En dag med Echo: Vi slår os løs

Emma, her i en meget grinende udgave, bor i Horsens. – Jeg bruger al min tid på skuespil. Jeg laver teater og musical, men jeg kunne godt tænke mig at lave film senere hen.

Emma, her i en meget grinende udgave, bor i Horsens. – Jeg bruger al min tid på skuespil. Jeg laver teater og musical, men jeg kunne godt tænke mig at lave film senere hen.

(Foto: Thomas Laursen)

Det er onsdag eftermiddag og dermed kun to døgn før det 3. ”X Factor”-liveshow.

I studiet i Brøndby knokler Emma, Mathilde, Freja og Tanne for at få deres show til at sidde i skabet, så Blachman, Ankerstjerne og ikke mindst deres egen dommer Oh Land igen bliver imponeret af deres kunnen.

Fredag aften ikke bare sang pigerne, der udgør den sammensatte gruppe Echo – de spillede også instrumenter og udførte en koreografi foran hele Danmark.

Og det stillede krav, for det er kun Mathilde og Freja, som har erfaring med at spille på et instrument.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Oh Land og Echo har et dejligt samarbejde, og firkløveret bliver ikke presset til noget. – Hvis der er noget, vi ikke er trygge ved, eller noget tøj, vi ikke kan lide, så siger vi det. Og vi bliver altid lyttet til, fastslår de. (Foto: Thomas Laursen)

Det faktum satte ikke en stopper for Echo, for som seerne kunne se i fredags, styrede Tanne trommerne, Freja stod bag keyboardet, og Mathilde havde en guitar i hånden, mens Emma spillede bas.

– Vi skal spille ”Blur” af MØ, og vi skal alle have instrumenter med på scenen.

– Vi får lov til at slå os løs, forklarer gruppens ældste, Tanne på 21 år.

– Det er næsten første gang for os alle, at vi står med det instrument i hånden, siger de.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tanne kommer fra København, og før ”X Factor” var hun i gang med en uddannelse inden for pædagogik. Og så elsker hun at hænge ud med sine veninder på stamcafeen. – I weekenden drikker jeg vin med vennerne, for jeg er ikke en festabe. Jeg er ikke til store klubber. (Foto: Thomas Laursen)

Ideen til den vilde udfordring kom fra Oh Land, der en dag sagde til pigerne, at hun havde tænkt sig, at de skulle spille uden band.

– Vi tænkte bare:

– ”Det kan vi ikke finde ud af”, men vi har faktisk ret hurtigt lært det, lyder det fra Echo.

– Det var i en frokostpause, hvor Nanna spurgte os, om vi egentlig spillede instrumenter, husker de.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nanna lader intet være op til tilfældighederne, så hun er selvfølgelig på plads i Brøndby, når hendes sammensatte gruppe øver i flere timer. (Foto: Thomas Laursen)

Aldersforskel intet problem

Selv om der er seks år mellem pigegruppens yngste og ældste medlemmer, så har det ikke givet anledning til problemer.

Emma og Freja er 15 år, Mathilde har rundet 16, mens Tanne altså er 21 år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Freja (første fr.v.) går til daglig i 9. klasse på en musiktalentlinje. – Inden ”X Factor” fyldte musik rigtig meget, og så spillede jeg håndbold, siger Vejle-pigen. (Foto: Dan Mariegaard)

– Vi har det rigtig godt sammen. Jeg har følt, vi havde det godt allerede fra bootcampen.

Vi er blevet gode venner, og det er ret vildt, når man tænker på, hvor meget der kan gå galt i sådan et forløb, fastslår Emma, mens de andre piger nikker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Oh Land og koreografen Toniah følger hvert et skridt, som Echo tager på scenen. (Foto: Thomas Laursen)

– Vi er mennesker ligesom alle andre, så vi lærer hele tiden hinandens grænser at kende ved at prøve hinanden af.

– Men det har vi allerede klaret, og vi bliver ikke uvenner. Vi taler om det, når vi rammer hinandens grænser, uddyber Tanne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mathilde, her med guitaren, kommer fra Bornholm. – Jeg kan da godt savne roen og markerne, nu hvor jeg opholder mig København. Mit første ord blev sunget ud.  Jeg havde ret meget sceneskræk, men det hjalp ”Voice Junior” mig med at komme af med. Jeg elsker at stå på scenen nu. (Foto: Thomas Laursen)

Girlbandets navn er, ifølge de tre andre, Mathildes idé.

– Vi var i sommerhus, og der var et ekko.

Og så blev vi ved med at snakke om det navn, og det var egentlig ikke så slemt, blev vi enige om, afslører Echos Mathilde sluttelig.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close