Otilia og Edith fra ”Badehotellet”: Vi er veninder

– Jeg er knap så storesøsteragtig i virkeligheden. Men lidt er jeg, erkender Merete Mærkedahl om forholdet til veninden Ulla Vejby, som hun spiller over for i ”Badehotellet”.

– Jeg er knap så storesøsteragtig i virkeligheden. Men lidt er jeg, erkender Merete Mærkedahl om forholdet til veninden Ulla Vejby, som hun spiller over for i ”Badehotellet”.

(Foto: Mikael Rieck)

Hvad laver hun her?

Det var den første tanke, der fløj igennem hovedet på Merete Mærkedahl, da hun for seks år siden skulle til casting på en rolle som stuepige på ”Badehotellet”.

– Da jeg kom, sad Ulla der også, og jeg blev nærmest sur, kan jeg huske. Jeg troede, det var min casting, og jeg vidste ikke, at Ulla skulle komme, husker 37-årige Merete Mærkedahl.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Merete Mærkedahl og Ulla Vejby. (Foto: Mikael Rieck)

De kendte hinanden sporadisk, da de havde gået på skuespillerskolen i Aarhus på hver deres årgang.

Heldigvis var der ingen, der skulle sorteres fra, men derimod to roller, som skulle besættes.

– Det viste sig, at vi begge var til casting på rollerne som Otilia og Edith, da casteren skulle finde ud af, hvem der skulle være hvem, smiler Merete Mærkedahl.

Perfekt match

I dag udgør de to også et fantastisk match på ”Badehotellet”, hvor de spiller henholdsvis Otilia og Edith.

– Det kunne næsten ikke være bedre, at Ulla også var der, siger Merete Mærkedahl.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I denne sæson har Meretes karakter, Otilia, forladt køkkenet på ”Badehotellet”. – Jeg havde ikke set den komme, at jeg skulle være assistent, og at jeg skulle sidde i den dagligstue, hvor jeg mange gange har serveret kaffe, smiler Merete. (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Og det er Ulla Vejby helt enig i.

De to er nemlig ikke kun blevet rigtig gode kolleger. De er også blevet veninder.

– Det er helt vildt dejligt at have en, som jeg går igennem de her ting med, for når man er skuespiller, er man meget alene i sin egen forretning, siger 34-årige Ulla Vejby.

– Vi er rigtig gode veninder, og vi bruger hinanden til at sparre rigtig meget. Både omkring arbejdet, men også private ting, siger Ulla.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I sjette sæson af ”Badehotellet” får Ulla Vejbys karakter, Edith, meget mere indflydelse og ansvar. Det er også en personlig forfremmelse for Ulla. – Det er altid dejligt at blive anerkendt. Det er en tillidserklæring, for forfatterne vil jo ikke skrive noget til mig, hvis de ikke synes, at jeg er god, siger Ulla. (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Det gør de, selv om Merete bor i Aalborg med sin kæreste, Anna Windfeld, og deres to børn, Esther på fire år og Anker på otte måneder, mens Ulla bor i Kokkedal med sin mand, Michael, og deres to børn, Marie på fem år og Ida på et år.

– Hold kæft, vi har nogle lange telefonsamtaler. Vi har ingen agent, så på den måde hjælper vi hinanden, siger Merete.

– Der er lidt flere grin mellem os i den virkelige verden, røber Ulla.

Weekendmor

De seneste par år har 37-årige Merete Mærkedahl og hendes kæreste, Anna, været i tvivl om, hvorvidt de skulle blive boende i Jylland, hvor de begge er født og opvokset, eller om de skulle flytte til København med deres to piger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

– Jeg aner ikke, hvor vi skal bo. Men nu bor vi i et lejet hus i Aalborg, hvor der er have. Det er virkelig dejligt, griner Merete, som i øjeblikket spiller med i en børneforestilling på Det Kongelige Teater.

– Så jeg bor i København i hverdagene og tager hjem i weekenderne, siger Merete.

Når at putte

Mens Ulla Vejby har optaget de seks sæsoner af ”Badehotellet”, er hun også lige blevet mor til to.

– Lige nu handler mit liv meget om mine to små børn og min mand, og som alle andre børnefamilier forsøger vi at få hverdagen til at hænge sammen, siger Ulla, 34.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Heldigvis passer hvervet som småbørnsmor godt med hendes roller på ”Badehotellet” og i ”Sygeplejeskolen”.

– Det, at jeg laver de tv-serier, harmonerer rigtig godt med, at jeg kan nå hjem og putte mine børn.

Når man laver teater, er man aldrig med til at putte og spise aftensmad, siger Ulla.

– Jeg er selvfølgelig lidt træt indimellem, men jeg er så glad og taknemmelig og synes virkelig, det er et privilegium, at jeg har mulighed for at lave de her karakterer, jubler Ulla Vejby.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close