Luksusfælden1. september 2015

Så du ”Luksusfælden”? Sådan går det Diana og Tobias i dag

Tirsdag aften besøgte ”Luksusfældens” to eksperter Diana og Tobias, som skyldte til sammen over 400.000 kroner. I dag er deres økonomiske situation en helt anden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/luksusfaelden_i_jels_4.jpg
 TV3

Tirsdag aften besøgte ”Luksusfældens” to eksperter Diana og Tobias. Det unge par fra Jels i Sønderjylland havde mere end brug for eksperternes hjælp, for økonomien sejlede og truede med at ødelægge parrets fremtid.

Parret skulle være forældre for første gang om seks måneder, men Tobias nægtede at dele noget som helst. Hans penge er hans penge, proklamerede han, og han havde på ingen måder lyst til at have en fællesøkonomi med Diana, selvom det ifølge eksperterne var det eneste, der kunne redde deres økonomi.

Tobias brugte alt for mange penge på unødvendige ting, og på ét år havde han blandt andet klattet 10.000 kroner væk på junkfood. Hans gæld var nu endt på svimlende 311.602 kroner, mens Diana – der var på dagpenge – havde en gæld på 131.000 kroner.

Eksperterne bad derfor inderligt parret om, at de slog deres økonomi sammen. En aftale, som både Tobias og Diana gik med til – og i dag kan fællesøkonomiens positive effekt også mærkes, fortæller Diana til SE og HØR.

- Det går rigtig godt. Der bliver betalt til alle dem, der skal betales til, og det er endda til trods for, at vi har haft to måneder, der har været lidt svære, fordi Tobias har været sygemeldt. Det har ændret lidt i vores budget, men derfor har vi stadig overholdt vores aftaler, som vi skulle. Det er rigtig dejligt, siger Diana til SE og HØR og tilføjer, at parret – og særligt Tobias – har droppet den usunde vane med at købe fastfood i tide og utide.

De to eksperter forsøgte også at få parret til at sælge deres campingvogn – men i dag er den stadig ikke solgt. Den står nu hos Tobias’ chef, og parret håber, at de snart kan komme af med den. Men de regner ikke med at få en krone for vognen.

- Den skal skrottes, men de fleste steder vil have penge for at skrotte den, fordi der stadig er træ og jern i den. Vi arbejder på at få én til at hente den gratis, så vi slipper for at betale for at skrotte den.

”Luksusfældens” besøg betød også, at der blev lavet nye aftaler med parrets kreditorer – aftaler, der blandt andet har sikret parret en nedskrivning af gælden på hele 192.000 kroner. Fortsætter parret med at holde sig til deres nye budget, er de dermed gældfrie om blot fire år og otte måneder.

Og dét er en tanke, der gør Diana lykkelig, og som får parret til at glæde sig over, at de medvirkede i ”Luksusfælden”.

- Jeg vil sige, at jeg var nervøs, inden jeg så programmet, om jeg ville komme til at fortryde det. Men lige meget hvad folk har af kommentarer, så fortryder jeg overhovedet ikke. Det har hjulpet os rigtig, rigtig meget, siger Diana og tilføjer, at hun har ”fået en helt anden og bedre kæreste”:

- Han tog så meget ansvar, efter at de havde været der. I starten kunne jeg simpelthen ikke følge med i, hvem han havde betalt ud. Det var lige dét spark, han manglede. Det vidste han også godt selv. Han kunne ikke overskue det længere. Det var også derfor, han tilmeldte os programmet. Det vidste jeg nemlig ikke, at han havde, før han havde sendt tilmeldingen afsted, fortæller Diana til SE og HØR.

- Den første måned, efter at de havde været ude og filme os, var det planen, at der var én regning, der skulle ud af verden. Men da Tobias kunne se, at der var ekstra penge på hans konto, ringede han selv til andre kreditorer. Så det endte med, at der var en fire-fem regninger, der var ude af verden, siger Diana med et smil.

Diana har termin den 17. oktober. Parret venter en lille pige.

Sponsoreret indhold