Nyheder 20. juli 2018

Merete Mærkedahl fra ”Badehotellet”: Usikker fremtid

Hun spiller med i Hjørring Revyen og optager ”Badehotellet”, men sammen med kæresten Anna og deres to børn er fremtidsplanerne for Merete Mærkedahl oppe i luften.
(Foto: Dan Mariegaard)

Solen bager, og termometeret har sneget sig op på 25 grader, selv om klokken ikke har passeret ti endnu. Sommeren har fået godt fat i 36-årige Merete Mærkedahl. Derfor er det ikke så skidt, at hun sammen med familien er flyttet ind i et sommerhus i Lønstrup, mens hun medvirker i Hjørring Revyen.

– Vi nyder det og går en tur ned til stranden, vi har et dejligt hus med en gynge og et lille badebassin på græsplænen, jubler skuespilleren, der til daglig bor i en lejlighed i Aalborg med sin 28-årige kæreste Anna Windfeld og deres to børn, Esther på tre år og Anker på otte måneder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Hele familien er rykket ind i et sommerhus i Lønstrup. – Vi håber, at det gode vejr fortsætter, så vi kan nyde stranden, og så har vi også adgang til Skallerup Klit, hvor der er badeland, legeland og alle mulige aktiviter for børn. (Foto: Dan Mariegaard)

Opholdet i Lønstrup bliver familiens ”sommerferie”. Merete skal for 6. år i træk bruge sommeren på at hoppe i arbejdstøjet som Otilia på ”Badehotellet” i dagtimerne, mens hun som noget nyt om aftenen får nordjyderne til at grine på Vendsyssel Teater, der i år danner rammen om Hjørring Revyen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Petri)

Det er første gang, Merete laver revy. Heldigvis har hun rutinerede kræfter ved sin side. Her er det Christian Mosbæk, Merete Mærkedahl, Jacob Morild, Tom Jensen, Pernille Sørensen og Henrik Baloo Andersen, der sammen udgør Hjørring Revyen indtil slutningen af juli. (Foto: Thomas Petri)

Merete er ligesom resten af den trofaste seerskare spændt på, hvad der sker for Otilia, der i slutningen af 5. sæson af ”Badehotellet” blev optaget på lærerseminariet.

– Jeg ved jo, at hun vender tilbage på hotellet, da jeg er hyret ind, siger Merete og griner.

– Så kan man spekulere i, hvorfor hun kommer tilbage. Måske er det, fordi hun er blevet uddannet og har et sommerferiejob på hotellet, eller det kan være, hun er blevet ansat som underviser for de riges børn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2)

– Ligesom Otilia kan jeg godt lide at have styr på tingene og ordentlighed, lyder det fra skuespilleren, der for 6. sommer i træk optager TV2’s populære mandagsserie. (Foto: TV2)

Barsel og bolig

Inden Merete Mærkedahl tjekkede ind til prøverne på Hjørring Revyen, var det familiens fremtid, der var i fokus. Hun havde hevet tre måneder ud af kalenderen for at holde barsel med sin søn og kæresten Anna.

– Tiden fløj af sted. Vi var bare sammen og ordnede ting som at rydde op i kælderen. Og så kiggede vi rigtig meget på Anker og nød at være sammen og se hinanden i øjnene, for det kan være svært at få tid til, når man har to børn.

– Vi brugte også meget tid på at tale om fremtiden og om, hvor vi skal bo, forklarer Merete, der sidste år opsagde en fast stilling på Aalborg Teater.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Privat)

Det er Anna, der har båret begge parrets børn. – Min kæreste er snart færdig som lærer. Hun har været lang tid undervejs, da hun har født to børn. (Foto: Privat)

Derefter var det egentlig planen at rykke til København, så Merete kunne prøve kræfter med hovedstadens mange scener. Men det viste sig at være nemmere sagt end gjort.

– Det er ikke bare sådan at rykke en familie med to børn og to voksne. Det skal ikke være for enhver pris, det skal være, hvis vi kan finde noget ordentligt at bo i. Vi har jo ikke lyst til at bo på 60 kvadratmeter, og som huspriserne er i København lige nu, er det svært at finde noget større med en lille have, lyder det fra hende.

Søvnmangel

Derfor overvejer parret lige nu, om Aalborg skal være udgangspunktet.

– Uanset hvor vi ender, er der mulighed for at pendle begge veje. Jeg har arvet min fars evne til at falde i søvn på tre sekunder, så jeg kan sagtens snuppe en lur i flyet, eller når jeg kører fra lufthavnen ud til optagelser, siger Merete.

Den evne har også vist sig gavnlig i rollen som mor. Selv om det er Anna, der har født begge parrets børn, har det også tæret på Meretes overskud.

– Jeg har ikke sovet igennem i tre år. Jeg fattede slet ikke, hvor heldig jeg var, da jeg bare kunne sove til klokken ti, siger Merete og slår fast:

– Vi skal ikke have flere børn lige nu. Hvis der skal komme en tredje, skal der lige gå nogle år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold