Aura

Foto: All Over Press

Talentfuld sangerinde med en offentlig skilsmisse fra rigmanden Janus Friis i baggagen…

Aura er en dansk sangerinde og sanskriver, der slog igennem herhjemme med albummet "Columbine" tilbage i 2008. Hun har hits som "Something from nothing", "Geronimo" og "Song for Sophie" med i bagagen. 

Før hendes store gennembrud, deltog hun i den første udgave af talentprogrammet Popstars tilbage i 2001. Det blev desværre et nej fra juryen, og Aura, der dengang blev kaldt sit borgerlige navn, Marie Louise, måtte gå hjem med beskeden "for speciel". Den nedslående oplevelse slog dog ikke den dengang 16-årige Aura ud af kurs. 

I dag er hun en af Danmarks største stemmer, og hun har også kæmpe succes i udlandet. Specielt vores naboer syd for grænsen er helt pjattede med hende. I starten af 2017 stod Aura klar med et nyt album med titlen "Can't steal the music" - en titel, der beskriver en lang juridisk strid med hendes tidligere forlovede Janus Friis. 

Aura og Janus Friis 

De seneste par år er det nemlig ikke Auras musik, der har trukket overskrifter, det er derimod forholdet til milliardæren Janus Friis, der har stået for det. 

Efter parret gik fra hinanden i 2015 har Janus Friis nemlig hevet Aura igennem den en retssag efter den anden. 

I dag danner Aura par med Eva Harlous eksmand Thomas Troelsen.

Toppen af Poppen 2017

Aura var en del af holdet, da "Toppen af poppen" tog til Kerteminde for at optage en ny sæson af TV 2s populære sangprogram.

- Jeg har lyst til at udfordre mig selv og prøve at fortolke de andre kunstneres sange, fortæller hun til TV 2 om sin deltagelse i programmet. 

Udover Aura så kommer årets hold i "Toppen af poppen" til at bestå af Dorthe Gerlach, Michael Falch, Burhan G, Caroline Henderson, Søren Huss og Karl William.

Maria Louise Joensen
Aura Dione
21. januar 1985
37 år
Færøsk-fransk mor og dansk-spansk far
Janus Friis, Johannes Torpe
Thomas Troelsen
”Popstars”, sangerinde

Find din favorit kendis her:

Close