig

Tv-kokken og teltkapelmesteren James Price har fået lov til at udleve mange af sine drømme. Nu drømmer han blot om tid til sin nye feriebolig i Sydfrankrig.
(Foto: Kaspar Wenstrup)

James Price kan i dag, onsdag den 20. november, fejre sin 60-års fødselsdag. Det markerer den dygtige tv-kok med en reception hjemme i privaten.

Herunder giver vi et portræt af "Spise med Price"-stjernen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forret

Kylling i karry

– Far og mor elskede at høre musik!

Jeg erindrer ikke en dag, hvor der ikke inde i dagligstuen blev blæst et eller andet voldsomt stort stykke klassisk musik ud.

James Price, 60, husker tilbage på barndommen i København, da SE og HØR besøger ham hjemme i Gentofte.

Som søn af skuespiller og madskribent John Price og skuespiller Birgitte Price, der især er kendt som Søs i ”Far til fire”, var barndomshjemmet præget af kærligheden til teater, musik og gastronomi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

James har siden 2012 været gift med kommunikationsrådgiver Anette Price. – Efter et langt liv med Kirsten (Price, red.), som er mor til Julius, tænker man jo lidt: ”Nå, det var nok det.” Men at man ramler ind i et menneske, som man har det så fantastisk med, som jeg har det med Anette, dét kan man jo kun drømme om. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Selv om faderen var madekspert, var James og lillebror Adam aldrig med i køkkenet. Da de flyttede hjemmefra, var de derfor på bar bund.

”Hov, hvor er al den dejlige mad, vi plejede at få?” tænkte James og måtte ringe til faderen for at få hans opskrift på blandt andet kylling i karry.

– Han syntes, det var superhyggeligt og kunne bruge en time på at forklare om en ret, husker den muntre tv-kok, hvis interesse dermed blev vakt.

Tre år med sorg

Livet har ikke altid været en dans på roser for den populære tv-kok, som i slutningen af 90'erne gennemgik en svær tid.

– Min mor havde været syg i nogle år og kæmpet mod den der lede cancer, og så døde først min far, så døde min mor, så døde vores mormor, så døde vores onkel, og så døde vores gamle barnepige, som havde været hos os i 35 år.

Og det var alt sammen inden for to-tre år.

Efterhånden var det sådan, at når telefonen ringede, sad man oppe under taget:

”Hvad nu?!” Man kunne næsten ikke mere, fortæller James.

Hovedret

Svineheld

James studerede komposition på Musikkonservatoriet og begyndte samtidig at lave teatermusik.

– Så sideløbende med mit studie var jeg faktisk i gang med det, jeg sidenhen skulle bruge mit liv på, siger Price, der i år kunne fejre 20-års jubilæum som kapelmester i Cirkusrevyen.

For 12 år siden fik han og Adam hjemme i James’ køkken idéen til ”Spise med Price”.

Og selv om DR ifølge James først var skeptisk, endte brødrene alligevel med at få deres eget tv-køkken – med stor succes.

– Jeg synes, jeg har været sindssygt heldig at få lov til at lave rigtig mange af de ting, jeg gerne ville lave:

Skønne teaterforestillinger, komponeret musicals, lavet masser af revy, skrevet om mad og lavet de her programmer, som vi har det rigtig sjovt med, siger multitalentet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Søren Lamberth)

Ud over at have seks restauranter sammen er James og bror Adam Price, 52, netop nu i gang med en ny omgang ”Spise med Price”, hvor de netop er kommet hjem fra optagelser i Skotland. Forude venter Nordengland og Irland. (Foto: Søren Lamberth)

– Jeg har været svineheldig, at jeg hele tiden har befundet mig i nogle situationer, hvor jeg mødte nogen, som medførte, at det næste ligesom kom.

På privatfronten står det at blive far til sønnen Julius, 26, der i dag læser hf, som højdepunktet.

– Jeg ville godt have haft en stor børneflok – det fik jeg så ikke. Men jeg fik da én, og det er klart, at det jo er en kæmpestor ting.

Dessert

Fransk og fantastisk

Nu fylder James 60 og er ifølge ham selv ”nok i hvert fald to tredjedele gennem livet”.

– Men det er jo ikke noget, man går rundt og grubler over, siger Price, som dog godt kan mærke, at der rent fysisk er sket noget, siden han fyldte 50.

– Så gør det lidt ondt der, så er man er lidt øm, og så knirker den ene fod lidt ... Der kommer lidt grus i maskineriet.

Men heroppe (i hovedet, red.) er der heldigvis ikke sket noget ... så vidt jeg ved, lyder det med et grin.

Selv om han med egne ord ”forhåbentlig vil blive ved med at skrive musik, til jeg vælter omkuld,” kunne James også godt tænke sig lidt mere fritid.

Den ville han så bruge i sit og hustruen Anettes nyerhvervede lejlighed på 72 kvm i sydfranske Menton nær grænsen til Italien.

– Vi var der i tre uger efter Cirkusrevyen, og det var fantastisk! Vi er simpelthen så lykkelige og glæder os til, at vi skal derned igen!

Sponsoreret indhold