Ellen Hillingsø

Foto: All Over Press

Skuespiller af Danmark, datter af en generalløjtnant og ven af den kongelige familie. Ellen Hillingsø er et folkekært forbillede...

Fulde navn: Ellen Gunilla Hillingsø

Fødselsdato: 9. marts 1967

Familie: Generalmajor Kjeld Hillingsø (far), Birgitta Hillngsø (mor), Jens Hillingsø (bror), Thomas Georg Castenskiold (Søn - 4. september 2002) Anna Louise Grace Castenskiold (Datter - 17. maj 2004)

Partner: Christoffer Castenskiold

Kendt fra: Film, TV, Teater

Skuespiller af Danmark, datter af en generalløjtnant og ven af den kongelige familie. Ellen Hillingsø er et folkekært forbillede, som i mange år har underholdt med sine alsidige talenter.  

Ellen er datter af general Kjeld Hillingsø og Birgitta Hillingsø. Faderen er en høj profileret militærmand, som har været medstifter af tænketanken CEPOS, er forfatter til en række bøger og er efter sin lange militærkarriere ofte brugt som krigskommentator for Berlingske Tidende. Ellen og forældrene bor i dag som naboer, og Ellen har i flere interviews forklaret, hvordan familien altid har haft stor indflydelse på skuespillerens hektiske liv.

- For mig er det afgørende, at vores relation ikke er syltet ind i emotioner, men at vi har en praktisk relation. Alt for mange af vore forhold er belastet af følelser, hvor man bruger forholdet til at blive bekræftet følelsesmæssigt. I vores forhold har vi nærmest suget alt det følelsesmæssige ud af relationen, som kan ødelægge og besværliggøre et forhold, og i stedet har vi fået et forhold, hvor alle er villige til at putte i en pulje, så det fungerer, og vi oplever en helhed, hvor vi er afhængige af hinanden. Jeg kunne ikke arbejde, som jeg gør, hvis jeg ikke havde haft mine forældre tæt på, fortalte Ellen Hillingsø i et interview til Kristeligt Dagblad sammen med faderen.

- Det er ikke sådan, at følelserne ikke eksisterer. Det helt grundlæggende er, at Ellen er kvinden i mit liv. Jeg var ofte væk, inden børnene var oppe, og jeg kom hjem et par timer før, de skulle sove. Jeg holdt af dem, men børnene var ikke familiens omdrejningspunkt, som de er i mange familier i dag. Kulturen var en anden. Senere videreuddannede jeg mig og tog den højeste videregående uddannelse i forsvaret, hvor man kan læse altid. Men her tog jeg et valg om, at jeg ville have fadertid. Lørdag og søndag formiddag læste jeg ikke, for der ville jeg være sammen med børnene, fortalte militærfaderen.

Moderen, Birgitta Hillingsø, er én af grundende til, at Ellen Hillingsø er tætte venner med Kronprins Frederik. Birgitta Hillingsø er født som komtesse under navnet Iuel, og hun var gymnasieveninde med dronning Margrethe. Venskabet med Ellens forældre har betydet invitationer til hoffet i mange sammenhænge og tætte relationer til regentparret. I en artikel i B.T. i 2002 blev det oplyst, at Margrethe 2. skulle være hendes gudmor, hvilket Hillingsø dog selv siden har afvist.

Skuespillerfaget har altid haft stor interesse for Ellen, og allerede som 12-årig blev hun medlem af Filmmuseet. Talentet blev uddannet skuespiller på Århus Teaters Skuespillerskole i 1994, og hurtigt herefter spillede hun flere teaterroller, først på Århus Teater, senere på forskellige scener i hovedstaden. Hun har været meget alsidig inden for sit fag, idet hun ud over teater har arbejdet med film, tv, radio, lagt stemme til tegnefilm, lydbøger, reklamer og oplæsning.

Til dagligt er Ellen gift med manden Christoffer Castenskiold, med hvem hun har to børn. Hillingsø fortæller, at manden og hende har kendt hinanden fra de var kun 14 år, men at de først i en sen alder blev et par. Men et perfekt et.

- Jeg er VILD med ham. Han har en meget, meget høj integritet. Og han er meget klog, synes jeg. Vi har det sjovt. Vi er et supermatch. Og så har han noget helt fantastisk hår. Ha ha, fortalte Ellen Hillingsø til Femina.dk i 2013.

 

Tidslinje:

2014: Ellen Hillingsøe: Har fået en lille ny

2014: Ellen Hillingsø: Det var synd for mig

2013: Ellen Hillingsø: Bitter på Bond

2013: Ellen Hillingsø: Lever som en hamster

2012: Ellen Hillingsø: Modtog formue

2012: Ellen Hillingsø: Så vildt fester hun

2012: Viste bryster i stramt læder

2012: Kronprinsens ven: Synger om sex i ny video

2010: Ellen Hillingsø: Trier er mest fascinerende

2009: Ellen Hillingsø: Lær' af mændeneKort nyt

2009: Ellen Hillingsø: Lukker øjnene for utroskab

2009: Ellen Hillingsø: Til GrønlandKort nyt

2008: Ellen Hillingsø: Hårdt at være chef

2004: Føder datter

2002: Føder søn

2000: Blev gift med Christoffer Castenskiold i kirken ved Valdemars Slot

 

Find din favorit kendis her:

Close