Nyheder20. januar 2021

Vrede i Washington: Dumme kælling, du er ond!

Der er store spændinger mellem højre og venstrefløjsaktivister foran Capitol, mens Bidens indsættelsesceremoni foregår.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/homos.jpg
 Foto: Heinel

Stemningen er tung. På den ene side står en gruppe og skriger, at bøsser skal brænde i helvede, og at Gud vil straffe os for at have valgt en kvindelig vicepræsident. Og på den anden side står andre unge med Biden-flag og råber, at Gud er god.

Ekstremer mødes i disse timer foran Capitol Hill, hvor Joe Biden lige nu er blevet indsat som USA's præsident nummer 46.. Fronterne er trukket helt op, og politiet og militæret er massivt til stede.

Mens Biden blev svoret ind, rykkede en gruppe kampklare betjente helt op til frontlinien ved Capitol. Det sker for at undgå en hver form for konfrontation mellem grupperne, der hader hinanden. Der er Trump-fans, der mener, at Biden er en illegitim præsident, og der er unge, der er kommet for at fejre den nye præsident.

- Du er ondskab, bitch, råber en ung mand til en kvinde, der står og taler på vegne af dem, der står med skiltet, hvor der står "Homos go to hell".

Der er nu blevet kørt kæmpestore busser helt op til frontlinien for at undgå, at demonstrantenter kommer for tæt på Capitol. Der er dog langt, og situationen er stadig helt under kontrol.

https://imgix.seoghoer.dk/img_7296.jpeg

Skænderier mellem Trump-fans og Biden støtter foran Capitol. (Foto: Heinel)

En anspændt situation var dog ved at opstå, da en mand henvendte sig til de to trumpister, Kirsten Dolly og Jason Chipfield, der også var blandt dem, der stormede kongressen den 6. januar. Manden råbte go to hell til Kirsten og Jason, der rykkede tættere på ham, inden han forsvandt igen ind i menneskemængden. Stemningen er meget anspændt.

SE og HØR følger situationen fra Washington hele aftenen.

Sponsoreret indhold