Kendte23. oktober 2020

Desperat plan: Ville fuppe Danske Bank

Komikeren Finn Nørbygaard blev snydt for millioner af Stein Bagger og lagde derfor en vanvittig plan for at snyde sin bank.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20161031_wen_-_squash_6_0.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Selv om danskerne har moret sig over Finn Nørbygaards morsomheder siden midten af 80'erne, har det ikke altid været lige sjovt at være den godmodige vestjyde.

For 12 år siden måtte han se sin økonomi ramle fuldstændig sammen, da det viste sig, at hans investeringer i IT Factory var blevet til nul og niks - selv om firmaets frontfigur Stein Bagger havde fået det til at se ud som om, at flinke Finn havde næsten en halv milliard på kistebunden.

Da det gik op for den tidligere Squash-frontfigur, røg han helt i kulkælderen i ni måneder, fortæller han i bogen "Mine 12 veje til liv", som er udkommet i dag.

Første gang han får besøg af de høje herrer fra hans bank, får Finn blackout. Og da de kommer igen på et senere tidspunkt for at tage hans bil, hans sommerhus på Samsø, hans sommerhus i Sydspanien, hans aktier og obligationer, hans kontanter, hans mors lejlighed, hans hus og lidt til, har Nørbygaard lagt en plan.

Han vil insistere på, at hans kone, Hanne, får førsteret til at byde på deres hus, som hidtil har stået i Finns navn.

- Jeg vil bilde Danske Banks ledelse ind, at hvis Hanne ikke får retten til at byde på huset før alle andre, vil jeg benytte mig af en gammel aftale, jeg har med en Ekstra Bladet-journalist. Jeg finder på en historie om, at den pågældende journalist har lovet mig en forside anytime, hvis jeg er i bekneb, skriver Finn Nørbygaard om de nervepirrende uger i 2008.

- Den totalt selvovervurderede plan går ud på, at jeg skal fingere et nervøst sammenbrud, og at en ambulance kommer og henter mig. Det skal foreviges af en til lejligheden indkøbt pressefotograf, og fotoet af en bleg, afkræftet Finn Nørbygaard, der kigger ind i linsen med et tomt blik, skal suppleres med en tekst a la “Danske Bank knækker Finn Nørbygaard. Den folkekære komikers familie er samlet ved sygesengen”. Sådan en forside vil jeg true banken med, fortæller hovedpersonen, der i dag kan se det forrykte i planen.

https://imgix.seoghoer.dk/cover_finnnoerbygaard_ny.jpg

Heldigvis for Nørbygaard-parret, der var blevet gift tidligere samme år, behøvede Finn slet ikke at udfolde sin vanvittige idé. Banken gik helt af sig selv med til, at Hanne skulle have lov til at byde først på huset.

Ved hjælp af en anden bank fik hun et lån og kunne blive boende.

Siden er 68-årige Finn kommet helt oven på igen. Han har nu lagt sin karriere som "showbizze" på hylden og koncentrerer sig om sin psykoterapeut-praksis og sine foredrag, der blandt andet handler om at blive snydt af Stein Bagger.

Sponsoreret indhold