Finn Nørbygaard

Foto: All Over Press

Halvdelen af ”Finn og Jacob”, kendt fra appelsinvandsreklamer, shows med både musik, fis og elge...

Halvdelen af ”Finn og Jacob”, kendt fra appelsinvandsreklamer, shows med både musik, fis og elge, samt ikke mindst at have mistet tæt på en milliard kroner, da storsvindleren Stein Bagger svindlede hele den danske investeringsverden i IT-Factorysagen.

Finn er egentlig uddannet skolelærer, men startede på TV som buskontrollør sammen med Jacob Haugaard i starten af 80’erne.

Et par år senere fik makkerparret lov at lave filmen ”Jydekompagniet”. En rimelig succes, der blev efterfulgt direkte af en 3’er (for 2’eren bliver der jo aldrig rigtigt noget ordenligt ud af, som de sagde), og efterfølgende er der ikke mange, der er i tvivl om, hvem man hentyder til, hvis man snakker om ’Finn og Jacob’.

De to blev op igennem 90’erne synonymet med Tuborgs appelsinsodavand Squash igennem en stribe svært populære reklamer. Men Finn kørte også en benhård solokarriere ved siden af. Så mens Jacob begyndte at lege politiker, kørte Finn Nørbygaard penge ind i trillebøre med shows som ”Musik og Fis”, som han lavede sammen med sangeren Jette Torp, og ”Mig og Elvis”. Han lavede også børne-TV for DR, og fik i 1999 sit eget sketchshow, ”Finnsk Fjernsyn”, der – trods beskyldninger om gammelt og til dels plagieret materiale – trak en del seere.

Alle succeserne skaffede komikeren penge nok til nogle store investeringsprojekter, der på et tidspunkt gjorde ham god for et trecifret millionbeløb – i hvert fald på papiret.

De mere likvide midler, blev delt mere eller mindre lige over med konen, Mette Sonne, som gik sin vej i 2005 efter 16 års ægteskab.

Ca. ni millioner kostede bruddet, der antageligvis blev foranlediget af, at Finn på det tidspunkt allerede var begyndt at indlede et årelangt on-again-off-again-forhold til den noget yngre Hanne Carina Nielsen, der i 2008 kom til at hedde Hanne Nørbygaard .

Inden de blev gift, nåede Finn og Hanne at gå fra hinanden og finde sammen igen i 2006. En øvelse, de gentog i både 2009 og 2012. De to er stadig sammen, men har i foråret 2015 meldt ud, at de har valgt at bo hver for sig. Men de er ikke skilt, forklarer Finn:

- Nej da, og vi skal heller ikke skilles. Vi har bare fundet en måde at leve på, som passer os.

Skilt blev han dog som sagt fra Mette Sonne, og det kostede komikeren omkring ni millioner kroner. En ordentlig slat, men dog langt fra, hvad det kostede ham, at han havde investeret i firmaet IT-Factory. For da selskabstømmeren Stein Bagger forsvandt med alle de penge, der rent faktisk var i selskabet, forsvandt også Finns store aktiepost. Og venskabet med den storsmilende storsvindler, som komikeren ellers kendte privat.

På et splitsekund gik han fra nærmest at være milliardær til at være tæt på at gå fra hus og hjem i 2009. En krise han fejrede med at sætte gang i underholdningskarrieren igen, efter at han i nogle år havde fokuseret på at praktisere gestaltterapi.

Siden efteråret 2014 har Finn Nørbygaard været vært på Radio24Syv-programmet ‘Finnsk Terapi’. Programmet er blevet beskrevet som ’samtaler med forskellige kendte mennesker i et fortroligt rum’. Vi forestiller os, at enhver vits om programmets lyttertal sandsynligvis frabedes på redaktionsmøderne.

 

1986: Bliver for alvor landskendt som halvdelen af Finn og Jacob i ’Jydekompagniet’

 

Finn Nørbygaard
8. marts 1952
69 år
Edith Nørbygaard (mor), Mikkel (søn) (født 1991)
Mette Sonne (ekskone, gift 1990-2005)
Hanne Carina Nørbygaard
TV, film, reklamer, revy, radio, foredrag, terapeut

Find din favorit kendis her:

Close