Nyheder20. april 2018

Fundet alene i sin egen afføring: Finn Nørbygaards mareridt

Finn Nørbygaard blev som spæd udsat for grov vanrøgt, og det var takket været nogle bekymrede naboer, at han blev reddet. De slog alarm, da de i længere tid havde hørt en spæd Finn græde og græde – myndighederne fandt ham kort efter forladt og alene i sin egen afføring. I dag påvirker den barske start på livet stadig komikeren
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/finn_noerbygaard.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Komikeren Finn Nørbygaard fik en særdeles hård start på livet, da han kom til verden i Esbjerg i marts 1952.

Hans egen mor opgav ham efter blot et par måneder, men hans nye plejefamilie magtede heller ikke at give ham den kærlighed og tryghed, som han havde behov for.

Det fortæller Finn Nørbygaard i et stort interview med Ude & Hjemme.

Efter otte måneder hos plejeforældrene blev lille Finn reddet af Mødrehjælpen, der var blevet alarmeret af bekymrede naboer.

Naboerne havde bidt mærke i de utallige gange, hvor der lød hjerteskærende barnegråd fra lejligheden i Esbjerg, hvor Finn boede med sine plejeforældre.

Da Mødrehjælpen brød døren ind, fandt de lille Finn forladt og alene i sin egen afføring i lejligheden. Plejeforældrene var formentlig taget på værtshus.

Finn blev langt om længe placeret hos en varm og kærlighed plejefamilie, der gav ham den tryghed, han higede efter.

Selv om Finn Nørbygaard ikke husker noget fra sine 10 første måneder som omsorgssvigtet barn, er han ikke i tvivl om, at han er mærket af det i dag. Forladthedsfølelsen dukker op, når han rammes af store kriser.

Senest, da han mistede millioner og atter millioner – i alt 500 millioner kroner – da IT Factory gik konkurs i december 2008. Finn Nørbygaard havde haft en del aktier i virksomheden og mistede dermed hele sin formue.

- Det ramte sindssygt hårdt. Jeg følte fuldstændig samme angst og forladthed, som jeg havde gjort som spæd. I tre måneder sad jeg bare i min slåbrok og hylede. Det var virkelig belastende for min kone, Hanne. Hun stod med sin datter på 12 år og en mand på 7, siger Finn Nørbygaard i interviewet med Ude & Hjemme.

Han kæmpede sig dog ud af krisen og kom stærkere tilbage.

- Efter alle de øretæver besluttede jeg, at jeg skulle ud og lave noget sjovt. Nogle shows og nogle foredrag. Den gamle Finn kom i spil igen i stedet for den dovne millionær-Finn, som slet ikke var mig. Hvorfor kom det kreative tilbage? Fordi det var nødvendigt, fortæller Finn Nørbygaard i interviewet.

I dag har Finn Nørbygaard blandt andet sit eget program, ”Finnsk Terapi” på Radio27syv.

Sponsoreret indhold