Nyheder20. januar 2021

SE og HØR møder Trump-fans: Det var os, der angreb!

Vrede demonstranter er dukket op foran Capitol Hill, mens Joe Biden bliver indsat som præsident.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/img_7269_copy_2.jpg
 Foto; Heinel

De er vrede over det, der lige nu skulle samle amerikanerne: Indsættelsen af Biden som ny præsident. Mens Joe fra scenen taler om at hele nationen, er nationen splittet som aldrig før.

Sådan er det også foran the Capitol, hvor der lige nu er spændinger mellem højreekstremister og unge venstreorienterede. SE og HØR møder to demonstranter, der siger, at de deltog i angrebet på Kongressen den 6. januar. Og de er bestemt ikke kede af, hvad der skete den dag. Faktisk er de stolte.

- Det var os. Vi var der. Men jeg synes ikke, vi angreb den. Vi var træt af ikke at blive hørt. Frustrerede. Vi stoler ikke på de demokratiske processer og de mennesker, der arbejder på Capitol Hill, siger Kirsten Dolly, der sammen med kæresten Jason Chipfield er mødt op endnu engang for at give deres mening til kende.

Sidst de mødte op med hele MAGA-hæren døde fem mennesker. Så galt går det forhåbenligt ikke i dag, hvor 25.000 National Guard-tropper står klar til at forsvare USA's politiske magcentrum.

- Politikerne er mennesker der går kun op i dem selv og deres egne interesser. Og homolobbyisterne. Det er de eneste, der betyder noget her. Biden er ligeglad med os almindelige mennesker, siger da.

Savner Trump

Kirsten og Jason savner allerede Donald Trump. Og de føler sig overbeviste om, at der skete massiv svindel under præsidentvalget i november. Logikken bag deres tanker er dog svære at forstå. De mener, at de mange soldater, der lige nu passer på Washington, D.C., er et tegn på, at der var valgsvindel.

- Du havde jo ikke brug for alle disse tropper, hvis der ikke var valgsvindel. Vi er blevet udelukket fra at deltage i inuguration-processen. Det tror jeg er fordi, der var svindel. De fleste vil jo gerne vise, at de er kommet lovligt til magten, siger de.

Men alle Trumps anklager om stemmesvindel er jo blevet afvist af retsinstanser i hele landet?

- Der var jo ikke nogen retssager. Der var ingen evaluering. Men vi er nødt til at acceptere det. Vi kan ikke gøre noget nu, siger Jason.

https://imgix.seoghoer.dk/nykirsten.jpg

Kirsten er allerede klar til at stille Biden for en Rigsretsag. Foto: Heinel

Sponsoreret indhold